avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET DE AVOCAT ”GHERASIM ANDREI-GHEORGHE”

Activitate CABINET DE AVOCAT ”GHERASIM ANDREI-GHEORGHE”

Bună ziua, Aveți posibilitatea să formulați plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt prevăzută de art. 228 din Codul penal, pe care o veți putea depune fie la Parchetul de pe raza căruia a avut loc accidentul, fie la o secție de poliție din aceeași rază teritorială.
Răspuns la discuția Post asistent medical
Mulțumiri dlui Cornel Vasile.
Bună ziua,
1. Da, putem asigura asistența și reprezentarea în fața Tribunalului București și localitățile limitrofe.
2. Casa de pensii trebuie să motiveze refuzul valorificării adeverinței.
Bună ziua,
Pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra terenului aflat sub construcție, aveți la îndemână formularea unei acțiuni în instanță prin care să fie constatată uzucapiunea. Pentru mai multe detalii, putem discuta.
Răspuns la discuția Constructii case!
Bună ziua,
Pentru a verifica legalitatea respectării dispozițiilor privind regimul în construcții, aveți posibilitatea să solicitați Primăriei de care aparțineți eliberarea unei copii ale autorizației de construire și a certificatului de urbanism pentru imobilul vecin. După verificarea acestor documente se va putea analiza legalitatea lucrărilor efectuate și, eventual, legalitatea parametrilor autorizați, prin raportare la Legea nr. 50/1991 și a regulilor de urbanism.
Răspuns la discuția Problema calculare salariu.
Bună ziua,
Acordarea bonurilor de masă este obligatorie doar dacă este stipulat un astfel de drept în contractul individual de muncă, regulamentul intern, contractul colectiv de muncă, politici interne sau alte asemenea proceduri. În lipsa acestora, doar pe baza unei promisiuni la angajare, nu veți putea face dovada angajării societății să acorde astfel de bonuri de masă. Dacă identificați un angajament privind plata acestor drepturi, le puteți solicita în instanță în termen de 3 ani de la data cuvenirii. Societatea angajatoare poate fi obligată la plata unei despăgubiri egală cu echivalentul bonurilor de masă, actualiazată cu dobânda legală și indicele de inflație și, după caz, la plata cheltuielilor de judecată (ex. onorariu de avocat).
Răspuns la discuția vacanta
Bună ziua,
Pentru a părăsi teritoriul României cu minorul este necesar să obțineți o procură autentică de la notar, prin care soția își manifestă acordul de voință în acest sens. Este important de reținut că o astfel de procură este valabilă o perioadă de 3 ani. În cazul în care soția nu este de acord cu ieșirea minorului din țară, va trebui să vă adresați instanței de judecată.
Bună ziua,
Față de poziția Casei de pensii, va trebui să contestați în termen de 30 de zile decizia emisă. Contestația se depune la Casa de pensii emitentă și trebuie soluționată în termen de 45 de zile de către Comisia Centrală de contestații. În termen de 30 de zile de la primirea primirea răspunsului Comisiei centrale sau, dacă nu răspunde în termenul de 45 de zile, imediat după împlinirea acestui termen, vă puteți adresa Tribunalului în a cărui circumscripție teritorială aveți domiciliul pentru valorificarea sporurilor respinse de Casa de pensii. În judecată veți putea solicita anularea deciziei de pensionare, recalcularea pensiei cu luarea în considerare a sporurilor, plata retroactivă a diferențelor și cheltuielile de judecată (ex. onorariu de avocat).
Este important să respectați procedura de contestație arătată mai sus, în sens contrar decizia de pensionare va rămâne definitivă și nu veți putea valorifica aceste sporuri.
Răspuns la discuția Post asistent medical
Bună ziua,
Potrivit dispozițiilor art. 22 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, angajarea şi promovarea profesională a asistentului medical în sistemul sanitar public şi privat se realizează în condiţiile legii.
Prevederile art. 4 din Ordinul nr. 1470/2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale a personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar stabilesc că ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de asistent medical corespunzătoare funcţiilor contractuale se face prin concurs sau examen.
Este important de reținut că dispozițiile art. 10 din O.U.G. nr. 144/2008 stabilesc în mod expres că asistentul medical nu este funcţionar public și, prin urmare, nu trebuie să urmeze regulile și condițiile Legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici,
Cât privește transferul, unele unități medicale uzitează această formă de încadrare pe post, însă nu identific un temei legal în acest sens.