avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate Ancaaaaaaa

Activitate Ancaaaaaaa

Buna ziua!
Imi puteti da un raspuns la urmatoarea situatie, va rog?

Sunt unic administrator pe firma, si as vrea sa imi angajez sotul part time (el lucreaza deja cu norma intreaga in alta parte). Firma se ocupa cu prestari servicii pt evenimente si vreau sa il angajez doar pt a fi ok in acte in cazul unui control. Intrebarea mea este: trebuie sa mai platesc taxe pentru salariul lui daca deja sunt platite de angajatorul principal? Daca da, cat? Doar impozitul?

Multumesc!
Buna ziua!
Am si eu urmatoare situatie: Sotul meu a cumparat o masina in Bucuresti, el avand buletinul in Constanta. Pe toate actele sunt trecute datele lui din buletinul de Constanta. Pana sa ajunga sa declare masina la impozite, a pierdut buletinul si a facut altul cu domiciliu in Bucuresti.
Cand s-a dus la serviciul de taxe si impozite i s-a spus ca trebuie sa declare masina in Constanta pt ca acolo avea buletinul cand a semnat actele, urmand ca apoi sa o mute la impoztie in Bucuresti.
Intrebarea mea este: as putea sa o declar eu direct in Bucuresti (eu avand domiciliul tot in Bucuresti si suntem casatoriti)? Este nevoie de o procura?
Mentionez si ca el va trebui sa plece din tara pentru 3 luni si nu mai are timp pentru toata birocratia de declarare in Constanta, mutare pe Bucuresti si apoi inmatricularea auto...

Multumesc!
Buna ziua,
In contextul epidemiei cu noul coronavirus, compania la care lucrez a decis retrogradarea din functie a anumitor persoane, printre care si eu, (fara prezentarea criteriilor pe baza carora s-a facut departajarea) pentru a putea plati somajul tehnic a celor 20% angajati in aceasta situatie.
Retrogradarea este permanenta, desi s-a mentionat ca salariul nu va fi afectat, ci doar avantajele (prime, bonusuri, asigurare medicala premium).
Intrebarea mea este daca este legal sa se faca aceasta modificare avand in vedere ca nu este aplicata ca o sanctiune si ultima evaluare la care am fost supusa a avut un rezultat cu mult peste asteptari. Trebuie mentionat ca la implinirea 2 ani pe functie, compania urma sa imi plateasca o suma considerabila de bani in urma unui angajament mutual de fidelitate semnat la promovare. In acest context, cei 2 ani nu mai pot fi respectati din decizia companiei si nu stiu daca voi mai beneficia de acea suma (cel putin la pro rata).
Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog?
Multumesc!
Buna ziua,
Eu si logodnicul meu intentionam sa cumparam un apartament cu ajutorul unui credit ipotecar. Problema nostra este ca mare parte din avans este venita din salariul lui de navigator, iar creditul il voi face eu singura (daca incercam sa fim amandoi coplatitori ne iese un scoring slab intrucat are contract de munca nedeterminat si nu putem primi creditul).
Prin urmare as vrea sa stiu daca se poate sa fac creditul singura dar sa fim amandoi proprietari de la inceput (printr-un act notarial)?
Multumesc!
Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia blocului a fost primita urmarind clar planul de constructie care prevedea apartamentul de la parter fara balcon. Dezvoltstorul vrea sa construiasca acum un balcon deschis pe baza unei autorizatii de constructie in urma careia va face actele pt cadastru si intabulare. Problema este ca balconul va fi construit din living unde deasupra noastra nu exista niciun alt balcon (sg apartament in situatia asta). Intrebarea este daca avem voie sa il inchidem noi asta presupunand si construirea unui acoperis intrucat nu avem nimic deasupra.

Mai avem posibilitatea sa renuntam la acest balcon si sa ne construim noi singuri pe baza unei autorizatii un balcon din dormitor ca sa avem balconul vecinului de la etajul 1 deasupra astfel eliminand constructia acoperisului. Aici eu nu stiu daca vom avea nevoie si de aprobare de la vecini.
Imi puteti spune va rog daca voi avea nevoie de aprobare si daca autorizatia se obtine usor?
Va multumesc mult