avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate Verrronica

Activitate Verrronica

Deci nu înțeleg....se ia in calcul vechimea in munca la angajatorul din Ro sau nu? Pot duce ceva la grădiniță ca să fiu încadrată la treaptă de vechime cu anii acestea sau nu? Sunt mai confuza acum decât înainte...
Bună ziua. Cum pot echivala vechimea in munca pentru ani lucrati in UK, având în vedere ca nu mai face parte din UE? Mai este posibil? Mentionez ca am lucrat în UK in perioada 2015-2020 cu forme legale, dețin CM, P60 pentru fiecare an lucrat, P45 de la fiecare job(am avut 2 acolo). De asemenea, mentionez ca in Ro am lucrat 5 ani și tocmai am revenit in învățământ de stat pe post de educatoare. Trebuie să semnez contractul și as vrea sa adaug la vechime si anii din UK. Mai este posibil? Cum pot proceda? Multumesc
Ce acte(adeverinte) trebuie sa cerem de la locul de munca atunci când ne dam demisia/se încheie contractul? Adeverință cu vechimea și copie din Revisal sunt suficiente?
Multumesc
Buna ziua! Cum pot proceda în cazul schimbării angajatorului în timpul concediului de creștere copil?

Ma aflu în CCC din octombrie anul trecut, la momentul respectiv fiind angajata a unei companii private. De la 1 septembrie voi schimba angajatorul. As vrea sa imi depun demisia și sa închei contractul cu Firma X întrucât voi semna un alt contract de munca pe perioada nedeterminata la o instituție de învățământ, ca educatoare, dorind sa continui concediul de creștere copil.

De la Firma X mi s-a transmis ca trebuie sa depun 2 cereri: 1 de incetare a CCC și 1 cerere cu demisia. Iar la instituția de învățământ voi semna contractul de munca și o cerere prin care îl voi suspenda pe perioada pe perioada restanta de CCC, precizând data la care ma voi întoarce din concediu.

As dori sa va întreb dacă este în ordine sa procedez asa pentru a putea continua CCC-ul? Cererea de incetare a CCC depusa la Firma X va ajunge la AJPIS? Îmi poate afecta continuare ccc-ului? Trebuie făcut și altceva ca să nu îmi fie afectat/sa nu se întrerupă? La AJPIS trebuie sa depun ceva/sa anunț în vreun fel?Multumesc tare mult!
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns.

Cum trebuie sa procedez? Merg direct la CNAS? pentru ca la locul de munca nu mai pot depune cererea sa-l fac co-asigurat...

Multumesc si o zi buna!

Cornel Vasile a scris:

Da, il puteti lua ca si coasigurat .

Buna seara! Am nascut pe 16 octombrie, fiind si data de la care s-a suspendat contractul de munca pentru a intra in concediul de crestere copil pana la 2 ani(nu am indeplinit conditiile pentru concediu de maternitate). Am inteles ca eu sunt in continuare asigurata la sanatate. As putea sa il co-asigur pe sotul meu din moment ce eu sunt in concediu crestere copil? Unde trebuie sa ma adresez si cum trebuie sa procedez? De la job mi-au spus ca din moment ce contractul meu se suspenda incepand cu 16 octombrie, el nu poate fi co-asigurat la locul de munca. Pot face demersuri direct la CNAS? Multumesc, o seara buna!
Răspuns la discuția Venituri chirii in CCC
Scuze pentru dublare, s-a incarcat greu postarea si am crezut ca a aparut vreo eroare.

Am citit celelalte discutii, insa am ramas cu o nelamurire: poate sau nu incheia doar sotul contractele de inchiriere ca sa nu ma afecteze pe mine, in ideea pierderii indemnizatiei?

Cornel Vasile a scris:

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Buna ziua!

Eu si sotul suntem proprietari pe 2 apartamente pe care urmeaza sa le inchiriem. Prin urmare, trebuie sa facem contract la notar(unde se cere certificatul de casatorie, ambii figurand ca proprietari) si sa depunem declaratia unica la ANAF.
Avand in vedere faptul ca eu urmeaza sa intru in CCC, iar venitul din chirii va depasi 6250 lei, cum putem proceda astfel incat eu sa nu pierd indemnizatia, dar totusi sa procedam legal cu chiriile? Poate incheia doar sotul contractele de inchiriere/completa declaratia unica? In acest caz, ma va mai afecta pe mine la indemnizatie? Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil UK+RO
Multumesc mult pentru rapunsuri!

Cornel Vasile a scris:



Verrronica a scris:

Referitor la cealalta problema, puteti sa ma ajutati cu o informatie? ce data se ia in calcul? Data depunerii dosarului sa fie pana in 31 dec sau data aprobarii/solutionarii dosarului pentru indemnizatie?



Daca citeati mai bine raspunsurile primite ati fi observat ca, v-am raspuns si la aceasta nelamurire ... Data depunerii dosarului sa fie pana in 31 dec .

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil UK+RO
Referitor la cealalta problema, puteti sa ma ajutati cu o informatie? ce data se ia in calcul? Data depunerii dosarului sa fie pana in 31 dec sau data aprobarii/solutionarii dosarului pentru indemnizatie?

Cornel Vasile a scris:

Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.