avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate Dani.Dinita

Activitate Dani.Dinita

Salutare . Recent am obtinut permisul de conducere in Romania , eu fiind temporar stabilit in Italia . Mentionez ca nu sunt rezident aici. As dorii sa stiu care sunt regulile in Italia pentru cetatenii cu permisul romanesc . Trebuie cumva tradus si legalizat sau pot circula cu el asa? De asemenea , sunt in primul an de permis..ce restrictii sunt pentru incepatori ? Daca este cineva care conduce cu permis romanesc in Italia si poate sa imi raspunda as fi recunoscator . Multumesc.
Salutare , as dorii sa imi cumpar o masina lunile viitoare si ma gandesc sa o pun pe numele tatalui pentru a plati mai putin la asigurare . Tata are datorii la primarie (impozit si 2 amenzi ) , credeti ca asta este o problema pentru trecerea masinii?As putea avea probleme pentru o eventuala re-vanzare (la cererea fiscalului) ? sau la ce fel de probleme ar trebuii sa ma astept ? Multumesc.
Multumesc frumos.
Daca o ruda de gradul 1 (ex. mama) are datorii la ANAF , cei de acolo ii pot bloca contul bancar fiului? Sau acest lucru este interzis?
Multumesc.
Multumesc , am citit si eu asta .
Intrebarea mea aici este . Oare trebuiesc si traduse acele documente in limba tarii in care vreau sa plec? Pentru ca trebuiesc aratate si politiei de frontiera de acolo.
Salutare , in iarna urmatoare planuiesc sa plec intr-o vacanta cu niste rude . Printre care si sora mea de 17 ani si jumatate , ea momentan fiind minora presupun ca are nevoie de niste acte . Daca mi-ar putea explica cineva procedurile care trebuiesc aplicate si eventualele probleme care pot aparea i-as fi mai mult decat recunoscator .
Multumesc !
Răspuns la discuția Taierea pensiei pe caz de boala.
Nu mai are nimeni nici un sfat util?Nici un avocat/consultant care ma poate ajuta cu o parere aici?
Neprezentara la comisie este din anul 2013 , banii eu consider ca nu sunt necuveniti . Pentru ca boala mamei nu s-a vindecat si dovada o fac cele 8 internari in perioada 2013-2019 , unele chiar de peste o luna la spitalul de schizofrenie . Nu ma pricep eu prea bine la chestiile de genul dar nu stiu cum pot domnii de la comisie sa deduca fara vreo analiza sau ceva ca boala s-a vindecat si banii au fost primiti necuvenit , neprezentarea la comisiile obligatorii fiind normal un argument ,dar consider ca nu unul decisiv. Bineinteles ca asta e doar opinia mea , nu vreau sa vorbesc in necunostinta de cauza. Nu stiu pe cati ani sunt datoriile dar o sa verific cand o sa am si eu documentele in fata .
Cat despre contestatie nici nu ma gandeam ca o pot depunde eu .Multumesc pentru raspuns.
Va multumesc pentru ajutor . Astept si parerea unui avocat/consultant juridic . Daca se poate contesta cumva decizia...mai alea penalitatile care mi se par extrem de mari si pe care mai mult ca sigur familia mea nu le poate achita..
Buna ziua , numele meu este Daniel . V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi la urmatoarea problema .
Mama mea , pana acum o saptamana pensionara pe caz de boala a primit acum ceva zile instintarea ca i s-a taiat pensia si are de platit suma de...19.200 de lei . Motivul este neprezentarea la comisiile medicale in ultimii ani , pentru care dansa este de vina... Mama in ultimii ani 25 de ani a fost internata aproape anul la un spital de psihiatrie pentru ca sufera de schizofrenie..
Intrebarea mea este daca exista vreo sansa de castigarea a procesului in instanta si care sunt pasii pentru contestarea deciziei , precizez de asemenea ca familia mea nu isi permite un avocat . Veniturile fiind reduse semnificativ dupa taierea pensiei..
Daca ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc frumos , o zi buna tuturor !