avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57430

Activitate ContSters57430

Buna ziua,

Fisacalitatea nu e punctul meu forte dar ce inseamna "dosar fiscal"?

Multumesc,
Mi-am dat seama ca voi avea probleme de competenta cand am inceput procesele si am modificat draftul de contracte.

Inainte aveam sediul social in Sectorul 1 dar nu am facut nici o precizare referitoare la competenta.

Ma gandesc ca acum, daca sediul social e in Arges si tirmit actiunile in Bucuresti sigur voi avea probleme.

Am foarte multi debitori si am remarcat ca nu toate instantele si-au actualizat conturile cu taxele judiciare ca sa constituie venit la bugetul local si va fi greu sa aflu conturile corecte.

Daca aveti vreo solutie salvatoare, va rog sa imi spuneti.

Multumesc anticipat,
Buna ziua,

Societatea la care lucrez si/a mutat sediul din Bucuresti in Ploiesti.
Am inregistrat schimbarea la Registrul Comertului si am obtinut noul CUI.

Mi se pare logic ca ar trebui sa schimb si Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. Asa este?
Trebuie sa modific si Registrele unice de control ale punctelor de lucru? Dar al societatii?
Am sa anunt firmele de leasing dar ce alte modificari mai trebuiesc facute?

Multumesc,
Buna ziua,

In contract scrie ca plata se face prin CEC sau BO, dar rareori clientii trimiteau BO.
Banca noastra este Transilvania, care are sediul in Cluj dar contul e deschis in Bucuresti.

Pana acum, la toate procesele am trimis actiunea in Bucuresti si nu mi-a fost declinata competenta.

Buna ziua,

Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client in care nu este specificata instanta competenta si nici locul incheierii contractului. Noi aveam sediu in Bucuresti si Clientul in Cluj.
Acum o luna ne-am mutat sediul in Arges.

Daca dorect sa actionez clientul in judecata pe baza OUG 119 sau a somatiei de plata pot trimite actiunea la Judecatoria din Curtea de Arges folosindu-ma de comptenta alternativa prevazuta de art.10 din Codul de procedura civila?

Multumesc anticipat.
Daca judecatorul citeste actiunea pe verticala pateste ceva?

Ca eu sigur trebuie sa mai platesc niste taxe de timbru pentru actiunea pe dreptul comun si sa pierd timp.

Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,

Am trimis in judecata un debitor pe calea somatie de plata si instanta a peciat ca penalitatile nu pot depasi debitul pentru ca nu este prevazuta clauza in contract desi era.

Azi am primit sentinta si am vazut.

Mai pot face ceva?
Buna ziua,

Azi am verificat la HR daca avem fisa postului semnata si daca avea obligatia de a incasa bani si ai trimite la Bucuresti.
Fiind angajata pe perioada de proba de 3 luni (determinata) inca nu a ajuns la sediu fisa postului si nu cred ca e semnata.

Azi am gasit un client care a primit marfa si nu a primit chitanta de la angajatul nostru.

Putem sa facem plangere penala pt delapidare?

Sau cum ar suna actiunea civila in acest caz...nu am mai intalnit.

Multumesc,
Buna ziua,

Un agent din vanzari a plecat cu incasarile din aprilie si mai. Au reusit directorii sa il gaseasca si a semnat un angajament prin care recunoaste ca nu a predat banii si se angajeaza sa ii returneze in 30 de zile.

Ieri a plecat din nou agentul.

Am fost la Politie si ni s-a spus ca daca nu am facut plangere prima data pentru furt acum nu mai putem si sa il actionam in judecata.

Chiar nu se poate face plangere pentru furt? si daca il trimit in judecata ce actiune folosesc?

Multumesc,
Răspuns la discuția Discount la plata cash
Buna ziua,

Asta inseamna ca daca un agent ii acorda discount unui client si acesta va plati cash factura respectiva, chiar si dupa o saptamana, vom lua amenda?

Multumesc,