Buna ziua ,
Am un teren luat in concesiune din anul 2000 ,de la primarie pe 50 de ani .
Am platit concesiunea in fiecare an , dar nu coform contractului de concesiune - adica trimestrial - . Acum suntem citati in instanta sa platim penalitatile , pentru intarzierile ,pentru anul 2004 si 2005 .
Ma duc astazi la primarie ca ,, bizoanca ,, de acolo sa ma intrebe daca am primit citatia cu actiunea judecatoreasca si ca de fapt eu am inca pe atat de platit si pentru anul 2002 si 2003 , si ca daca vreau sa platesc , daca nu tot in instanta ajungem ( se zice ca aceste penalitati le-a depistat curtea de conturi )
Deci va rog si eu am cateva intrebari
-nu era normal ca din 2000 si pana la zi sa primesc in scris faptul ca nu mi am platit corect datoriile catre STAT si la fiecare factura de plata a concesiunii adica am fost in primarie pana astazi de 32 de ori doar ca sa mi platesc concesiunea sa mi se aduca la cunostinta ca sunt dator cu atatia bani pentru ce cauza ?
-in cat timp se prescriu astfel de fapte pentru ca in codul munciii scrie ca dupa 3 ani de la constatarea abaterii aceasta se prescrie
- ce ma sfatuiti sa fac , merg in instanta sau ma duc la primarie la AMABILA D-NA si imi platesc datoriile de care nici nu am stiut pana in data in care am primit citatia de la judecatorie
Multumesc ,
Multumesc pentru raspuns
magazin virtual oare corespunde noului caen la 4791-comert cu amanuntul prin case de comenzi sau prin internet
sau vechiului caen la 5261-comert cu amanuntul prin corespondenta( care il am in statut si care cred ca e gata sa l ridic de la Reg Comertului )
Buna seara ,
Am un srl cu obiect de activitate -alte mijloace de cazare-si alte obiecte secundare , firma neplatitoare de TVA
As vrea sa infiintez un magazin virtual pentru comert cu componente calculator.
Am urmatoarele intrebari :
-daca nu e trecut ca obiect principal de activitate ce este de facut atata timp cat am schimbat noile Caenuri
-daca este trecut ca obiect secundar de activitate ce ar trebui sa mai am in regula ca sa demarez actiivitatea
Cu multumiri ,
multumesc pt raspuns
asa este
ma deranjeaza ca trebuie sa tin contabilitatea , sa pltesc un expert contabil mai nou pt bilant
si etc
daca stiam imi facea un pfa
iar amenzile sunt mai mari
pacat ca in tara noastra un privat nu este ajutat sa faca ceva nu sa aiba piedici la fiecare pas
inca o data multumesc pt promtitudine
Buna dimineata ,
Am un srl cu obiect de activitate alte mijloace de cazare (pensiune) si nimeni nu m a sfatuit la inceput cand am depus actele sa imi fac pfa nu srl . Am activitate doar iarna pt ca e in zona de ski .
Deci intrebarea mea este daca ma pot transforma in PFA din srl , si daca da ce pasi pot urma
Sa inteleg ca ar trebui sa negocieze si persoana inlocuitoare pentru perioada in care preia atributiile sefului un alt salar si indemnizatie de conducere .
Daca directorul nu stabileste drepturile banesti de care beneficiaza persoana inlocuitoare , aceasta nu beneficiaza decat de sarcini si atributii in plus ?
Buna ziua ,
Sunt sef serviciu intr-o companie cu capital de stat .Am negociat spor de conducere de 25 % din salariul de baza .
Intrebarea este daca atunci cand eu sunt in concediu de odihna , persoana care ma inlocuieste ( preia atributiile conform fisei postului ) prin dispozitie a directorului , poate beneficia de salariul meu si de sporul de conducere .
Va multumesc .