avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate madalinaaat

Activitate madalinaaat

Răspuns la discuția dosar penal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Se suspenda urmarirea penala, urmand a-si relua cursul de la data incetarii cauzei de suspendare :)
Manex a scris:

buna ziua...in timpul stării de urgenta cauzată de coronavirus se clasează dosare penale sau se amână totul? am un dosar penal pentru conducere sub influența bauturilor alcoolice ce astept a se clasa din noiembrie 2019

Răspuns la discuția Delapidare, furt, frauda
Ati savarsit infractiunea de delapidare conf art 295, alin.1 Cod penal. Retragerea plangerii nu inlatura raspundere penala.

Eu.06 a scris:

Sunt un impatimit al jocurilor de noroc.
Recent m-am angajat la o casa de pariuri unde am bagat la aparate banii din casa de marcat ( circa 20.000 lei)
Ce se poate intampla mai departe , referitor la politie.. dosar penal, cat timp au sa reclame din momentul in care au sesizat .
Daca firma da faliment intre timp si renunta la plangere ce se intampla?

Răspuns la discuția Inselaciune
Daca aveti screenshoturi cu acele conversatii prin care le ati propus sa va luati banii inapoi si conversatiile initiale v-ar putea fi de folos pentru a se stabili daca a existat o intentie de inselaciune sau nu.

Alin1521 a scris:

EU personal ma consider nevinovata ,deoarece ce a tinut de mine EU am facut .
Adica sa achit comanda si sa cer restituire banilor.
Dar cum pot dovedi nevinovatia mea daca EU nu mai am acel cont de fb si nici nu ma mai pot loga pe alliexpres pt vizualizarea comenzilor?
Cum sa procedez?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca sunteti nevinovat puteti rezolva cu avocat.
La inselaciune nu este necesar sa existe contract.

Buna ziua! Societatea pe care o admin a intrat in procedura de insolventa fiind desemnat un admin judiciar si unul special. Din motive de sanatate, admin speciAl a demisionat, iar prin rezolutia judecatorului sindic mandatul sau a incetat. Desi am solicitat admin judiciar sa convoace AGA in vederea stabilirii unui nou admin special acesf lucru nu s a intamplat. Mentionez ca am trimis cererea prin scrisoare recomandata cu conf de primire. Intrebarea mea este daca aceasta fapta se incadreaza la art 275, alin 1 lit b din Legea societatilor fiind de natura penala sau este de alta natura ? Cum pot rezolva aceasta situatie? Multumesc
Discuție Diferente
Buna ziua!!
Cum putem determina daca o fapta a fost savarsita din lipsa din vinovatie sau daca se aplica prev art. 30 cod penal privind Eroare ?
Discuție Ce infractiune?
Ce infractiune comite angajatul unei banci care sustrage in mai multe dati sume mari de bani din contul unui client fara a avea drept?
Răspuns la discuția Fals sub semnătură privata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu a produs efecte juridice, da, intervine clasarea cauzei

Valentin Daniel Mihai a scris:

Buna ziua tuturor ,revin cu o întrebare : In urma unui proces civil un prieten de-al meu a fost la ANAF sa scoată 2 adeverințe de venit de la funcționarul public pentru a demonstra veniturile pe ultimii 5 ani , a fost cu,copie xerox de pe certificatul de căsătorie SI de pe ambele buletine (soț/sotie),întrebând funcționarul de la ghișeul respectiv dacă poate sa ia in numele soției o adeverință de venit pentru a-și servi la instanța de judecată (proces divorț) , funcționarul și-a dat acordul SI i s-au eliberat ambele adeverințe cerute SI prin cerere tip . Problema sta in felul următor adeverințele au fost trimise la judecătorie la dosar pentru a demonstra adevărul cu venitul fiecărei persoane ,însă soția acestuia i-a făcut plângere la politie pentru fals SI uz de fals sub semnătură privată , menționez că de la eliberarea adeverinței eliberată cu acordul funcționarului au trecut circa 6 lui până la prima înfățișare de divorț SI plângere făcută la politie , judecătorul a întrebat dacă se folosește acel înscris iar avocata a spus că nu ,judecătorul scriind Anulat pe adeverință accea , nu a existat nici un prejudiciu fizi,material sau de orice natura într-un cât acel document acea adeverință nu a fost folosita ,ba chiar mai mult legislația anaf-ului spune că e valabilă 90 de zile adeverință iar plângerea la politie a fost făcută după 180 de zile SI nici la judecătorie nu s-a folosit aceasta adeverință . Ce i se poate întâmpla ? Se clasează ? Are documente în acest sens precum că e valabilă 90 de zile , copie de la dosar că este anulată , copia cererii în care spune că e pentru a-și servi la instanța SI toate cele . Cu respect !

Era obligatoriu sa imi inmaneze acea chitanta ?

Quartila a scris:

Doamnele aveau dreptate, nu va pot da "bon fiscal", pentru că nu au casa de marcat . Dar o chitanță justificativă, va pot da.

Buna dimineata! Ieri am cumparat de la secretariatul unei facultati din oras 2 carti pt admitere, necesare unui prieten care nu a avut posibilitatea de a se deplasa personal pentru a le cumpara. Deoarece voiam sa fac dovada platii/pretului am solicitat doamnelor de acolo bon fiscal.... insa acestea mi au spus ca nu au cum sa imi elibereze asa ceva si ca nu au mai facut asta niciodata. Intrebarea mea este : sunt anumite reguli/legi care prevad faptul ca nu se elibereaza bon fiscal ? De asemenea, cartile nu aveau inscriptionat pretul pe ele..
Răspuns la discuția Casatorie civila in strainatate
Barcelona,mai exact

Corina89 a scris:

Buna serara. Spania este mare. Daca nu ma insel aceste informatii le puteti afla de pe site-ul Ambasadei Roamne in Spania. Daca vreti sa va casatoriti aici la Ambasada Spaniei alta poveste :)