Daca a luat pachet credit+asigurare. Clar asiguratorul este al bancii. N-a girat cu nimic sau cu nimeni; ce-ti mai bati capul de grija bancii. Ei deja au clasificat creditul la pierderi. Posibil ca banca sa mai tachineze nitel cu cativa recuperatori...poate poate mai scoate ceva. Vaduva sa nu cedeze la aceste presiuni scrise sau telefonice. Sa pastreze actele si contractele ORIGINALE, cu banca si asiguratorul; in caz de primeste (dar nu cred) vreo scrisoare reala cu chemare in instanta; se duce cu documentele justificatoare. SIGUR castiga. Doar sa nu cedeze presiunilor de intimidare. Sa ameninte la randul lor cu instanta
Greseala ta a fost la primul retur. Atunci trebuia sa-l receptionezi; inspectezi si ziua urmatoare sa-l expediezi iar. Tot ai dat banii. N-ai habar ce depozite mici si inghesuite au aceste firme de curierat. Daca nu-i valoare mare fa-ti pomana pentru nervii tai. Daca-i valoare mare...ai de furca. Intai faci o plangere "la nivel inalt" catre firma; astepti cu lunile un raspuns sau solutionare. Daca nici asa nu-i favorabil apoi strangi toate plangerile si documentele justificatoare si te plangi al Protectia Consumatorului...justificand ca ai incercat deja si calea amiabila cu firma de curier. Aici iar mai astepti cateva luni un raspuns. N-ai uitat de reclamatie si esti insistent... cu mare greutate o sa primesti un raspuns evaziv...gen ...o sa luam masuri in vederea sanctionarii firmei respective. Asta in cel mai bun caz. Exista marele risc sa fi tu de vina. Vezi ca e o asociatie particulara (contracost) pe net, care cica protejeaza consumatorul. Vorbeste cu ei
Buna ziua
Recent, am achizitionat un apartament et. 10/10 cu CT si debransat complet ( tevile de caldura sunt taiate de la et 9 inclusiv).
Aspecte:
Cei racordati in bloc au repartitoare prin radio. Sunt zvonuri ca ar sta cu ele dezlipite sau pungi cu gheata pe ele.
Cand s-au schimbat coloanele ( pe Cu ), la unele ap. ( chiar si debransate ) s-a utilizat teava diametru 5cm. Aici se include si presedintele cu CT
Am solicitat si am fost refuzat: eliminarea celor 2 calorifere de pe holul blocului ce sunt date pe minim si capetele robinetilor scosi
Am solicitat si am fost refuzat: eliminarea celor 2 calorifere din putul liftului. Motivul: “ sa nu inghetam de frig in lift”
Am solicitat si am fost refuzat: montarea de repartitoare pe cele 4 calorifere
Modul de calcul pentru caldura care mi l-a prezentat domn’ presedinte. Din suma totala facturata se scade cea socotita pe unitati la repartitoarele individuale, iar RESTUL se imparte in mod egal pe nr. de apartamente
Exemplul pe luna Decembrie trecut: apartamente cu 4 camere si 2 bai au platit caldura intre 50 si MAXIM 220 RON. Iar eu fara tevi prin casa am platit 35RON.
Daca ma iau dupa metoda spusa de presedinte la noi in bloc sunt ap cu 4 cam. care au cheltuit in Dec. prin calorifere de 20 RON (50-35). Tot prin aceasta metoda 4 calorifere chioare si tevile din bloc au consumat de 35x44ap=1540 RON. Adica de 8,3 ori mai mult decat maximum platit de un ap 4 cam. (strict 7 calorifere; 220-35=185). Mentionez ca totalul de plata catre furnizor a fost de 6200RON si sunt 14 ap cu CT
Perioada noiembrie –aprilie 2017-18 am platit pentru cheltuieli caldura intre 20-60RON iar maximul la cei cu repartitoare n-a depasit 280RON
PROBLEMA:
Va rog un sfat cum sa procedez in vederea calcularii corecte a cotei parte la caldura. Domn presedinte refuza calculul pe sup./diametru conducta. Mi-a spus ca se cunoaste si cu cei de la ISTA care l-au indrumat sa calculeze asa
P.S. Mai am o problema cu el cu acoperisul blocului