Bună ! Numele meu este Andreea și va rog sa mă ajutați . Am împlinit de curând 18 ani și tatăl meu ( plecat la munca în Anglia ) nu mi a mai trimis pensia alimentara .
Din acest motiv vreau sa îl acționez în judecata , deoarece sunt încă eleva și vreau sa urmez și o facultate .
Mama mea are o hotărâre de 25% din veniturile realizate de el , însă nu mi a plătit de câțiva ani de când este plecat decât o suma modica lunar .
Va rog mult , ajutați mă sa formulez plângerea pe care o voi depune la tribunal . Mulțumesc mult !
Ideea este ca p[atronul ne-a oferit verbal ( mie si colegei de la puinctul de lucru care se desfiinteaza ) alte posturi ... de fapt nimic concret . zice : va facem loc aici , adica la depozit , la firma mare ... pe acelasi salariu pe care il aveam la magazin , iar firma se afla in afara localitatii unde am lucrat eu :( ... nu vrea sa ne dea ( baga vrajeala ca nu [poate sa ne dea somaj ) , ca el ne ofera posturi ... daca i-am spus ca dau mai mult de jumatate din salariu pe naveta , ridica din umeri . Oare e normal sa imi ofere post in alta comuna , dar pe acelasi salariu ? Oare pentru astia nu sunt legi ?
Daca refuz postul , ce ma sfatuiti sa fac ? Imi dau demisia sau ma concediaza el ... nu stiu cum sa procedez , deszi pana acum nu ne-a dat nici o hartie scrisa sau act aditional ... ne-a spus verbal .
Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea din oras exista si '' firma mama '' . Acum , acest magazin este pe punctul de a fi inchis , deoarece nu a mers deloc . Suntem 2 angajate , iar patronul ne cere sa ne bagam demisia deoarece el nu va mai putea angaja pe posturile noastre un an de zile . Este normal asa ceva ?
E problema mea ca nu mai poate face el angajari pe posturile astea ? Poate face pe alte posturi , nu ?
Incearca sa ne ofere loc de munca la firma mare , care este foarte departe de actualul loc de munca ( la un depozit de marfa , eu aici aveam post de lucrator gestionar ) ... am inteles ca am dreptul sa refuz fara sa ma afecteze si sa pot beneficia de somaj . Asa este ?
Nu inteleg de ce nu vrea sa ne bage in somaj , ma poate ajuta cineva cu un raspuns ? Pot sa refuz sa imi bag demisia si sa ii cer somaj ?
Multumesc !
Buna seara !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :( ...sotia m-a parasit si e plecata la munca in afara de 4 ani ; am ramas singur si imi cresc baietelul , as vrea sa intentez divortul . Cum este mai usor , la tribunal ? sau se poate la notar , la primarie ? Mentionez ca nu avem bunuri comune , iar ea este plecata si acum din tara .... pot divorta in lipsa ei ? Multumesc frumos !
Salutare !
Am un prieten arestat si condamnat pentru trafic de influenta si favorizarea infractorului ; a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare , iar la recurs i s-a mai luat 1 an .
Tinand cont ca i s-a luat din pedeapsa la Curtea de Apel pe recursul lui , DNA -ul mai poate face recurs la aceasta hotarare si se va ajunge la Inalta Curte ?
Daca mai poate face , in termen de cate zile de la pronuntarea hotararii ?
Multumesc frumos , o seara buna !
Buna !
Eu am intrat azi in audienta la seful politiei si .... iarasi surprizaaaa !!!
Ieri dupa ce am fost la sectie si m-am certat urat de tot cu politistul care s-a ocupat de caz .... ce credeti k a facut ? A mers la parchet si a dat drumul la dosar .
Asta am aflat astazi de la comandant .... deci ...se putea , dar nu era vointa .
Buna seara !
Astazi am reusit sa ajung la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si am intrat in audienta la procurorul de serviciu ; am dat numarul de dosar si ..... surpriza :oops: dosarul meu nu a plecat inca de la politie ...deci luna viitoare fac 1 an de cand am depus plangere , dar nu sunt inca 6 luni de cand a inceput urmarirea penala #-o .... procururul de serviciu m-a sfatuit sa fac o plangere de tergiversare , credeti ca ma ajuta la ceva , tinand cont ca politistul la care am dosarul mi-a confirmat inainte de sarbatori k fostul a fost audiat si ca in prima saptamana din an el da drumul la dosar ?
Astazi dc m-am dus sa il iau la intrebari s-a luat cu mine la cearta mai rau decat o tanti de pe ''marginea santului '' , ma poate invata cineva cum sa formulez plangerea catre Parchet ?
Oricum maine dimineata merg in audienta si la seful politiei , sa vad motivul pt care ma tot amana .
Oare e normal sa fie asa ?
Buna ziua !
Da , politistul imi spune de 3 luni ca a inceput urmarirea penala si ca ultima chestie care ii mai trebuia la dosar era declaratia fostului ... dar , iar ma amana k nu a putut procuroarea sa ii primeasca , ba k a avut el nu stiu ce prioritati , iar eu m-am suparat si m-am dus in audienta la comandantul politiei .
Asadar ... nu ma astept sa imi spuna ce procuror se ocupa de caz :( , asa ca voi merge in audienta .
Da, din cate stiu eu i-a fost prezentat materialul .... acum o sa vad dupa sarbatori .
Va multumesxc frumos , Sarbatori Fericite !