Ma intereseaza cati ani vechime poate avea o casa pentru a o putea cumpara prin programul Prima Casa? Multumesc anticipat pentru raspuns. Violeta
Da, asa gandesc si eu, insa salariatul (dir. general) nu va fi de acord cu restituirea sumei si atunci va trebui deschisa actiune in justitie, corect?
As dori o opinie in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteleasa: la o regie autonoma, directorul general a primit in iulie 2009 un premiu anual pentru indeplinirea indicatorilor de performanta prevazuti pentru anul 2008, in conf. cu OUG 79/2008. Insa OUG 79 / 2008 a fost actualizata si abrogat articolul cu pricina prin Legea 203/02.06.2009 cu intrare in vigoare la data de 12.06.2009. Intrebarea mea este a fost legal premiu acordat si daca nu cum se poate retine aceasta suma?
Daca n-am fost inteleasa, va rog sa-mi spuneti si dau mai multe detalii. Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Eu am alta problema nelamurita pana vedem normele de aplicare a legii: imediat dupa cele 126 zile concediu de maternitate am inceput serviciul, fara intrerupere pentru concediu ingrijire copil. Oare se va aplica si pentru mine aceasta lege daca as vrea sa raman in CIC cu 1 ianuarie?
In aceasta seara la stirile Pro TV s-a specificat ca aceasta lege nu se va aplica mamicilor care au inceput deja serviciul, fara sa dea alte amanunte.
Va rog frumos, spuneti-mi si mie unde gasesc sectiunea UTILE:">:-/
Avand in vedere ca pe 11 februarie am implinit 5 ani vechime, incepand cu ce luna am dreptul la 10% spor vechime? Februarie sau martie?
Suntem o regie autonoma, in care majoritatea contractelor comerciale incheiate sunt semnate de dir. general, financiar, juristi, responsabil de contract.... Oare un contract semnat doar de directorul general se poate considera valabil? Exista vreo lege care ar putea sa ma lamureasca?
Pentru mai putin de 8 ore lucrate intr-o zi, (ex. 3 sau 4 ore), considerati ca i se poate acorda tichet de masa?
Legea specifica un tichet de masa la 1 zi lucratoare, iar ziua lucratoare are 8 ore. Cum interpretati?
Ati putea sa-mi spuneti, va rog, daca pot depune cererea de divort cu acordul ambelor parti, eu singura sau trebuie sa fie ambii soti? Cererea e formular tip sau daca am modelul, o pot scrie eu? Va multumesc!