avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate costel5

Activitate costel5

Declarație impunere mijloc transport.
Am cumpărat în urma cu un an o mașină pe care anul acesta am vândut o.
Am fost la primărie anul acesta sa o declar și în același timp sa o și scot din evidenta pentru a înmâna fiscalul noului proprietar.
De la taxe și impozite referentul m a informat ca nu se pot face operațiunile de impunere și scoatere, fiind necesar un termen de maxim 30 zile pentru impunere după care sa mai fac un drum sa depun cerere sa o scot pentru a elibera fiscalul noului proprietar ca acesta sa meargă la înmatriculări. Întrebare. Ce prevede codul fiscal în acest sens? În unele primarii se rezolva în max 30 minute iar în altele în 30 zile. Fiecare aplica legea după cum considera?
Cu stima!
Salariul președintelui de bloc.
În baza cărei legi se fixează salariul președintelui de asociație proprietari (bloc)?
N ar trebui votat de către membrii și concretizat într o hotărâre?
Unde locuiesc salariul președintelui a sărit brusc de la 800 la 2000 RON, fără sa vad vreo hotărâre sau decizie.

Cu stima!
Titlu de proprietate greșit.
Ce pot face în situația în care am cumpărat un teren în suprafață de 1500 m2 conform cadastrului întocmit după titlul de proprietate eliberat de Prefectura în baza legii 18/1991 art 23, însă pe schița topografica eliberata de primărie este suprafata de 1900 m2, curți construcții și teren agricol aferent, dar trecut eronat sau nu 1500m2 ceea ce reprezinta terenul agricol, restul de 400 m2 reprezentând curți construcții nu s a mai trecut în titlu. Menționez ca acest titlu s a eliberat în anul 2003 la solicitarea fostei proprietare în vârstă de 80 ani. Fosta proprietara nu a sesizat greșeala.
Cu stima!
Notar arestat pentru corupție.
Dacă notarul la care am încheiat contract de vânzare locuință este arestat, acel act mai are autenticitate?

Va mulțumesc!
Am inteles. Trebuie sesizat organul ierarhic superior. In speță procurorul șef al P. D.p.l. Tribunal.
Va multumesc de raspuns
Judecătorul de drepturi și libertăți poate redeschide un dosar penal clasat dacă se constată că nu s au depus toate diligentele necesare rezolvării? Mai exact 90 la sută nu s a făcut nimic așteptându se termenul prescripție.
Va multumesc!
Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie.
Doresc sa cumpar o casa al carei teren pe care este construita este concesionat de la primarie.
Problema este ca de la notariat mi s a spus ca nu pot incheia nici macar un precontract deoarece concesiunea terenului nu este intabulata pe numele celui care vinde, ci pe numele tatalui acestuia decedat. Inrabularea concesiunii dureaza cam 30 de zile, dar notarul refuza sa incheie precontract deoarece, citez " se blocheaza cartea funciara si nu se mai poate face intabularea concesiunii terenului de sub casa". Ce solutii legale am? Chiar nu pot incheia un act de promisiune a vanzarii pana se elibereaza actul de intabulare pe numele vanzatorului?.

Va multumesc!
Ma poate despagubi statul daca se constata ca procurorul, reprezentant al Ministerului Public, nu si a indeplinit atributiunile de serviciu, fie din rea credinta, grava neglijenta sau elemente de coruptie?

Va multumesc!
Taxa in padurea poporului!
Zilele trecute am mers cu familia pe un traseu montan din tara noastra draga. Pe carari, de munte, in pustietate, nici n am apucat bine sa respir cateva guri de aer curat, caci dupa tufisuri, din neant apar doi baieti imbracati in verde cu un chitantier in mana cerandu ne 10 lei de persoana, cica taxa de rezervatie.
Oarecum mirat, de asa ceva, am intrebat ca daca exista o taxa de intrare undeva, acel loc trebuie ingradit. Raspunsul primit a fost ca...nu se ingradeste pentru ca se mizeaza pe bunul simt al turistilor. Mai sa ma bufneasca rasul de asa raspuns.
Intradevar exista niste panouri sporadice cu privire la aceasta taxa.
Daca e domeniul statului, stat la care platim taxe, TVA pe fiecare lucru sau serviciu cumparat, cat de legala este aceasta taxa, plus modul cersitoresc in care se aplica? Daca este legala aceasta taxa, de ce nu accepta plata cu cardul bancar? Eu unul aceasta taxa o consider abuziva si de prost gust.

Va multumesc!
Bucuresti raiul constructiilor fara autorizatie.
In vecinatatea unde locuiesc se construieste ceva gigantic, nu stiu ce pentru ca nu exista panou de informare, ci garduri inalte de peste 2 m. Mult praf, zgomot, masini de mare tonaj, ceea ce m a determinat sa sesizez primaria de sector.
Stupoare, de la primarie mi s a transmis ca nu exista autorizatie de constructie si ca vor aplica sanctiuni.
Situatia de fapt este ca se constuieste in continuare. Clar, nu este un caz singular, strazile sunt pline de constructii care de care mai ilegal construite.
Ce prevede legea in aceasta situatie? Se plateste o amenda infima in comparatie cu investitia si atat?
Va multumesc!