Eu nu am inteles, mostenirea cui ramine? Stau in casa parinteasca de 30 de ani si nu il pot obtine pentru ca nu am acceptat sau renuntat acum 30 de ani? Eu nu cred.
Nu a fost acceptata, sintem doi frati, parintii au decedat acum 30 de ani, fratele vrea sa renunte. Ce trebuie eu sa fac acum ca sa accept mostenirea? Multumesc
Pensie dupa activitatea PFA
Buna ziua,
Ma numesc Oros Iuliu si m-am pensionat la limita de virsta in 2020. La data respectiva nu am luat in calcul perioada lucrata ca PFA, dreptul de pensie calculindu-se dupa cartea de munca. Pot cere acum recalcularea cu introducerea si a perioadei lucrate ca PFA ?
Sentinta civila a fost data in 2016, executorul judecatoresc a trimis o somatie prin primavara, datoriile fata de el au fost platite. Nu a facut nici o notificare in CF.
Multumesc,
Multumesc pentru raspuns. Cel care a construit a fost amendat pentru construire fara autorizatie, a avut termen de intrare in legalitate, termen pe care nu a reusit sa o respecte fiinca terenul nu era intabulat inca pe el, dar a continuat lucrarea motiv pentru care s-a deschis procesul. Ulterior prin sentinta judecatoreasca a obtinut terenul ( proces care a durat in jur de 2 ani). Primaria nu doreste demolarea dar de la urbanism nu se poate obtine certificatul de urbanism. Acum ca terenul s-a vindut, noul proprietar nu poate cere intrarea in legalitate ?
Buna ziua,
Casa edificata fara autorizatie de construire avind sentinta pentru demolare care nu s-a aplicat. Intre timp terenul s-a vindut, iar in cf nou apare constructia fara acte la notificari. Intrebarea este daca se mai poate intra in legalitate pe numele noului proprietar de teren.
Multumesc
Buna ziua,
Vreau sa-mi construiesc o casa de locuit, iar Consiliul judetean care emite autorizatia, imi solicita acordul administratorului drumului public ( primaria). Mentionez ca parcela mea este la strada in intravilanul localitatii. Vreau sa stiu daca este legala solicitarea CJ.
Multumesc,
Multumesc mult, am citit si eu scrisoarea respectiva, si nu pomeneste nimic de situatia inginerilor sefi CAP. De aceea am intrebat daca stie cineva ceva in aceasta directie.