Buna seara.Vreau sa deschid cu prietenul meu o intreprindere individuala.El sa fie trecut ca si administrator(sau cum se numeste) iar eu angajat,pentru a vinde inghetata pe litoral.Intrebarea mea este,daca trebuie calificare pentru asa ceva?Noi am terminat o facultate dar nu are nicio legatura cu alimentatia publica.Si daca acelasi lucru e valabil si la PFA si SRLMultumesc.
Am inteles ca pentru un absolvent cu studii superioare se acorda 50% din salariul minim brut pe tara.Intrebarea mea este: salariul minim brut pentru un absolvent cu studii superioare sau pentru un muncitor necalificat?50% din 600 de lei sau 1200?
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am lucrat ca agent marketing la o firma de asigurari , am mers la administratia financiara am declarat venitul,mi s-a oprit o suma ,iar cand am incheiat activitatea am depus toate actele care dovedesc ca activitatea mea la acea firma a incetat.Asta era prin 2007.Anul trecut am primit iar acasa cum ca n-am declarat veniturile ,am mers iar si am declarat,iar anul acesta m-am trezit iar cu plic.Nu este posibil asa ceva.Intrebarea mea este: pana la sfarsitul vietii o sa primesc acest plic?Vad ca ei nu inteleg ce este acela un contract de munca incheiat.
Buna seara.Prietenul meu a primit o amenda de la politistul de ordine publica acum 4-5 ani.A mers la Cec a platit-o dar a depus-o la sectia de politie respectiva(dupa indrumarile politistului).Acum 3 zile a primit acasa de la administratia locala cum ca trebuie depusa.Au trecut 4-5 ani el nu a facut o copie dupa chitanta si chiar daca ar fi facut aceasta nu mai exista.Am fost la Cec in speranta ca am putea sa o gasim in baza de date,insa domnul de acolo a inceput sa urle a zis ca nu se poate asa ceva.Ce este de facut in afara faptul de a plati din nou acea amenda?Va multumesc.