Prelungirea unui contract de servicii pentru furnizare de energie electrica, incheiat in urma unei negocieri fara publicare, se poate face pe o perioada mai mare de 4 luni?
Exista prevedere legala in cazul in care o autoritate contractata poate respinge un ofertant in conditiile in care acesta a avut obligatii contractuale cu acestea pe care nu si le-a respectat in tottalitate?
Ce se intampla in cazul in care un ofertat se prezinta la o concesiune si nu are mentionata in ofertat finaciara valoarea investitiei ce urmeaza a fi facuta pe terenul respectiv? Mentionez ca valoarea redeventei este prezentata.
Se organizeaza licitatie publica pt inchirierea unor terenuri apartinand domeniului public de interes local al municipiului Alexandria destinate parcarii de autoturisme.
Doi locatari contesta licitatia considerandu- se indreptatiti sa fie avantajati in procedura de atribuire a locurilor de parcare prin introducerea in caietul de sarcini a obligativitatii ca solicitantii sa fi locuit minimum 5 ani in apartamentul in numele caruia solicita loc de parcare in zona si sa locuiasca efevtiv in apartajm pt care solicita parcare.
Pot cuprinde in caiedtul de sarcini o asemenea cerinta??? Mi se pare abuziva, discriminatorie si restrictiva.
Multumesss pentru raspuns!
Solicitare de fonduri a fost facuta in nenumarate randuri dar bineinteles cu raspuns negativ.DAca m-ati putea ajuta cu un temei legal mi-ar fi de mare folos.
O primarie are in administrare un pod care face parte integranta dintr-un drum natioanal .Podul are nevoie de o mare reabilitare peste el trecand vehicule de mare tonaj.In conditiile actualei crize bugetul local nu poate suporta cheltuielile acestei reabilitari si .Intrebarea mea ar fi daca exista un temei juridic prin care putem interzice circulatia acestor vehicule de mare tonaj pe acest pod , (care in orice moment se poate surpa ),si pe o artera secundara a orasului asta si la cerintele insistente a locuitorilor de pe aceasta artera care sunt profund deranjati de trafic.
Se poate interzice printr-o hotarare de consiliul??
O S.C. cheama in judecata primaria X pt. ca aceasta sa dispuna obligativitatea paratilor la introducerea in contractele de prestari servicii salubritate prevazuti in Lg.51/2006, de a chizitiona inhibitori de coroziune,achizitie corelativa impusa de Regulamentul Cadru al A.N.R.S.C. aprobat prin Oridul 110/2007 ,iar in subsidiar obligarea paratelor la completarea hotararilor unilaterale de autoritate cu privire la inserarea prevederilor folosirii obligatorii a inhibitorilor de coroziune in materialul antiderapant. De asemenea cere ca fata de ei sa oblige parata sa formuleze raspunsuri motivate privind oferta de vanzarea a produsului de coroziune " X"(deci specifica si denumirea produsului).
Pot invoca exceptia- lipsei calitatii procesuale? Are dreptul o SC sa traga la raspundere o autoritate publica pentru nerespectarea prevederilor legale ? Statul, implicit ANRSC in acest caz ar trebui sa verifice nerespectarea legislatiei nu o Sc care probabil nu are cui sa-si vanda prosele.
In data de 07.02.2009 in localitatea Dumbraveni jud Vrancea sensul de deplasare Buzau-Focsani am fost depistata pe randar conducand cu o viteza de 70%.La 1 luna a venit acasa un politist si cu o instiintare si sa merg la politie sa declar datele de indentificare a pers. care se afla la volanul autovehicului.Ieri 22.07.2009 mi-a dat un vecin un plic si am vazut ca era procesul verbal al amenzii. Nu tb sa semnez si eu ceva la primire?Mai este valabila amenda dupa atat timp?Procesul este incheiat
Multumesc tuturor pt.raspunsuri si incurajari.
Dl.Pintilie site-ul mentionat de dv.la mine nu merge;poate este gresit.
La Multi Ani si un An Nou plin de bucuri si sa speram ca vom trece mai usor peste aceasta criza mondiala(slabe sanse#-o)