avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Calin Calin

Activitate Calin Calin

Răspuns la discuția Taxa salubritate


vldd1802200213031970 a scris:

Buna seara,
Am doua proprietati cu acte doveditoare la care platesc impozit pe imobile si pe terenurile aferente. Locuiesc la un singur imobil putand dovedi acest lucru, inclusiv cu martori, pe la celalalt trecand de doua ori pe an pentru a vedea ce s-a mai "darapanat" pe acolo ( acesta aflandu-se in alta localitate). Am fost la primarie sa platesc impozitul pe teren si pe imobil pentru proprietatea nelocuibila si m-am trezit cu restante, desi stiam ca sunt la zi cu toate. Am solicitat o informare de plata din care reiese ca nu mi-am platit taxa de salubritate de trei ani ( 40 de ron/an ) !!!!! Am solicitat mai multe informatii la ghiseu; "taxa a fost infiintata prin hotarare de consiliu local si s-a aplicat retro pe doi ani..........pe bune ? Pentru ca nu locuiesc acolo si nu produc gunoi am solicitat sa complectez cerere in acest sens, sa nu platesc in doua locuri salubritatea, dar mi s-a raspuns ca nu se aproba. Intrebarea mea este daca se poate face vreun demers in acest sens si cui trebuie sa ma adresez in acest caz. Sunt cu toate taxele la zi, imi platesc impozitele pentru toate bunurile pe care la detin, dar mi se pare aberant sa dau niste bani ca asa vrea primaria. Daca s-a mai intalnit cineva cu asemnea problema, sau daca cineva cunoaste vreo rezolvare in cazul meu, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat.


Aceeași problema o am și eu cu Primăria comunei unde dețin o casa de vacanța la care mergem ocazional fără a lasă nici un fel de gunoi menajer care sa fie ridicat de operatorul de salubritate.

Răspuns la discuția Masina vanduta fara acte
Trebuia sa dai doar talonul mașinii și asigurarea , dar cartea de identitate nu se preda cumpărătorului decât in momentul transcrierii pe numele acestuia .
Răspuns la discuția Nota scazuta la purtare
Poi de greșit ai greșit , cât de mult asta depinde , mai ales dacă ai arătat testele celor care urmau sa le primească .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal sa dovedești tu dacă ai sau nu ai in alta parte contract de salubritate , ei ar trebui sa facă verificări in teren și sa constate dacă se locuiește sau nu la un imobil , sau câte persoane sunt la un imobil locuit ..
Răspuns la discuția Masina vanduta fara acte
Dacă nu ai dat și cartea de identitate a mașinii cumpărătorului , atunci poți merge liniștit sa o radiezi căci este pe numele tău , dacă nu ai cartea de identitate este mult mai complicat.
Primăriile de la Comune au implementat peste tot aceste taxe de salubritate fără a face nici un fel de verificări in teren. Eu am căsuța de vacanța locuita ocazional câteva zile pe an și m-am trezit cu o taxa de 220Ron pentru anul 2019 , mai mult decât alta familie din comuna respectiva care include 5 locatari care locuiesc permanent acolo .
Am precizat ca folosesc locuința de la țara doar câteva zile pe an , iar gunoiul menajer pe care îl fac în acele zile il pun in masina personală și îl aduc la pubela din oraș unde am contract . Precizez și faptul ca masina de salubrizare nu are de ridicat nimic din fata casei mele de la țara .
Dacă la oraș unde am domiciliul stabil am încheiat contract de salubrizare , sunt obligat sa plătesc taxa de salubrizare și la țara unde am o căsuța de vacanța și merg câteva zile pe an ?