avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate angella

Activitate angella

Buna ziua!
Ma puteti ajuta cu o cerere de evacuare? Am trimis deja o notificare prin executor.. Va multumesc!
Trebuie sa adresam instantei de contencios administrativ??? ce fel de actiune sa formulam?
am incercat, dar nu am primit nici un raspuns..
Va rog sa-mi ajutati!
In urma unui control efectuat de Curtea de conturi au decoperit nereguli la un proces verbal de conciliere incheiat in anul 2007 intre SC..(la care statul este actionar majoritar) si Primaria x. Acum trebuie sa anulam sau modificam p-v, dar Primaria nu si-a exprimat pozitia.
Ce putem face?? Va rog sa-mi dati un sfat..
Răspuns la discuția actiune in revendicare
Imobilul era inchiriat inainte de vanzare de catre cuparator. Vanzatorul era administratorul imobilului.
Buna ziua!
Am nevoie de sfatul dvs. Intr-o cauza un imobil a fost vandut in anul 2000(imobilul a fost inchiriat,iar in temeiul Legii 133/1999a fost vandut), iar in anul 2002 a fost restituit fostilor proprietari. Fostii proprietari au intentat actiune in revendicare/2003/ impotriva cumparatorului, iar cumparatorul a chemat in garantie vanzatorul. Ulterior Vanzatorul a atacat dispozitia (actiunea in revendicare se suspenda) dar actiunea este respinsa, Proprietarii vor intra in posesia bunurilor imobile restituite. In 2009 actiunea in revendicare este repus pe rol. Cumparatorul solicita pretul la valoare actualizata (are dreptul, e clar).Cauza a fost dezbatuta in fond, asteptam sentinta(admis).
Intrebarea mea este: Vanzatorul are dreptul sa solicita chirie pentru perioada 2000-2002? Mentionez imobilul era ocupat de Cumparator pe baza contractului de inchiriere valabil pana la data vanzarii, anul 2000. iar in 2002 este emis Dispozitia prin care se restituie in natura fostilor proprietari.
Vanzatorul trebuie sa depuna cerere de repunere in termen??Ma puteti ajuta cu un model de cerere care sa se potriveasca cazului meu prezntat aici??va multumesc anticipat!
Multumesc!
As scrie in limba materna, dar ma tem ca nu intelegeti.
Buna Ziua!
Intre doua firme s-a incheiat un contract de inchiriere. Spatiul inchiriat a fost restituit in natura, prin dispozitia Primarului din ..2008. Dar dispozitia ne a fost comunicat din 2009 (a trecut 10 luni). Nici persoana indreptatita nu a solicitat imobilul, deci administratorul nu a avut cunostinta despre dispozitia.
In toate perioada ce a trecut chiriasul a beneficiat de toate drpturile de folosinta netulburata a spatiului, iar administratorul in momentul primirii dispozitiei de restituire a oprit facturarea chiriei.
In contract este prevazut ca in cazul pierderii calitatii de proprietar, contr.de inch. va fi reziliat de la data pierderii acestei calitati, fara drept de pretentii din partea chiriasului; iar in actul aditional "daca imobilul este restituit in natura si petitionarul a primit dispozitia, proprietarul rezilieze contractul in termen de 15 zile".

Dispozitia produce efecte inainte de comunicare?
Chiriasul considera ca administratorul nu era indreptatita sa emita facturi pentru perioada ce a trecut de la emiterea dispozitiei si comunicara acesteia?
Chiriasul solicita restituirea chiriei nedatorate. Are dreptul? Si mai are datorie catre administrator pe care nu-l vrea sa recunoaste.
Astept raspunsurile
multumesc mult!:D
imobilul este intabulat.
multumesc pt raspunsuri!