Stimată doamnă, Legea 130/1996 a fost abrogată prin art. 224 din Legea nr. 62 din 2011.
ART. 143
(1) Contractele colective de muncã şi actele adiţionale la acestea se încheie în formã scrisã şi se înregistreazã prin grija pãrţilor, dupã cum urmeazã:
a) contractul colectiv de muncã la nivel de unitate, la inspectoratul teritorial de muncã;
b) contractele colective de muncã încheiate la nivelul grupurilor de unitãţi şi al sectoarelor de activitate, la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Dosarul întocmit în vederea înregistrãrii va cuprinde:
a) contractul colectiv de muncã, în original, redactat în atâtea exemplare câte pãrţi semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de cãtre pãrţi;
b) dovada convocãrii pãrţilor îndreptãţite sã participe la negociere;
c) împuternicirile scrise pentru reprezentanţii desemnaţi în vederea negocierii şi semnãrii contractului colectiv de muncã;
d) dovezile de reprezentativitate ale pãrţilor. În cazul grupului de unitãţi constituit numai pentru negocierea unui contract colectiv de muncã la acest nivel, dovezile de reprezentativitate pot fi cele ale membrilor pãrţii sindicale, conform art. 134 lit. B şi art. 135 alin. (2), partea patronalã fãcând dovada constituirii grupului de unitãţi, conform prevederilor art. 128 alin. (3), în vederea negocierii;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate în atâtea exemplare câte pãrţi semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, conţinând poziţia pãrţilor;
f) pentru contractele colective de muncã încheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevãzute la art. 136 alin. (2).
Hotărârea Guvernului nr. 977 din 22 august 2003.
Potrivit art. 3 alin. (2) din actul normativ susmenţionat, persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele şi celelalte subunităţi ale lor fără personalitate juridică şi sucursalele sau reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune.
În urma Deciziei nr. 2102 din 2009 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost introdusă o singură categorie de persoane juridice care sunt exceptate de la plata acestei taxe, respectiv acele microîntreprinderi care şi-au suspendat activitatea.
Trebuie sa aveti in vedere si Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor
contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după
cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
9. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de
înregistrare, al celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a
permite verificarea vehiculului
Dupa cum stiu , trebuie sa mergeti la Primarie si acolo o sa va lamureasca pentru ca daca activitatea se va desfasura pe domeniu public, tot de la domeniul public o sa primiti si energie electrica. Mergeti la biroul energetic din cadrul primariei.
In principiu nu poti deduce TVA la achizitii in proportie de 100% daca nu tot ceea ce livrezi este 100% cu TVA. Ponderea deducerii este egala cu ponderea livrarilor cu TVA in total livrari.
Vezi art.147 din Codul fiscal pentru detalii.
In calitate de proprietar ai garsonierei aveti dreptul sa il inchiriati oricui. Daca socrul dvs a semnat un act (clauza) ca se obliga de a nu primi pe nimeni acest act este perfect legala. Daca numele cumnatului nu a fost mentionat in act nu va avea nici o dovada ca acel act a fost intocmit impotriva sa. In legatura cu dosarul penal, stati linistit ca daca sa depus o plangere nu aveti inca dosar penal deoarece se intocmesc numai acte premergatoare. In legatura cu actiunea dvs, dupa parerea mea puteti sa introduceti o plangere pentru santaj, sau denuntare calomnioasa.
notiunea de "necorespundere in munca", sub raport profesional, are un caracter complex pentru ca nu se limiteaza la capacitatea profesionala, adica la priceperea celui in cauza la indeplinirea atributiunilor de serviciu, ci poate viza alte criterii, sub conditia ca acestea sa fie prevazute de actele normative ce reglementeaza activitatea respectiva. Dispozitia de desfacere a contractului pentru necorespundere sub aspect profesional, chiar daca este data dupa expirarea termenului de 30 de zile, prevazut de art. 62 alin. 1 Codul muncii, se considera emisa in termen, deoarece necorespunderea fiind continua, termenul naste zi de zi. ((1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b)-d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.)
Instanta investita cu judecarea contestatiei are indatorirea sa verifice temeiul invocat si sa dispuna, in raport de natura faptelor pretinse a fi de necorespundere, administrarea oricarei probe, eventual chiar o verificare prin expertiza tehnica.
Pentru o concediere pe motiv de necorespundere profesională, procedura este prevăzută de art. 63 (2) din Codul muncii şi detaliată la art. 77 din CCMUNN. Si sa nu uitati ca salariatul are dreptul la 20 de zile de preaviz
Prescriptia infractiunii este de 5 ani. Dupa parerea mea da, se poate reveni asupra deciziei. Poate colegii stiu ceva mai concret.
In alin 1 este vorba de primul termen de judecata. Dvs ati fost scoasa de urmarire deci nu a existat primul termen de judecata. Este vorba de o amenda dupa cum am mai mentionat mai sus.
Dupa cum stiu recuperarile se fac pe calea dreptului comun. Au existat mai multe spete in care Ministerul INtegrarii Europene si Ministerul Dezvoltarii si Locuintelor au exercitat calea judecatoreasca
Pentru mai multe detalii vezi OG 79/2003