avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinIonut1996

Activitate CatalinIonut1996

Buna ziua! Recent am trecut pe lângă un passat de politie in care era pe geam un polițist cu pistolul radar in mana, eram cu 15 km peste viteza legală. Langa masina poliției era deja o altă mașină pe care o oprisera. Dacă nu m-au oprit mai exista sansa sa primesc amenda acasa?
Discuție Reracordare cez
Buna ziua. Am cumparat o casa, care a fost debransata de la curent in 2012. Aceasta are însă firul din stâlp care duce in carcasa contorului de pe un perete exterior al casei. Contorul însă fiind ridicat cand fostul proprietar s-a debransat. Construcția e an 2000. Cam cât m-ar costa rebransarea???
Buna ziua! Este legală deplasarea de la oras la tara pe o distanță de cca 50 de km? Detin acolo o casa la care nu am mai fost de 2 luni si as vrea sa merg sa verific ce mai e pe acolo. In cazul in care e legal, ce trebuie bifat pe declaratie?
Buna ziua! De la începutul lunii martie de cand am intrat in somaj tehnic, eu soția și copilul am locuit la casa pe care o deținem la tara. Acum ca o sa incep munca va fi nevoie sa ne mutăm la apartamentul pe care il deținem la oras. Ce punct trebuie sa bifam in declaratii pentru a ne putea muta la oras, fără să fim pasibili de amenda? Cel mic are 8 luni, e nevoie de declarație si pentru el, si ce ar trebuii completat in declaratia copilului daca este nevoie?
Răspuns la discuția Amenda în 15 zile
Dacă ti-au fost luati banii la jumatate insemna ca te-ai incadrat in cele 15 zile. Altfel suma ar fi fost plătită integral.
Buna ziua. In urma divorțului părinților aceștia fiind amandoi proprietari ai unui teren cumparat de ei cu 2 case construite in timpul casatoriei aceștia au decis să ne lase mie si fratelui meu cate un lot cu cate o casa fiecare prin contract de vanzare cumparare. Tatăl meu s-a recăsătorit a mai construit o casa si mai are un copil cu de-a de-a doua sotie. Intrebarea este: ce drepturi are copilul cu de-a de-a doua sotie la ce ne-au lăsat părinții mie si fratelui meu? Si daca acesta are drept la noi, la rândul nostru avem si noi la ce are el cu cea de-a doua sotie?
Salut. Ieri fiind cu treaba intr-un alt oras, am parcat mașina regulamentar iar un nene pe la 70 de ani intenționând se parcheze in fata mașinii mele mi-a sters bara din fata si vopseaua s-a luat pe o porțiune de vreo 3-4 cm2. Am discutat cu omul si nu am pretins vreo pretenție băneasca de la el. Astăzi am anunțat telefonic politia din orașul respectiv despre incident explicandu-le situatia ca nu au fost daune materiale majore și ca nu am pretenții de despagubire. Credeti ca ma expun vreunui risc ?
Buna ziua! Azi am cumparat o casa la tara cu suprafata la sol de 67 mp. In contractul de v- c se specifica ca imi asum toate riscurile nedetinerii informațiilor cuprinse in certificatul energetic. Intrebarea mea este: care sunt aceste riscuri si daca este vreo problema daca nu am avut acest certificat la vanzare cumparare.