avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Adevar2

Activitate Adevar2

Efectele denunțului asupra unui inculpat

Bună ziua!
Speță: inculpat-functionar public ( primarie) în dosar de delapidare cu consecințe deosebit de grave ( varianta " pentru altul")
Are cunoștință de săvârșirea unor fapte penale în care nu e implicat și vrea sa facă denunț.
Întrebare: Cât îl ajută denuntul și un eventual acord de recunoaștere?
Poate obține o pedeapsa cu amânare?
Se consideră foarte nedreptățit, de faptul ca e l poate primi aceeași pedeapsa cu cel care si-a însușit banii și că această răspundere civila e solidara.
Nu i se pare corect să-și piardă locul de munca din cauza celui care i-a dat dispoziție ( fiind subordonat ierarhic) și care a beneficiat material de pe urma infracțiunii.
De fapt a avut o reprezentare greșită a lucrurilor: s-a gândit că nu va păți nimic pentru că el nu a luat niciun ban și că doar a semnat niște hârtii la cererea superiorilor.
O nenorocire pentru familia lui , cu rate la bănci.
Mulțumesc mult!
Efectele denunțului asupra unui inculpat

Bună ziua!
Speță: inculpat-functionar public ( primarie) în dosar de delapidare cu consecințe deosebit de grave ( varianta " pentru altul")
Are cunoștință de săvârșirea unor fapte penale în care nu e implicat și vrea sa facă denunț.
Întrebare: Cât îl ajută denuntul și un eventual acord de recunoaștere?
Poate obține o pedeapsa cu amânare?
Se consideră foarte nedreptățit, de faptul ca e l poate primi aceeași pedeapsa cu cel care si-a însușit banii și că această răspundere civila e solidara.
Nu i se pare corect să-și piardă locul de munca din cauza celui care i-a dat dispoziție ( fiind subordonat ierarhic) și care a beneficiat material de pe urma infracțiunii.
De fapt a avut o reprezentare greșită a lucrurilor: s-a gândit că nu va păți nimic pentru că el nu a luat niciun ban și că doar a semnat niște hârtii la cererea superiorilor.
O nenorocire pentru familia lui , cu rate la bănci.
Mulțumesc mult!
Va mulțumesc!
Efectele încetării controlului judiciar cu privire la contractul de munca suspendat

Bună seara!
Am o prietena care a fost în control judiciar pentru ca a semnat în pandemie niște acte
, la cererea șefilor ierarhici.Actele au fost semnate de către mai mulți angajați: unii sunt încă în control judiciar si merg la serviciu, alții sunt în control judiciar si li s-a interzis să meargă la serviciu ,iar ea a fost în control judiciar cu interzicerea de a merge la lucru.
Pe perioada controlului judiciar i s-a suspendat contractul de munca.
Astăzi nu i s-a mai prelungit controlul judiciar si pe cale de consecință, nu mai are interdicția de a merge la lucru.
Între timp ea s-a angajat și nu prea știe cum sa procedeze:
1.De mâine ar trebui sa se prezinte la serviciu?
2.Există riscul să fie dată afara dacă nu se prezintă?
4.Poate cere prelungirea suspendarii contractului de muncă, pentru o perioadă de 45 de zile ( pentru ca în prezent lucreaza pe o funcție de conducere iar preavizul este de 45 de zile)?
5.Dacă nu ii aproba cererea de prelungire a suspendarii ct.de munca, e posibil s-o dea afară pe motiv de neprezentare la locul de muncă?
Vă mulțumesc!
Când se încheie acordul de recunoaștere intr-un proces cu mai mulți inculpați?

Bună seara!
Speta este următoarea: infracțiune cu mai mulți inculpați. Unii si-au exprimat intenția de a încheia acord de recunoaștere, însă nu au fost chemați pentru negociere.Parchetul sesizează instanța, deci trimite în judecata pe ceilalți inculpați care nu au cerut încheierea unui acord.
Intrebare:Nu era normal ca mai întâi sa se încheie acordul de recunoaștere pentru cei care doresc și apoi sa fie trimiși în judecată ceilalți inculpați care nu doresc?
Dacă la negociere nu se ajunge la un acord, inculpatul care a intenționat sa încheie acord și nu l-a încheiat poate fi trimis ulterior sesizării instantei, în judecată alături de cei trimiși deja?
Practic eu nu înțeleg cum se trimit o parte din inculpați în judecată, în timp ce cu ceilalți nu a fost încheiat un acord de recunoaștere?E legal ? Eu practica la parchete?
Mulțumesc tuturor celor care vor găsi o fărâmă de timp pentru a-mi răspunde !
Vă mulțumesc d-na avocat!Sănătate!
Vă mulțumesc din suflet!
Nu,eu am semnat de primire când a venit poștașul, adică pe 12 mai 2023.
Dar oare dovada de predare a cererii de chemare în judecata ( semnata de mine) nu a fost trimisa de postaș înapoi la instanță?
Mă gândesc că instanța va verifica această dovadă de primire , pentru a afla adevărul și nu mă va decădea din dr.de a propune probe, doar așa că a cerut dl.avocat al soțului.
Mulțumesc mult de tot!
Faptul că cererea aceasta a venit de la un avocat ( care știe legea) , m-a băgat rău în panică.
Calcul termen de depunere intampinare.

Bună ziua!
Vă rog frumos să mă lămuriți cu privire la următoarea situație de fapt:
La data de 3 mai 2023 ( data stampilei de pe plic) cererea de chemare în judecata ( divorț) a fost pusă la poștă de către judecatorie.
La data de 5 mai 2023 ( ștampila poștei) cererea de divorț ajunge în județul meu.
Poștașul a venit cu actele la poartă pe 12 mai 2023.
Am avut 25 de zile la dispoziție să depun întâmpinare.
Am depus întâmpinare la data de 30 mai 2023.
Astăzi am primit de la instanță o citație și răspunsul la întâmpinare, prin care avocatul soțului meu solicita decăderea mea din dreptul de a mai depune probe, pe motiv ca am depășit termenul legal de 25 de zile.
Pur și simplu sunt șocată , pentru că am apelat la un domn avocat ( care momentan e în excursie in Dubai și nu răspunde la telefon).
Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc, d-na avocat!
Încă nu i-a fost comunicată decizia instanței.
Nu i-a asigurat întreținerea, e plecat în străinătate unde si-a refăcut viața iar ea a fost la mila cunoscuților ( pentru că pensia o da pe medicamente și recuperari medicale periodice, ea având pareză pe o parte a corpului).
E o poveste tristă de viață.
Vă mulțumesc, d-na avocat!