avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate avocata26

Activitate avocata26

Răspuns la discuția intrebare
este esenţial o întâmpinare scrisă.doar că, aveţi grijă să fie depusă cu cel puţin 5 zile înainte de termen, altfel este tardivă şi v-o respinge. iar în recurs nu se administrează probe, aşa că nu are ce să se lungească.
Răspuns la discuția legea nr. 18/1991
da, cumparatorul de buna-credinta l-a intabulat. speta e extrem de complicata, am dezbatut-o si cu alti colegi si e cam greu sa-i dai de capat.eu cred ca nu e vorba despre constatare nulitate ci despre anulabilitate.
încercaţi să aflaţi numele sau adevarat si puteti introduce o actiune prin care sa solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de vanzare-cumparare, deoarece la politie şi la administratia financiara vi se cere contractul de vanzare-cumparare a masinii.intr-o speta similară-se stia numele cumparatorului, deşi acesta nu s-a prezentat in instanta, instanta a admis actiunea.aveti nevoie si de un martor care sa cunoasca faptul ca masina a fost vanduta. este indicat sa va redacteze actiunea un avocat.
Răspuns la discuția stramutare
cu strămutarea e mai complicat pe acest temei.
puteti sa va prezentati la primul termen, sa spuneti ca nu vi s-a comunicat actiunea, sa cereti sa vi se inmaneze la respectivul termen si sa solicitati termen pentru a depune intampinare, in conditiile art. 118 C.pr.civ.
Răspuns la discuția contract de vanzare-cumparare
daca se incheie initial o donatie si, ulterior, un conctract de vânzare-cumpărare, avem de-a face cu o simulatie, intr-adevar, iar sancţiunea este inopozabilitatea actului secret faţă de terţele persoane. Nu este necesar să închei şi o donaţie şi, totodată, nu este nici indicat, deoarece donaţiile pot fi revocate. Dacă închei un contract de vânzare-cumparare în formă autentică în care se menţionează şi plata preţului, acest contract mai greu poate fi anulat, deoarece un act încheiat în formă autentică nu poate fi desfiinţat decât prin înscrierea în fals. nu contează de unde provin banii cumpărătorului.
speta:
ce se intampla cu un teren situat in extravilan, daca, in momentul emiterii titlului de proprietate pe teren se afla o constructie a IAS-ului, construita fara autorizatie in anul 1970, dar care la data emiterii titlului nu era recuperata de la proprietarul terenului?proprietarul a vandut terenul unui cumparator de buna-credinta.IAS-ul introduce dupa 4 ani de la emiterea titlului o actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului. Poate fi obligat IAS/ul sa isi ridice constructia?cumparatorul de buna/credinta in calitate de intervenient in interes propriu poate cere acest lucru dupa cum poate cere si chirie?precizez ca in contractul de vanzare-cumparare este mentionat doar teren categoria curti-constructii dar nu este si constructia propriu-zisa.