avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate alexadr

Activitate alexadr

Buna ziua prietena mea vrea sa faca curs de stylist protesist (nail artist) mai concret sa puna unghii cu gel. Eu fiind programator i am zis ca ii pot face si un website sa se promoveze si i am zis ca cel mai indicat este sa isi faca un PFA nu sa lucreze ca fetele de pe OLX. Sa fie ceva serios, profesional. Intrebarea este, ce acte, ce conditii trebuie sa indeplinesti ca PFA in acest domeniu de activitate? Care sunt costurile? Cat costa casa de marcat, pos, apoi de la inspectia sanitara si ce mai trebuie ce conditii trebuie sa indeplineasca? Ea doreste in garsoniera ei sa faca aceasta prestare de servicii doar sa fie legal PFA nu ca cele care lucreaza la negru. Multumesc anticipat!
Cum deschid un pfa
buna ziua!
am avut un conflict familial in luna anului trecut respectiv mai 2019 am depus o plangere penala pt amenintare si la rugamintile insistente ale sectoristului de sectie mi am retras plangerea (ca suntem familie). lucurile nu s au schimbat deloc in bine si amenintarile continua, se poate depune din nou plangere pentru incidentul din ziua respectiva? intreb asta pt ca pt acel incident am filmare video cu ce s a intamplat, multumesc anticipat
Buna ziua/seara!
Am depus o plangere penala pentru amenintare (eu fiind partea vatamata) iar dupa aceea am retras plangerea deoarece m-am impacat cu inculpatul. Mi-a venit acasa o scriosare (ordonanta) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 sa platesc suma de 20 lei reprezentand cheltuielile judiciare. Mi s-a specificat ca o pot achita la Trezoreria sau administratia financiara de domiciliu. (in 15 zile). Au trecut 2 luni de zile de atunci, si ma gandesc sa merg sa o platesc, dar la sfarsit se specifica ca chitanta eliberata de trezorerie sau administratia financiara trebuie sa o depun la grefa parchetului in vedea inchiderii dosarului. Cum trebuie procedat, pentru 20 lei trebuie sa alerg atat de mult si la trezorerie si la grefa parchetului? Eu am programul aproape full zilnic si nu stiu cum sa fac.. M-ar ajuta un sfat de al dvs. Multumesc anticipat!
Sincer sa fiu voi gasi o metoda in 1-2 luni sa ma mut de la adresa. Aceasta este cea mai optima solutie. Dar sa nu uitam ca legea trebuie aplicata si acei politisti incompetenti care sunt platiti din bani publici trebuie sa isi asume responsabilitatea in meseria lor. Eu puteam sa ripostez si sa rezolv problema imediat am 1.85 si 100kg va dati seama ca nu imi era greu sa il imobilizez rapid. Dar am decis sa sun la politie si sa fiu un cetatean corect care apeleaza la serviciile statului si nu isi face dreptate singur ca in vestul salbatic. Mai ales ca am primit amenintari ca voi fi taiat in somn, acesta amenintand si vecini cu cutitul in trecut, nu doar pe mine.
Ma gandesc foarte serios sa merg la Politia Capitalei si sa il reclam pe acel domn cu 4 stelute pe umar de la echipajul de politie ce a venit acasa si mi-a spus ca daca nu aduc bani in casa suport conditiile. iar daca ii mai deranjez o data cu apel la 112 imi vor da amenda.. Incredibil, dar adevarat, din pacate..

Adrian Dimitriu a scris:

e bine sa depuneti plangere, pe care s-o sustineti, daca sunteti convins de asta. vorbiti
cu un avocat in prealabil, mai ales in ce priveste probele: primul efect al filmelor politiste vazute e ca toata lumea a inceput sa filmeze cu telefonul. asta e perceputa ca o provocare, in majoritatea cazurilor.
analizati situatia si din punct de vedere locativ: daca apartamentul este al bunicilor, ati putea fi dat afara drept represalii, fiindca ei nu au nici o responsabilitate legala fata de dvs. si tot asa.
dosarul vechi nici nu conteaza, fiindca nu cred ca a apucat sa fie instrumentat serios.
ati citit, stiti ce zice Codul Penal la Art. 193.

