avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate Anomis L.

Activitate Anomis L.

In situatia data singura cale de a functiona, legal vorbind, este asociatia de chiriasi? (pentru ca inca nu suntem constituiti) Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati dacă știe cineva, pentru constituirea unei asociații de chiriași este impus un patrimoniu inițial de o anumită valoare ?pentru că în ordonată 26/2000 nu am văzut sa fie. În cazul asociației de chiriași pentru un bloc ANL (închiriat în totalitate) personalul primăriilor are verifica asociațiile de proprietari are voie sa facă verificări? Pentru că nu este asociatie de proprietari. Exista un model de statut și acord de asociere pentru asociatia de chiriași? Îmi cer scuze ca pun atâtea întrebări grămadă. Mulțumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Documentele sunt solicitate pentru efectuarea unor verificari financiare ( registrul de casa, situația soldurilor de activ și pasiv (pe care administratia nu a depus-o niciodata)
Buna ziua,
As avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns, daca exista si care este aricolul de lege care prevede ca in caz de neprezentare a documentelor solicitate prin adresa scrisa de un inspector de la primarie (compartimentul asociatii de proprietari) asociatia sa fie sanctionata (presedintele sau administratorul). Multumesc.
Buna ziua,
In vederea constituirii asociatiei de proprietari de ce acte este nevoie? Legea 196/2018 Art. 17
(1)Cererea pentru dobândirea personalităţii juridice a asociaţiei de proprietari împreună cu statutul, acordul de asociere şi procesul-verbal al adunării de constituire se depun şi se înregistrează la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul.
Dar am inteles ca trebuie legalizate, e normal daca in lege nu se precizeaza sa ceara acest lucru? Pentru constituirea asociatiei de proprietari la un bloc ANL ce documente trebuiesc depuse? De la Judecatorie nu am primit lamuriri.
Răspuns la discuția Atestat administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este obligatoriu, exact cum spune art. 106 din legea 196/2018, insa a aparut si ORDONANŢĂ nr. 21 din 27 august 2019 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. XII din Legea nr. 128/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.
Articol unic
Termenul prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 660 din 30 iulie 2018, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2021.
Răspuns la discuția Este normal să plătesc?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate Ynocentta, Art. 75 din Legea nr. 196/2018 spune asa:
"Art. 75
(1)Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt cheltuieli legate de exploatarea, repararea sau întreţinerea proprietăţii comune şi cheltuielile pentru asigurarea serviciilor de care beneficiază proprietarii şi care nu sunt facturate individual către proprietăţile individuale.
(...)
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.
Multumesc pentru raspuns,tocmai de aceea am intrebat pentru ca am studiat legea 196/2018 si nu am vazut nici o specificatie cu privire la acest aspect, si nici HCL nu exista momentan in orasul nostru.
Buna ziua,
Exista cumva o lege in care sa se precizeze ca pentru detinerea unui animal intr-un apartament ai nevoie de acordul vecinilor?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Cum pot obține cartea tehnica?
Teoretic nu este posibil sa nu fie semnata receptia finala a constructiei, pentru ca un imobil fara receptie nu se poate vinde la notar, se poate face doar o promisiune de vanzare-cumparare la pretul stabilit, in extrasul cf nu ar fii decat un teren gol. Doar in urma receptiei imobilului se poate scoate extras cf.