avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57265

Activitate ContSters57265

Va rog a exprima opinia despre cum este cel mai corect a se tine contabilitatea la un centru de analize medicale :
- metoda inventarului permanent : receptii, fisa magazie, retetar pentru fiecare tip de analiza , bonuri consum

sau

- metoda inventarului intermitent ???

Metoda inventarului intermitent implica un volum de munca mult mai redus decat daca s-ar aplica metoda inventarului permanent , indiferent de metoda de evaluare a stocurilor .

Multumesc anticipat .
In conditiile in care se aplica acest impozit forfetar si cert ca se va aplica, doresc sa dizolv firma fara lichidare, mentionez ca firma are doi asociati , ambii sunt de acord cu dizolvarea fara lichidare, firma nu are datorii la stat si la furnizori .
Cei de la Registrul Comertului nu concep ca exista aceasta forma de dizolvare cu toate ca pe net exista suficienta literatura care mentioneaza expres ca este posibil.
Va rog sa ma indrumati care sunt prevederile legale.
Va multumesc !
Valoarea tronsonului de cale ferata este de 200.000 lei
Proportia este de 60% materiale achizitionate de agentul economic si introduse pe chelt si 40% cheltuieli inregistrate in 628 chelt cu manopera firmei ce a construit calea ferata.
Am preluat de f curand evidenta contabila a unei societati unde garda financiara a descoperit o cale ferata care in 2007 a fost construita pentru o comanda speciala si ca masura de control a dispus inregistrarea in evidenta contabila .
Chelt efectuate au fost 628 - facturi cu lucrari efectuate de terti si 602 chelt cu materialele societatii .

Sunt corecte urmatoarele inregistrari :
212 = 1174 cu valoarea integrala a mijlocului fix
si
1174 = 280x cu valoarea amortizarii pe prioada de la care tb pusa in fct pana in prezent defalcata pe ani

Va multumesc anticipat
Discuție Declaratia 220
Urmatoarea exprimare din OMFP 2371 / 2007 imi pare ambigua si interpretabila :

" Declaratia se depune de catre:
— contribuabilii care realizeaza venituri dintr-o sursa noua in cursul anului fiscal, in termen de 15 zile de la data incheierii contractului intre parti, odata cu inregistrarea acestuia; "

Va rog sa-mi spuneti care varianta este legala :
-15 zile de la infiintarea PFA-ului
sau
-15 zile de la data obtinerii primelor venituri ??????????????????
In conditiile in care ITM-ul a depistat ( in luna octombrie 2008 ) un salariat care nu a avut contract de munca si nu a fost angajat in luna iunie 2008 si au dat ca masura intocmirea statelor de plata retroactiv, va rog a-mi comunica in ce luna se constituie obligatiile de plata la bugetul statului . In momentul actual ( octombrie 2008 ) sau se constituie retroactiv ( iunie - octombrie 2008 )? Se intocmeste si declaratia rectificativa 710 ?

Va multumesc .
In conditiile in care actul constitutiv este intocmit si inregistrat la Registrul comertului sub semnatura privata , modificarea lui se poate face tot sub semnatura privata ? Sau este obligatoriu a se intocmii modificarea actului constitutiv numai in prezenta notarului ?

Va multumesc anticipat .
Multumesc
In doua luni de la serviciul metodologie au fost primite doua raspunsuri complet diferite in legatura cu aceeasi speta.
O persoana juridica romana inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza un mijloc de transport nou dintr-o alta tara membra UE. Se aplica taxare inversa ? Sau persoana juridica romana va achita TVA-ul aferent in Romania ?
Va multumesc .