avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi1215

Activitate Gabi1215

Bună ziua! Dețin o proprietate privată unde nu locuiesc și mi-aș dori să pun niște camere de supraveghere pentru a verifica eventualele situații care pot apărea în lipsa mea. Problema este că habar nu am ce ar trebui să fac ca totul să fie în regulă din punct de vedere legal pentru a nu apărea ulterior probleme, inclusiv cu vecinii. Mi-aș dori să amplasez o cameră cu vedere spre geamurile imobilului și una undeva în curte, la înălțime, dar care să aibe vedere spre poartă. Ce trebuie să am în vedere și ce pași ar trebui să urmez?
Răspuns la discuția Datorie posibil prescrisă
Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Un prim pas ar fi sa nu mai comunitati de niciun fel cu dumnealor, raspunde la vreun mesaj...

Apoi contactati un avocat si, in functie de situatie-va spune avocatul daca se poate sau nu...- puteti cere instantei sa constate ca a intervenit termenul de prescriptie in cazul datoriei dvs. catre acel ifn ( cred ca se poate asta si, daca da, va explica avocatul procedura).

Sau ii puteti ignora si cum aveti vreun semn ca sunteti executat silit ( poprire pe salariu/pensie, lipsa* bani din cont...) contactati un avocat si faceti contestatie.

Bună ziua! În anul 2018 am luat un credit de la un ifn, pe care nu am mai reuși să-l achit, iar astăzi am primit un email de la acel ifn pentru a achita suma, în caz contrar voi suporta consecințele (executare silita, proprire etc.), însă în toată această perioadă eu nu am mai primit absolut nimic de la ei, ultimul email fiind primit în decembrie 2018 în legătură cu niște oferte pe care le aveau ei în acea vreme, așadar cred că ar trebui ca datoria să fie prescrisă până în prezent. Ce pași ar trebui să urmez?
Discuție Contor electric
Bună ziua! Am o problemă în legătură cu contorul electric la o proprietate unde nu locuiesc. În urmă cu câteva luni am făcut o sesizare furnizorului de curent electric cu privire la faptul că nu mai funcționa contorul electric, în sensul că nu mai afișa nimic. Am fost și la sediu și mi s-a spus că dacă am număr de înregistrare trebuie doar să aștept. De atunci au trecut aproximativ 5-6 luni și nu s-a schimbat nimic. Acum câteva zile am mai trimis un email furnizorului solicitând din nou schimbarea contorului electric pentru că este vechi și defect, precizez că are o vechime de peste 10 ani. Ieri am primit răspunsul lor în care menționează să le răspund la mesaj dacă sunt de acord cu achitarea unor taxe stabilite de ANRE și ceea ce stabilește furnizorul (suma/taxele nu sunt menționate), în condițiile în care răspunsul lor la prima solicitare a fost că dacă se adeverește ceea ce am spus nu vor fi implicate taxe.
Din ceea ce știam eu, schimbarea contorului electric cu o vechime de peste 10 ani ar trebui să se realizeze gratuit.
Cum aș putea să procedez în acest caz?
Răspuns la discuția Probleme cu contorul electric
Aceasta este mesajul primit, însă nu îmi sunt prezentate suma/ taxele și nici altceva: "Buna ziua,
Referitor la solicitarea dumneavoastra cu numarul (nr. de înregistrare) cu privire la
verificarea contorului, va transmitem in continuare toate informatiile necesare.
Serviciul solicitat de dumneavoastra este contracost, iar valoarea acestuia este stabilita de catre ANRE si
aplicata de operatorul de distributie.
In cazul in care sunteti de acord cu taxa mentionata mai sus, va rugam sa reveniti cu o noua solicitare impreuna
cu actul de identitate al titularului de contract si un numar de telefon mobil."

POPA GHEORGHE a scris:

Despre ce taxe stabilite de ANRE este vorba ? In mesaj, furnizorul de curent electric trebuia sa mentioneze taxele/ suma si sa precizeze actul normativ care le reglementeaza.

Bună ziua! Am o problemă în legătură cu contorul electric la o proprietate unde nu locuiesc. În urmă cu câteva luni am făcut o sesizare furnizorului de curent electric cu privire la faptul că nu mai funcționa contorul electric, în sensul că nu mai afișa nimic. Am fost și la sediu și mi s-a spus că dacă am număr de înregistrare trebuie doar să aștept. De atunci au trecut aproximativ 5-6 luni și nu s-a schimbat nimic. Acum câteva zile am mai trimis un email furnizorului solicitând din nou schimbarea contorului electric pentru că este vechi și defect, precizez că are o vechime de peste 10 ani. Astăzi am primit răspunsul lor în care menționează să le răspund la mesaj dacă sunt de acord cu achitarea unor taxe stabilite de ANRE și ceea ce stabilește furnizorul. Din ceea ce știam eu, schimbarea contorului electric cu o vechime de peste 10 ani ar trebui să se realizeze gratuit. Cum aș putea să procedez în acest caz?
Am o întrebare. În cazul în care o persoană în vârstă de peste 70 de ani a încheiat un contract cu o firmă de salubritate, însă nu a reușit să efectueze plățile, dat fiind faptul aceasta nu are venit, ajungându-se în cele din urmă la judecătorie pentru o sumă în jur de 2000 de lei, ce se poate face pentru ca dânsei să nu i se pună proprire pe bunuri în cazul în care are bunăvoința de a plăti și ce altceva i se poate întâmpla?
Răspuns la discuția Executare pe imobil
Vă mulțumesc pentru răspuns!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimate domn,

Investi judecatoria, cu o actiune avand ca obiect contestatie la executare, solicitand anularea actelor de executare infaptuite abuziv.

Solicitati suspendarea executarii silite, totodata.

In contextul starii de pandemie, executarile directe trebuie suspendate.

Actiunea poate fi conceputa de un avocat, si, totodata, trimisa prin e-mail, sau prin serviciile POSTEI ROMANE, la instanta de judecata competenta.

Avocatii isi continua activitatea, chiar in contextul starii de pandemie, utilizand mijloacele de comunicare din spatiul virtual.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana

Răspuns la discuția Executare pe imobil
Scrisoarea am primit-o de la biroul executorilor judecătorești.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Formulati urgent contestatie la executare.
Vedeti cine o cere, banca sau vreo firma de recuperatori.
Discutati URGENT cu un avocat.
Executarea bunurilor mobile si imobile este destul de greu de facut, poate sa fie doar o amenintare a unei firme de recuperatori.
DISCUTATI URGENT cu un avocat.

Bună ziua! Am o problemă, în urmă cu ceva timp am luat două credite, unde am rămas restant și nu am avut posibilitatea de a plătii și am primit o scrisoare în care preciza că se va pune proprire pe salariu și după am mai primit un plic în care scrie că voi fi executat silit pe imobobil, care va fi scos la licitație în cazul în care nu depun suma în termen de 15 zile. Țin să menționez că pe imobilul respectiv sunt doi proprietari, eu și soția, ea neavând nicio legătură cu creditul.

Ce se poate face pentru a nu se scoate la licitație imobilul? Vă rog dati-mi un răspuns urgent! Vă mulțumesc!