avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate tuddi

Activitate tuddi

Pe scurt: in zona in care locuiesc este constituita o Asociatie de Proprietari si reteaua de gaz s-a facut cu participarea in cota-parte a beneficiarilor. Initial, la lucrare au participat 30 de proprietari, iar cei care s-au bransat ulterior au achitat compensatia baneasca catre proprietarii care au participat la lucrare. Deoarece un vecin (care nu a participat la lucrarea initiala, desi a fost intrebat) a fost bransat fara a achita aceasta compensatie (refuzand s-o achite si dupa ce a fost atentionat) s-a facut sesizare la ANRE. Raspunsul primit de la ANRE (in termen legal) este halucinant si pare redactat "pe genunchi" (numele persoanei reclamate este gresit, se face o referire partiala la legea 123/2012, omitand partea esentiala si anume: Art. 13. - (1) Operatorul gestionează modul în care solicitantul va recupera contravaloarea sumei investite, din momentul punerii în funcţiune a obiectivului şi va calcula compensaţia bănească ce urmează să o plătească utilizatorul nou. In concluzie, desi GDF Suez este in culpa si ANRE a fost sesizat, suntem invitati sa ne rezolvam in instanta problemele. Cui pot sesiza aceasta situatie?
ok. multumesc. cred ca acum sunt pregatita pentru o noua discutie cu colegii de la contabilitate.
Cred ca asta le cer si eu colegilor de la contabilitate, rugandu-i sa le evidentieze separat.
In momentul de fata, in procesul verbal de receptie al mijlocului fix avem la denumirea mijlocului fix: Calculator ...., sn...., iar undeva la mentiuni, este specificat la accesorii : certificat de licenta nr. .... Raspunsul lor este ca nu se poate.
Cum v-am spus nu sunt de specialitate. Intrebarea este ce se intampla cu aceste licente dupa casarea calculatoarelor - disparitia din contabilitate a inventarelor in care erau incluse. Cum pot fi inregistrate impreuna o amortizare corporala cu una necorporala - suna ciudat. Daca amortizarile necorporale nu se pot casa, ce se intampla cu ele in contabilitate, dupa ce acestea se uzeaza moral - ex. o licenta MS-DOS, care nu mai este utila ..
Buna ziua,

Mentionez din start ca nu sunt de profesie economist, dar am nevoie de un sfat deoarece colegii de la contabilitate nu doresc sa-si asume responsabilitatea. Pe scurt: avem inregistrate in contabilitate aproximativ 30 de mijloace fixe ce contin: calculator, licenta sistem de operare (OEM) si licenta microsoft office. Calculatoarele sunt relativ uzate moral, deci urmeaza sa fie casate in curand. Problema este cu licentele microsoft office, inregistrate in mod eronat impreuna cu calculatorele, si care sunt utile si dupa casarea calculatoarelor. Incerc de ceva timp sa-i conving pe cei de la contabilitate sa le evidentieze separat, dar ma lovesc de un zid - mi se spune ca nu se poate, ca s-au efectuat "reevaluari - amortizari ???" si ca nu se poate deduce valoarea unei astfel de licente. Nu cred ca este o problema chiar imposibil de rezolvat.:O

In speranta unui raspuns, multumesc in avans
Pe scurt, iata povestea mea:
In februarie 2007 am achizitionat un Jeep Cherokee Sport – model 2006, de la Casa Auto.
Ulterior, la cateva luni dupa cumparare si inmatriculare aflu cu totul intamplator – la o benzinarie, la cumpararea rovignetei ca masina este Euro 3 – ultimele 2 litere din numarul de omologare exprima categoria de poluare a masinii. Ceea ce cumparasem eu, trebuia, conform ofertei, sa fie Euro4 - lucru recunoscut de altfel si de dealear,
Cu mare greutate, in fata evidentei, acesta a recunoscut ca masina are motor Euro3 – dupa ce i-am forwardat mailul de la firma producatoare a motorului (VM Motori) prin care mi se comunica faptul ca motorul este Euro3. Iata raspunsul sau:
I
mi cer scuze pentru raspunsul intarziat insa e-mail-ul dvs mi-a parvenit cu foarte multa intarziere.
In ceea ce priveste solicitarea dvs va comunic urmatoarele:
- la data la care dvs ati achizitionat autoturismul in discutie, ofertele pe care le promovam pe acest model erau cele pe care ni le furniza distribuitorul general al acestei marci pentru Romania, respectiv SC AUTO ROM SRL (astazi SC MERCEDES BENZ ROMANIA SRL);
- in ceea ce priveste norma de poluare, dupa cum se vede din oferta atasata, autoturismul era incadrat la Euro 4, desi in realitate era Euro 3;
- eroarea privind norma de poluare a fost corectata de catre importator in data de 30.03.2007 - asa cum reiese si din copia atasata.

Mentionez ca niciodata n-am fost informat ca sunt fericitul posesor al unui autoturism Euro3 in loc de Euro4.
Aceasta ar fi o parte a problemei – mi s-a vandut un un produs inferior ofertei promovate.
Dar, la momentul achizitionarii masinii, legal, era imposibil sa mai pot cumpara un autovehicul nou Euro 3. O astfel de masina nici nu mai putea fi omologata de RAR, incepand din 01.01.2005. Pentru aceasta, RAR-ul s-a folosit de urmatoarea exceptie: singurele autoturisme Euro3 care mai puteau fi omologate erau cele care aveau sarcina totala maxima autorizata mai mare de 2500 Kg, pentru care reglementarea intra in vigoare incepand cu 01.01.2007 – informatia am primit-o de la un comisar european pe probleme auto.
Evident, ce putea face RAR-ul ca sa incadreze masina in aceasta categorie? I-a marit masa cu peste 100 kg, de la 1978, conform producatorului, la 2085 kg conform talonului. In urma cantaririi masinii la un service autorizat, masina avea 1970 kg.
Bineinteles ca atat RAR-ul cat si Casa Auto au adoptat politica strutului, refuzand orice dialog. Ceea ce stiu ei este ca orice abordare a problemei prin Justitia Romana ar fi o poveste fara sfarsit. Poate mediatizarea modului de operare ar fi de interes public.

Interesant de stiut este ca absolut toti posesorii de Jeep Cherokee Sport model 2006 sunt in aceeasi situatie - au platit Euro4 si au primit Euro3.


Buna ziua,

Este posibil sa achit impozitul la masina la o Administratie Financiara unde nu mai figurez cu nici o proprietate? (am vandut proprietatea unde era inmatriculata masina si nu mi-am facut mutatia in buletin).
Cu multumiri,
T.Manta
Buna ziua,

In 2007 am achizitionat un autoturism nou, euro 4 dupa cum am fost informat. Ca atare, am achitat taxa de prima inmatriculare, fara probleme,ca pt. un autoturism euro 4.
In urma unor probleme avute cu masina, descopar cu stupoare ca masina e euro 3. Bineinteles, la achizitionarea masinii, dealerul a omis sa-mi spuna ca e euro 3 - mi-a prezentat acelasi model, dar cu euro 4.
Ce e de facut? Unde trebuie sa ma predau?

Cu multumiri
T.Manta
Răspuns la discuția CASCO
va multumesc
Răspuns la discuția CASCO
va multumesc