Buna seara.
Mai exista posibilitatea copierii unor date (poze personale , muzica ) de pe un laptop confiscat in urma unei perchezitii informatice ?
Mentionez ca laptopul e confiscat de aprox. 2 ani , iar intre timp Hotararea Curtii de Apel care este definitiva nu a mentionat restituirea acestui laptop.
Si daca au trecut 2 ani de la respectiva situatie se mai poate face ceva ? Sau deja a trecut prea mult timp ?
Buna ziua
Daca o persoana lucreaza 86 zile (deci se afla inca in perioada de proba de 90 zile) si dupa aceea este dat afara, are dreptul sa ceara sa fie platite si zilele aferente de concediu ?
Nu vad optiunea de mesaj privat. V-am trimis pe mail.
In hotararea primei instante se specifica
În baza disp. art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul xx suma de 6240,20 euro, obţinută în urma săvârşirii infracţiunilor.
Menţine măsurile asigurătorii luate prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul xx din data de xx din dosarul nr. xx asupra următoarelor bunuri aparţinând inculpatului xx : suma de 10.000 de lei consemnată la CEC Bank SA pe numele inculpatului xx şi la dispoziţia organelor judiciare în baza recipisei de consemnare nr. xx din xx.
Constată că partea civilă xx (omul de afaceri ) şi-a recuperat prejudiciul
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "7000 dolari + dobânda legală la zi, până la data condamnării dumneavoastră".
Eu practic nu am intrat niciodata in posesia acelor bani. Am detinut conturile timp de aprox 3 saptamani , dupa care conturile mi-au fost banate , iar banii au fost restituiti instant omului de afaceri.
De asemenea , am depus un extras de cont de la BRD prin care justific provenienta sumei de 10.000 lei , luata la perchezitia domiciliara.
Ca o parere personala , nu cred ca procurorul sau judecatorul au inteles pe deplin ce am facut eu, intrucat la apel , procurorul a spus ca va retine cei 10.000 lei pentru recuperarea prejudiciului , iar eu cand am avut cuvantul am spus ca prejudiciul deja fusese recuperat. Am avut senzatia ca nu erau obligati sa imi dea mie explicatii.
Eventual as putea da link cu hotararea, dar nu stiu daca este legal si daca se pot face publice cazuri pe acest forum.
Buna ziua. Am sa va povestesc despre cazul meu , intrucat cred ca este destul de rar intalnit in practica judiciara si as dori sa imi spuneti parerea dvs.
In anul 2017 , avand datele cardului unui om de afaceri italian , am creat un cont de Paypal si am investit o parte din banii acestuia (aprox. 7000$) in diverse programe de marketing. Nu am cumparat nimic fizic cu acesti bani , ci doar i-am investit in diverse conturi virtuale.
Dupa aproximativ o luna , are loc la mine acasa o perchezitie domiciliara , in urma careia sunt sustrase 2 laptopuri , un telefon mobil si suma de 10.000 lei .
Am fost acuzat de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la sistem informatic.
In timpul cercetarii penale nu am recunoscut nimic , insa la inceputul procesului am considerat ca cel mai bine este sa recunosc totul pentru ca pedeapsa sa scada cu o treime.
Tinand cont ca nu am avut niciodata probleme cu legea si sunt si o persoana integrata in societate , am primit 2 ani cu suspendare. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate , omul de afaceri primind inapoi sumele de bani care eu le investisem.
Problema este ca acei 10.000 lei luati la perchezitia domiciliara nu mi-au mai fost inapoiati.
Am facut Apel pe partea civila , cerand sa imi fie inapoiata suma , dar s-au mentinut hotararile din prima instanta.
Intrebarea mea este:
Chiar nu mai pot face nimic pentru recuperarea acelor bani ? Totusi au fost stransi de mine in decursul a catorva ani si nu au legatura cu faptele mele pe care le-am regretat in fata instantei. Sau se considera ca sunt vinovat si deja nu ar trebui sa mai am alte pretentii ci doar sa fiu multumit ca am scapat cu suspendare ?
As avea vreo sansa in fata vreunui for european ?
Va multumesc anticipat !
Multumesc pentru raspuns! Presupun ca dupa ce hotararea Curtii de Apel va ramane definitiva - atunci va aparea si in cazierul juridic. Intreb pentru ca o data ce voi avea cazier , vor scade considerabil sansele de angajare.
Buna ziua. Stie cineva daca apare ceva in cazierul juridic , daca in prima instanta am fost condamnat la 2 ani cu suspendare iar la Apel procesul este inca pe rol ?
Buna ziua.
Am fost condamnat in prima instanta la 2 ani cu suspendare pentru acces ilegal la sistem informatic si efectuare operatiuni financiare in mod fraudulos. Mi-am recunoscut faptele in totalitate in fata instantei de judecata.
As vrea sa fac apel pe latura civila impotriva masurilor asiguratorii luate la perchezitia domiciliara. ( sechestrul asupra unei sume de bani si a unui telefon mobil si al unui laptop , care nu au legatura cu faptele mele)
Intrebarea mea este : Poate sa fie decizia Curtii de Apel mai aspra decat cea din prima instanta ? In conditiile care doar eu (inculpatul) am declarat apel ?
Va multumesc anticipat.