avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Activitate Testuser1

Activitate Testuser1

A fost dezmembrat pentru fi care vanzator, dar dezmembrările respective. Dar acelea sunt dezmembrări din cadrul celor doua numere cadastrale.

De exemplu, dacat cele doua numere cadastrale care insumeaza 80% din cadastrul initial, ar fi C1 si C2, atunci apartamentele ar avea nr cadastral C1-u01.

Dar parcarile in cauza, dezmembrate, ar fi C3,C4, ... Iar proprietarii au drept de proprietate doar pe cote din C1 si C2.

adriandimitriu a scris:

blocul s-a vandut? unui singur client? fiindca daca s-ar fi vandut la 100 de clienti, ar fi trebuit sa-l dezmembreze bucata cu bucata.

Situația este dupa cum urmeaza.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat initial la primarie solicitarea de construi un bloc pe terenul cu nr cadastral X, cu 100 apartamente si 100 parcari, in anul 2015.
In anul 2017, a updatat autorizația pentru a o prelungire, dar a pastrat 100 apartamente si 100 parcari.
In 2018, a facut recepția cu primăria, pentru complexul construit pe terenul cadastral X, cu 100 apartamente si 100 parcări.

Apoi, in 2019, înainte să vândă apartamentele, a dezmembrat complet cadastrul X in 2 numere cadastrale care au 80% din terenul initial, si alte 20 de cadastre, fiecare pentru cate un loc de parcare.

Rezultatul e ca acum, asociația de proprietari are in administrare 100 apartamente si 80 de parcari. Tehnic, blocului i-au fost furate 20 de parcări.

Ce e de facut? E ilegal ce s-a întâmplat? S-a comis fals în acte avand in vedere ca după recepție s-a comis această dezmembrare ce a prejudiciat complexul?

Mulțumesc.
Avem o Asociație de Proprietari, care are în statut trecut terenul cu numarul cadastral X. Proprietarii au primit cote dinnacel teren, prin acte adiționale, la achiziția apartamentului din cadrul complexului rezidențial.

Recent, am scos un extras de informare pentru X, si am constatat ca doar jumatate din proprietari figurează si pe X ca si proprietari.

Intrebarea mea: Asociația de Proprietari poate administra terenul X, chiar daca nu toți proprietarii au cota luată? Cum se distribuie cheltuielile?

Mulțumesc.
Am intrebat Presedintele, si mi-a comunicat ca nu exista nimic semnat sau verbal nici cu firma X, nici cu firma Y.

Repet, firma Y am gasit-o in bloc deja, inainte sa avem Asociația. Firma X a venit mai recent, dupa infiintarea asociatiei.

ynocentta a scris:

Initial solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa va comunice daca detine incheiat raport juridic cu firma X

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la dreptul de trecere pe proprietatea comuna a unui bloc de catre o firma X.

Firma X a incheiat un parteneriat cu firma Y (care avea deja tras fire in bloc inca de dinainte sa se dea in folosinta blocul), parteneriat ce a ridicat necesitatea locatarilor sa semneze un nou contract cu firma X.

Faptul că totuși, firma X si-a tras la randul ei fire prin bloc, fara a se cere acordul locatarilor sau asociatiei, este acoperit de vreo lege? Catre cine m-as putea indrepta pentru a afla? Un avocat?

Multumesc pentru orice informatie.
Răspuns la discuția Ingradire utilitati
Are cineva vreo informatie care mi-ar fi utila cu privire la aceasta problema? Daca e ceva neclar, pot detalia mai mult aspectele neclare.
Răspuns la discuția Ingradire utilitati
Asociatia exista, insa, repet, in jurul condominiului cu numarul cadastral x, dezvoltatorul si-a pastrat o fasie de pamant de jur imprejur, cu numarul cadastral y. Astfel acum el vrea sa controleze ce utilitati noi sunt aduse in condominiu. Fasia respectiva figureaza ca avand scop de gard de constructie, ceea ce nu mai e valabil in prezent.


Buna ziua,

Avem o situație ciudata, in care dezvoltatorul imobiliar ne-a vandut apratmente intr-un imobil pe care dumnealui l-a ingradit cu un gard, in acte, de jur imprejur. Astfel, acum prin majoritatea membrilor asociatiei, am permis accesul celor de la Digi in bloc, insa dezvoltatorul ne someaza pe noi si pe Digi, sa dea jos firul ce trece peste terenul lor.
Ce putem face in acest context? E ca si cum am achizitionat o celula intr-o inchisoare. Organele statului nu pot fi sesizate?
Se infiinteaza Asociatia. Momentan nu avem nimic. Si de asta e trecut statutul si componenta.
Buna ziua,

In curand urmeaza sa aibe loc sedinta de infiintare a asociatiei de proprietari. Avand in vedere ca ne aflam spre sfarsitul anului, vroiam sa ne asigura ca la aceasta sedinta se vor adopta toate necesarele legale ale asociatiei. Ce avem pana acum pe lista, pentru a fi adoptate:
- Statutul Asociatiei
- Componenta comitetului
- Regulamentul de Ordine interioara
- Banca la care se va deschide contul unic
- Bugetul de pe 2019 (Fondul de Rulment, Fondul de Reparatii, Fondul de Cheltuieli Neprevazute)

Ar mai fi si alte lucruri importante de adoptat?

Multumesc.