Buna seara/ziua!
Am 19 ani locuiesc impreuna cu bunicii mei si mama mea la bloc in Bucuresti. Am luat bacul cu 9.60 si m-am inscris la facultate la Universitatea Politehnica.
Bunicul meu este o persoana agresiva si impulsiva si ma uraste total din prisma faptului ca mama mea a avut o relatie nereusita cu tatal meu.
In aceasta seara in timp ce ascultam muzica, a inceput sa imi adreseze injurii, m-a scuipat, si m-a imbrancit cazand la pamant.(dupa care a incercat sa ma intepe cu o surubelnita) / Am reusit sa ma apar deoarece nu am un fizic atat de firav, dar nici nu am vrut sa ripostez. Am decis sa sun la politie.
Am filmat toata scena cu telefonul mobil. Am sunat imediat la 112 solicitand un echipaj de politie. A venit politia, cu greu (prima oara domnul de la dispeceratul politiei mi-a inchis telefonul) a trebuit sa sun de 2 ori .
A venit politia cam in 15-20min si ce credeti ca raspuns mi-au dat? "Tinere , tu aduci vreun ban in casa asta? eu zic Nu inca! Atunci ori suporti conditiile ori te muti. daca se mai intampla o data sa chemi politia iti vom da amenda pentru tulburarea linistii publice" Aceasta este POLITIA ROMANA, .... Le-am zis ca vreau sa vin cu ei in masina acum la sectie sa depun o plangere si mi-au zis ca nu pot decat daca vin cu aprobare de la IML... Serios? Politia Romana?
Tin sa mentionez ca in luna mai am fost cat pe aproape sa fiu injunghiat iar atunci am depus o plangere penala pentru amenintare dar dupa o luna de zile cand a fost preluata de Parchet plangerea, sectoristul m-a sunat si mi-a zis sa o retrag si sa il iert. Si l-am iertat, dar se pare ca am facut o greseala. Tin sa mentionez ca a avut antecedente cu vecinii certuri nu sunt eu o problema in cazul in care credeti asta. Am tinut sa mentionez pentru ca probabil politia se comporta in acest mod doar vazandu-l om in varsta si pe mine tanar. Asa cum mi s-a zis "tinere aduci vreun ban in casa?" POLITIA ROMANA....
Ce demersuri trebuie sa fac? IML, apoi plangere penala pentru loviri si alte violente? Asa cum am spus mai devreme a mai avut un dosar penal pentru Amenintare. (dar am retras plangerea pt ca am zis ca e bunicul meu)
Asa cum am mentionat mai sus, am filmat toata scena. dar politistii tot ignoranti au fost....
Cu stima si respect, va multumesc anticipat!
La cum a fost discutia cu sectoristul.....am zis ca as vrea sa fac o completare la plangerea initiala si mi-a aruncat-o flegmatic in fata spunandu-mi ca pot sa scriu ce vreau eu pe foaie. El tot incerca sa ma convinga sa ma impac cu intimatul dar vazand ca sunt incapatanat a luat o atitudine aroganta fata de mine sugerandu mi sa fac cate plangeri vreau eu si ca nu eu cunosc legea mai bine decat el. Ca asa e cel mai simplu si rapid pentru ei sa scape repede daca imi retrageam eu plangerea. Deci cred ca vor dura “ani de zile” in acest caz. La ce dezinteres prezenta domnul sectorist... Din pacate astea sunt sectiile de politie...nu am cuvinte sa le descriu... Multumesc dna avocat!

Ana-Maria Dutescu a scris:

Sectoristul nu are putere de decizie, el doar propune, procurorul decide.
Asteptati, ca dureaza.
Daca primiti o solutie care nu va convine, puteti sa o atacati.

buna ziua/seara!
cum se desfasoara o ancheta/cand se incepe urmarirea penala si care sunt etapele pana la instrumentarea dosarului de catre un procuror? Apoi? Sectoristul de la sectia de politie are putere de decizie daca inainteaza dosarul catre parchet sau nu?
Intreb toate acestea pt ca am depus o plangere penala pt amenintare/am filmat totul cu telefonul mobil/am fost audiat atar eu cat si martorul dar si inculpatul/dar nu am mai fost anuntat de nimic dupa asta. Multumesc anticipat
Am inteles, va multumesc frumos!
Cum va decurge ancheta aveti idee?/cand se va incepe urmariea penala?/M-am documentat, si am inteles ca sectoristul este cel care poate inchide dosarul sau sa il trimita catre instanta eventual cu o anumita propunere pe baza probelor.(am adus filmare video-audio cu comiterea infractiunii+martor si inca nu sunt suficiente probe se pare, asta este Romania) Eu din ce am discutat cu acesta, mi am dat seama ca vrea sa scape rapid si ca o impacare ar fi cea mai rapida solutie, ceea este exclus din partea mea, a audiat toata familia si la toti le spune sa ma convinga sa incetez. Chiar nu este ok ca persoana lui sa decida acest lucru, eu doresc ca acest dosar sa mearga in instanta sa se ia masurile cuvenite.. dar se pare ca in Romania daca nu ai pile, vreun "nume sonor", sau relatii prin presa sa le fie frica de ce s ar putea afla la tv, esti tratat ca pe un nimeni...
Nu, dar pe filmare se vede ca bisturiul/cutitul era indreptat spre zona gatului.
Am discutat acum 1 ora cu sectoristul si mi-a spus ca infractiunea este de amenintare si ca nu este atat de grava cel mult ii pot da o amenda daca nu se va prezenta la audieri. Si ca imi recomanda sa il evit ca sa se opreasca totul. I-am spus ca vreau sa ajunga la instanta sa se ia masuri macar un control judiciar, si cand a auzit asta a inceput sa rada sa zica aceasta masura se ia pentru chestiile grave nu pentru asa ceva. Iar ca o paranteza eu am depus plangerea sub aspectul savarsirii infractiunii de amenitare cu moartea iar sectoristul mi a spus ca nu a fost cu moartea, ar fi fost doar daca ma injunghia.. ca sa vedeti in ce tara traim...
Multumesc frumos, dle avocat