avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Any05

Activitate Any05

Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati , tot caut de cateva zile raspunsuri pe internet dar nu prea inteleg mare lucru. Am cumparat o masina din Republica San Marino (din afara UE) si vreau sa o aduc in Romania sa o inmatriculez, masina este inmatriculata in San Marino, proprietarul o va radia si voi primi plavute provizorii pentru export. Acum intrebarea mea este: ce sunt formalitatile vamale? Si ce se plateste ? Nu reusesc sa inteleg.. am inteles ca trebuie sa pletesc undeva la 10% din valoarea masinii, de ce?
Si daca as aduce masina pe platforma ar fi acelasi lucru? Nu ar schimba nimic?
Discuție Buletin
Buna ziua. La cat timp dupa ce o persoana devine proprietarul unei locuinte se poate face buletin unei alte persoane pe adresa respectiva? Mi s a spus ca trebuie sa treaca 1 luna de la realizarea contractului pentru a putea lua o alta persoana in spatiu. Este adevarat?
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
Este necesar ca ambii sa fie trecuti pe contractul de vanzare cumparare? Sau este de ajuns ca atunci cand se fac actele de proproetate sa die trevuti amandoi.

dumitru50 a scris:

Buna ziua!
Daca doua persoane cumpara impreuna un imobil, se pot trece ambii in actul de proprietate, chiar daca nu sunt sot si sotie?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns am tot cautat raspunsuri si degeaba... Un act de proprietate se poate face cu un buletin provizoriu? Buletinul este expirat si imi doresc sa imi schimb domiciliul in noua casa unde vreau sa fac actele de proprietate.
Buna seara,
Incercand sa inteleg o situatie cu care ma confrunt, am ales sa adresez aici o intrebare, unde pot gasi un raspuns oferit de oameni de specialitate.
In urma cu putin timp, “ am achizitionat “ un imobil de la o cunostinta. Am adaugat ghilimelele intrucat, momentan doar l am platit, urmand ca vanzatorul sa isi achite datoriile, respectiv taxele si impozitele pentru a putea semna actul de vanzare-cumparare. Act, care din spusele dumnealui nu se poate semna, fiind declarat nul, in urma neplatii datoriilor.
Momentan locuiesc in imobil, insa nu detin nici un act de vanzare cumparare, deci, nu pot sa imi fac CI-ul pe adresa respectiva.
Intrebarea mea este, exista vreo posibilitate legala, in care eu sa ma angajez sa i platesc datoriile in timp , dupa ce semnam actul de vanzare cumparare? Dumnealui spune ca nu si roaga sa i mai acord putin timp sa si rezolve problemele cu taxele si impozitele.
Doresc sa devin propietar cu acte in regula pe impobil si sa imi fac CI-ul pe aceasta adresa. Ce imi sugerati? Multumesc