avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Activitate Lungoci Anca

Activitate Lungoci Anca

si daca sotul a decedat trebuie facuta succesiune?
Buna ziua
Va rog frumos puteti sa imi explicati si mie ce inseamna "Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin Conventie, cota 1/1"
In cazul in care am cumparat acest imobil, casatorita fiind dar in actul de vanzare cumparare apar doar eu, fara sot.
Daca doresc sa vand acest imobil am nevoie de semnatura sotului?

Multumesc anticipat
Discuție Zile de preaviz
Buna ziua
Va rog sa ma ajutați cu următoarea speța :
Doresc sa îmi dau demisia de la locul de munca dar in contractul individual de munca nu am prevazut nici o zi de preaviz. Este obligatoriu sa stau in preaviz, conform contractului colectiv de munca sau legi?
Răspuns la discuția Spor vechime
In CCM avem 2 articole care se refera la acest aspect :
1. "Modul de calcul pentru stabilirea indemnizatiei cuvenite salariatilor pentru concediul de ohihna este: indemnizatia va fi egala cu media zilnica a drepturilor salariale (salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent) din ultimele 3 luni anterioare celei in care se efectueaza concediul, multiplicata cu nr de zile de concediu".
2. "Salariatii beneficiaza de urmatoarele sporuri salariale cu caracter general:
-spor vechime
-spor confidentialitate etc"....
Prin caracter general eu inteleg ca aceste sporuri trebuie aplicate mereu fie ca sunt in concediu de odihna fie ca lucrez 8 ore pe zi.
Ce parere aveti, putem beneficia de aceste sporuri si atunci cand suntem in concediul de odihna? de exemplu la noi se calculeaza astfel: daca o luna are 21 de zile lucratoare iar eu in luna respectiva am avut concediu de odihna 5 zile, sporurile mele pe luna respectiva vor fi calculate la 16 zile ( efectiv cat am lucrat).

Multumesc anticipat
O zi buna in continuare
Discuție Spor vechime
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
Sporul de vechime se acorda sau nu atunci cand esti in concediu de odihna intr-o firma privata?

Multumesc anticipat
O zi buna in continuare!
Răspuns la discuția Confidențialitate salarii
Mulțumesc pt răspuns.
Dacă mai continua sa ne acuze o sa acționăm in instanța deoarece ne amenință ca ne poate desface contractul de munca pt ca noi suntem cei care au încălcat confidențialitatea
Răspuns la discuția Confidențialitate salarii
Emailul transmis de către director care mai este salvat chiar dacă l-a stres precum și persoanele care au primit respectivul email ca și martori.
Întrebarea mea este: noi am încălcat confidențialitatea sau directorul care a transmis emailul respectiv ?
Buna ziua
As vrea sa va prezint următoare întâmplare :
In firma unde lucrez directorul a trimis mai multor persoane din cadrul firmei pe adresele de email ale fiecăruia un fișier care conținea datele personale ale tuturor angajaților din firma inclusiv salariile acestora. Persoanele care au primit emailul respectiv ori au tipărit fișierul ori l-au salvat. In momentul in care directorul și-a dat seama ce a făcut a încercat sa șteargă datele iar cu ajutorul dep informatic a aflat ca uni din noi au listat , alți l-au salvat fișierul etc.
Menționez ca aceste informații nu au fost transmise de către cei care au primit emailul unei terțe persoane, le-au ținut pt ei.
Acum conducerea încearcă sa dea vina pe noi ca nu am respectat confidențialitate cu toate ca ei au făcut greșeală de a transmite datele acestea.
Cum putem sa ne apărăm in acesta situație ? Va rog sa ne îndrumați și pe noi
Mulțumim
Răspuns la discuția Modificare salariu
In decizie scrie așa : se anulează funcția de șef echipa și implicit sporul de 10% aferent acesteia și se revine la funcția anterioară . Eu știam ca nu au voie sa îți ia bani din salariu decât dacă in urma unei abateri disciplinare
Răspuns la discuția Modificare salariu
Decizie de anulare a funcție de șef echipa