Bună seara, as dori câteva clarificări legate de Declarația Unică rectificativă 2024; 1.care este termenul limită ?
2.va expun pe scurt cazul meu ? - un apartament închiriat,am făcut Declarația unică în mai pe 2023 , am estimat venitul pe tot anul 2024, conform contractului , dar la sfârșitul lunii mai chiriașul a plecat , am încheiat procesul de de reziliere contract și l-am depus la ANAF , nu am rectificat însă Declarația unică, crezând ca o pot face ulterior pana la sfârșitul anului… in luna octombrie am închiriat același apartament, dar venitul total nu-l mai reflecta pe cel estimat atunci ! Pot folosi același formular pt a rectifica venitul estimat? Pot in cadrul aceluiași formular sa adaug un nou venit și să estimez venitul pe cele 3 luni in care am reinchiriat apartamentul, astfel încât sa se cumuleze veniturile pe 2024? Multumesc foarte mult!
Buna seara! Aș avea nevoie de câteva clarificări legate de rezilierea unui contract de inchiriere a unui apartament! Întrebarea mea este : o data ce am facut cererea la ghișeu este suficient atât sau va trebui sa completez și să introduc datele si online? Va trebui sa modific cumva declarația unică estimată sau nu ? Mulțumesc
Mulțumesc foarte mult ! Ce trebuie sa fac in cazul in care angajatorul continua sa -mi refuze concediul de odihna ….carei instituții trebuie sa ma adresez ? Ce este de făcut ? O zi frumoasa !
Buna seara ,as avea nevoie de anumite clarificari legate de concediu de odihna- ca si angajat al unei firme private la care lucrez de 2 ani , concediul îmi vine refuzat regulat din diverse motive , dar nici nu vor sa-l plăteasca spunând ca s-a încheiat anul și nu mai pot face nimic !? Întrebarea mea este : Perioada nefăcută de concediu se Adaugă in automat la cea din anul următor sau se anulează cum spun dânșii ? E normal sa nu fie nici platit nici contat in noul an ? Mulțumesc o seara frumoasa ! ( țin sa Menționez ca nu am beneficiat de nici o zi de concediu in anul precedent ) .
Buna seara , as dori sa stiu daca din punct de vedere legal,inchiriind un apartament intr-un bloc , Administratorul are dreptul sa ceara pe langa contractul inscris la Anaf( unde se gasesc toate datele de identificare atat Ale proprietarului cat si Ale chiriasului) Cu respectivul NR de inregistrare, copii de pe buletinul chiriasului si de pe contractul de casa al proprietarului ! Multumesc!
Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa buletin si dupa contractul de inchiriere inregistrat la ANAF ?