avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Alionia

Activitate Alionia

Buna seara! sunt functionar public iar mama mea este o persoana cu maxima dependenta. Intrebarea mea este daca eu, in calitatea pe care o am, pot sa am un contract incheiat cu primaria de domiciliu in calitate de ingrijitor informal. Deci, ideea este daca pot cumula veniturile din cele doua surse ,fiind stiut faptul ca, functionarul public cam nu are libertati de miscare in acest sens. Multumesc!
Buna ziua!
Am si eu o problema pentru care solicit sprijin. Vecinul din fata casei, a carui casa se afla la 40 cm de gardul ce desparte proprietatile noastre, a facut cateva gauri in peretle casei lui pentru a isi monta teava de evacuare a hotei, alta pentru evacuarea gazelor arse de la boiler si alta pentru o fereastra. Stiu ca pentru fereastra legea e clara in sensul ca nu este permis, insa pentru teava de la hota ( pe unde iese tot mirosul de mancare) nu stiu daca exista reglementare. Ca orice proprietar care vrea sa se bucure de intimitate si aer curat as vrea sa stiu daca exista o modalitate/legislatie pentru a elimina aceste neajunsuri. Multumesc!
Buna ziua!
As vrea sa va rog sa binevoiti a-mi formula un raspuns la urmatoarea nebuloasa.
As vrea sa ma pensionez ( la varsta de 58 ani) si sa raman totodata activa la actualul loc de munca, aflat in sectorul public . Fac mentiunea ca la acest moment nu am varsta standard de pensionare prevazuta de lege ( in anul 2025 ar fi indeplinita insa am grupa de munca care imi poate reduce varsta de pensionare) . Ma pot prevala de faptul ca , desi indeplinesc cd de pensionare, varsta standard de pensionare nu este atinsa- pentru a ramane activa in institutia publica unde lucrez? Exista legislatie care reglementeaza o astfel de situatie. Multumesc!
Buna seara!
Ma confrunt cu o problema si va solicit sprijinul. Ma judec de cativa ani cu vecinii mei; care, dupa decesul parintilor detin un cerificat de mostenitor dupa tata (decedat in 2016) si ulterior dupa mama (decedata in 2017), pentru o suprafata de teren pentru care defunctii detineau act de vanzare cumparare. De curand, fiul acestora a prezentat in instanta un certificat de mostenitor suplimentar (emis in 2018) la certificatul de mostenitor emis in 2017 dupa mama... Acest certificat suplimentar a fost emis ca urmare a faptului ca fiul defunctilor a prezentat notarului un cerificat de mostenitor al amamei sale , emis in 1966, dupa defunctul sau tata (decedat in 1966). Primaria de domiciliu a luat de bun acest certificat suplimentar si a inscris la pozitia de rol a persoanei cu care ma judec suprafata de teren inscrisa in acest document . Intrebarea mea este daca este legal ca primaria sa recunoasaca acest drept in contextul in care.1. Defuncta nu a solicitat niciodata sa iasa din indiviziune si sa intre in posesia /proprietatea acelei cote parti. 2. Nu a solicitat reconstituirea dreptului cf Legii nr.18/1991,3. Cum a putut primaria sa inscrie suprafata de teren la pozitia de rol a mostenitorului in contextul in care certificatul de mostenitor al defunctei precizeaza intinderea suprafetei fara vecinatati. . 4. Care este cadrul legal/demersul de a contesta aceasta situatie pe care o consider un mare fals realizat la nivelul primariei de domiciliu , pentru sustinerea partii cu care ma judec.
Buna seara!
V as ruga mult sa ma consiliati intr o actiune de radiere a unei carti funciare. Despre ce este vorba: sunt proprietara unei suprafete de 864 mp granituita in cadrul unei actiuni in instanta, conform unui raport de expertiza (hotararea avand anexa acest raport de expertiza au devenit definitiva si irevocabila.) Am incercat prin mai multe executari silite sa pot face gardul despartitor pe linia stabilita de instanta dar nu am reusit intrucat, vecinii mei s-au opus in mod vehement chiar si in prezenta organelor de ordine, Am reusit sa mi fac un gard despartitor si sa intabulez imobilul iar din masuratorile cadastrale a reiesit ca mai aveam 709 mp in loc de 864. De curand am vrut sa mi revendic suprafata de 155 mp de la vecini insa am constatat ca ei aveau deja carte funciara pe o suprafata mai mare decat cea indicata in titlul lor de proprietate,, iar documentele cu aceasta noua suprafata (care includea si partea dein proprietatea mea) le a fost eliberata de APL. cE MAI POT FACE??? CUI MA POTA ADRESA/