avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate coryna87

Activitate coryna87

Pentru modificarea suprafeței unui teren intravilan imprejmuit cu pana la 15% este nevoie de semnătura vecinilor? Sau se poate mari suprafața și fără semnătura acestora?
Recadastrare
Bună seara! Dețin un teren care în realitate are o suprafață mai mare decât în acte, pe aceasta suprafață în plus nu deține nimeni acte. Se poate face recadastrare pentru a putea obține acte pe toată aceasta suprafață? Care sunt condițiile? Mulțumesc!
Stâlpul amplasat de vecin este la limita proprietății mele pentru a recupera acel metru în plus(care nu figurează în acte) din lățimea terenului

coryna87 a scris:

Gardul ce delimitează cele doua proprietăți este făcut de vecinul în urma cu 25 ani și acum nu mai este de acord. Face presiuni, bate stalp pe proprietatea mea și trage fir de sarma ptr a face o noua delimitare după bunul plac.

MihailZC a scris:

Pai, terenul dvs este imprejmuit de dvs?

Gardul ce delimitează cele doua proprietăți este făcut de vecinul în urma cu 25 ani și acum nu mai este de acord. Face presiuni, bate stalp pe proprietatea mea și trage fir de sarma ptr a face o noua delimitare după bunul plac.

MihailZC a scris:

Pai, terenul dvs este imprejmuit de dvs?

Dețin un teren care în realitate este mai mare decât cea din acte. Vecinul dorește sa îmi ocupe în mod abuziv aceasta suprafață care nu este trecuta în acte deși la rândul sau are la fel.
Ambele terenuri sunt virane și delimitate printr un gard.
Cum as putea proceda în acest sens?
Mulțumesc!
Suprapunere terenuri

Am un teren pentru care dețin schiță cadastrala, insa la primărie figurează ca se suprapune o porțiune cu al vecinului, deși ambele sunt îngrădite.
Ce se poate face în aceasta situație?
Menționez ca nu știam de aceasta suprapunere pana mai recent deși îl cumpărasem în urma cu 5 ani.
Mulțumesc!
Mulțumesc!
În cazul acesta ambele părți A și Bdețin teren mai mult fata de acte, teren care nu are niciun proprietar. A deține cu 1 m mai mult front stradal fata de acte și B cu 5 m mai mult front stradal. B vrea sa ii ocupe lui A în mod abuziv și acel metru. Dacă măsurarea proprietăților ar începe de la A atunci ar putea fi dezavantajat în sensul ca B va rămâne cu cei 6 metri de teren în continuarea parcelei sale pe care ii poate ocupa abuziv ulterior? În acest caz A se mai poate adresa instantei ptr faptul ca B ocupa un teren ce nu ii aparține desi A nu este afectat?
Va multumesc foarte mult!

Bună ziua! Doresc sa deschid un proces ptr stabilirea limitelor de hotar existând conflicte între mine și proprietarul terenului vecin.
Există o regula pentru măsurarea terenurilor în sensul cu care se vor începe prima data masuratorile cu al meu sau al vecinului?
Mulțumesc anticipat!
Pentru a realiza un gard din plasa de sarma cu stâlpi metalici prinși în pământ în beton necesita autorizație construcție?
Conflict granița teren
Dețin un teren care în acte figurează mai puțin decât în realitate. Aceeași situație este și la terenul învecinat. Ce este în plus e teren liber al nimănui. Vecinul mi a întrat pe terenul meu cu intenția de a mi lua din lățimea frontului stradal acea porțiune pe care nu o am în acte, a dat un stâlp de la gardul dinspre strada făcut de mine a bătut alt stâlp, a făcut noi însemnări, a făcut o noua delimitare cu sarma, deși era gard ce delimitează cele doua propietăți făcut de el în urma cu 25 ani.
Ce pot sa fac în acest sens pentru a nu pierde acest teren pe care nu îl am în acte și sa nu ii revină lui în totalitate?