avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate Adevar2

Activitate Adevar2

Vă mulțumesc d-na avocat!Sănătate!
Vă mulțumesc din suflet!
Nu,eu am semnat de primire când a venit poștașul, adică pe 12 mai 2023.
Dar oare dovada de predare a cererii de chemare în judecata ( semnata de mine) nu a fost trimisa de postaș înapoi la instanță?
Mă gândesc că instanța va verifica această dovadă de primire , pentru a afla adevărul și nu mă va decădea din dr.de a propune probe, doar așa că a cerut dl.avocat al soțului.
Mulțumesc mult de tot!
Faptul că cererea aceasta a venit de la un avocat ( care știe legea) , m-a băgat rău în panică.
Calcul termen de depunere intampinare.


Bună ziua!
Vă rog frumos să mă lămuriți cu privire la următoarea situație de fapt:
La data de 3 mai 2023 ( data stampilei de pe plic) cererea de chemare în judecata ( divorț) a fost pusă la poștă de către judecatorie.
La data de 5 mai 2023 ( ștampila poștei) cererea de divorț ajunge în județul meu.
Poștașul a venit cu actele la poartă pe 12 mai 2023.
Am avut 25 de zile la dispoziție să depun întâmpinare.
Am depus întâmpinare la data de 30 mai 2023.
Astăzi am primit de la instanță o citație și răspunsul la întâmpinare, prin care avocatul soțului meu solicita decăderea mea din dreptul de a mai depune probe, pe motiv ca am depășit termenul legal de 25 de zile.
Pur și simplu sunt șocată , pentru că am apelat la un domn avocat ( care momentan e în excursie in Dubai și nu răspunde la telefon).
Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc, d-na avocat!
Încă nu i-a fost comunicată decizia instanței.
Nu i-a asigurat întreținerea, e plecat în străinătate unde si-a refăcut viața iar ea a fost la mila cunoscuților ( pentru că pensia o da pe medicamente și recuperari medicale periodice, ea având pareză pe o parte a corpului).
E o poveste tristă de viață.
Vă mulțumesc, d-na avocat!
De când se datorează pensie de întreținere pentru soție ( după divorț).



Bună seara!
Prietena mea încadrată în grad de handicap grav a obținut pensie de întreținere in cadrul procesului de divorț intentat de soț.
Vă rog să mă lămuriți dacă pensia de întreținere trebuie plătită de la data introducerii cererii de divorț, de la data hotărârii pronunțate în primă instanță sau de la data deciziei din apel.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Soțul meu i-a dat doar datele contului, nu știe cum s-au făcut tranzacțiile. La o oră,după ce intrau banii în cont îi retrăgea și i-i da vecinului.
Oricum de la ANAF a primit un inscris ( un fel de punct de vedere, apărare) pe care l - a completat și în care a declarat ceea ce s-a întâmplat în realitate și la care a anexat declarația vecinului ( ca el a luat banii și el a vândut animalele la abator) și copie de pe buletinul acestuia.
Bănuiesc că la o cercetare amănunțită se vor cere documentele de la aceste firme și vom proba ci martori că vecinul se ocupă cu astfel de activități (e de notorietate în zonă).
Mulțumesc pentru implicare!
M-aș duce la avocati, dar nu am bani ( e 5 mil consultația), de aceea am vrut să întreb comunitatea ( în speranța că se va găsi vreun jurist sa-mi spună dacă poate să ne execute casa sau dacă poate sotul sa ajungă la închisoare pentru niște bani de care nu am beneficiat noi).
Deja am făcut numeroase drumuri la ANAF ( la județ și local), la primar și peste tot pe unde am crezut că pot afla vreo soluție.
Soțul are și diabet și acum are o rana urâtă la degetele picioarelor și trebuie amputate.
Am nevoie de fiecare leu , nu mai am de unde și pentru consultații juridice( să scap de ceva ce nu am făcut).

Komkao Consulting a scris:



Adevar2 a scris:

Bună ziua!
....... la rugămintea unui vecin care se ocupă cu comerțul de animale, a acceptat ca acesta ( vecinul) să primească prețul animalelor în contul soțului meu ( care avea card) deoarece vecinul nu avea cont și card.


Sotul dvs. a încasat doar banii în cont sau si tranzactiile cu animale s-au realizat în numele sotului dvs??

Care este temeiul legal potrivit căruia încasarea unor sume de la srl în contul propriu nu constituie venituri? Care este termenul de contestare a deciziei de impunere?
Mulțumesc!
Din păcate, la suma de 45 000 au venit penalizări și dobânzi de 18 000 de lei ( practic astăzi datoria depășește 60 000 de lei.
Ni s-a spus că trebuia să fim PFA, să plătim la sănătate, la asigurări sociale, etc și că fără garanție nu putem eșalona datoria.
În ceea ce-l privește pe vecin, realizez că ne duce cu vorba și că nici nu intenționează să plătească vreodată.
Din ceea ce spuneți dvs.nu ne rămâne decât să așteptăm executarea silită ( dacă există această posibilitate, având în vedere ca locuința noastră e construită pe terenul primăriei) iar cu această ocazie să probam cu martori că vecinul este cel care desfășoară astfel de activități aducătoare de venituri).

Am vorbit cu un nepoata unei cunoștințe care este jurista și mi-a zis să fac plangere impotriva vecinului, însă nu vreau să-i fac rău. Când voi fi tras la răspundere legal, mă voi apara și voi spune pentru cine am făcut aceste încasări în cont.

Din dorința de a face bine, ne -am creat niște probleme și un mare mare stres.
Am fost și la primar și mi-a zis că nu ne pot lua casa deoarece este pe terenul primăriei.
Nici nu știu ce să mai cred și ce să mai facem să ieșim cu bine din acest necaz.

Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut puțin timp pentru cazul nostru!
Aștept opinii întemeiate pe dispoziții legale.
Din păcate nimeni nu-l ia în considerare pe vecin ci pe soțul meu( el a încasat în cont banii).
Ni s-a spus ca nu există niciun temei legal in baza căruia sa-l oblige pe vecin sa plătească iar vecinul spune ca va plăti, dar nu are bani.

Eu doresc sa știu ce putem păți. Care sunt sancțiunile în astfel de situații?
În acest moment nici noi și nici vecinul nu avem această sumă iar ANAF-ul va lua măsuri și nu ne va aștepta pe noi sa strângem acești bani in ani de zile.
Mulțumesc!