Bună seara.
Pot solicita duplicat după procurile încheiate la notar?
Am făcut 4 procuri in total, la același cabinet notarial, însă am primit 2 exemplare (original și duplicat) doar după una singură... Iar originalele le-am trimis persoanei pe care am delegat-o.
Mulțumesc!
Bună ziua.
Am imputernicit-o pe sora mea prin procură notarială sa mă reprezinte atât la succesiune cât și la vânzarea bunurilor (terenurilor) moștenite.
Acum, după ce a vândut terenul, sora mea refuză să îmi dea banii pe partea cuvenită mie, deși dețin certificat de moștenitor și am și actele de la cadastru pe suprafațele respective.
De la vânzare nu au trecut 30 zile.
CE AS PUTEA FACE?
MULȚUMESC ANTICIPAT!
Cu stimă, George Daniel M.
Bună ziua. Am o rudă cu probleme psihiatrice (nu foarte grave, dovedite medical) care a și-a dat (gratuit) casa și terenul aferent printr-un contract de vânzare - cumpărare fictiv fără nicio clauză de îngrijire, nimic. Acum, acei străini din sat tot încearcă să-l dea afară din casă pretinzând că sunt proprietari cu acte în regulă. Sora lui a deschis proces pentru PUNERE SUB INTERDICȚIE, pentru a prelua atribuțiile și a-l reprezenta în procesul de atacare a contractului de vânzare-cumpărare și celelalte. INTREBARE: Ținând cont că omul stă permanent sub amenințarea acelora și riscă oricând să fie dat afară din casă (străinii aceia au încercat de mai multe ori să-l alunge din casă, chiar cu sprijinul Poliției din sat) SE POATE CA ACȚIUNEA PENTRU PUNEREA SUB INTERDICȚIE SA SE URGENTEZE PRINTR-O ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ? Mulțumesc!
Buna ziua. Sunt angajat de 8 luni si am primit deja cele 20 de zile de concediu de odihna. Daca vreau sa demisionez inainte de a implini 1 an in firmă, este LEGAL sa mi se opreasca banii pe zilele de concediu primite anticipat? Vă mulțumesc!
Buna ziua. Daca sunt angajat part-time (4 ore pe zi), sunt sau NU SUNT ASIGURAT LA CASA DE SANATATE? SUNT ANGAJAT DE PE 15 IUNIE 2022, cu norma partiala. Stagiul de cotizare de la CNPP arata clar ca Angajatorul mi-a platit la zi contributiile sociale. Am primit raspuns de la AOPSNAJ ca nu figurez ca si asigurat.... Multumesc!
Bună ziua. Întrebare: La câte zile de concediu de odihnă pe an are dreptul un salariat angajat cu contract de munca 4 ore /zi? Care este temeiul legal? Mulțumesc anticipat!