avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Naim sis

Activitate Naim sis

buna ziua, caut un avocat pro bono pentru drepturile animalelor. exista in comunitatea avocatnet cineva care ma poate ajuta? multumesc
Multumesc anticipat CUI CITEȘTE DAR MAI ALES CUI ARE CURAJUL INCREDIBIL DE BUN SIMȚ SĂ ȘI RĂSPUNDĂ
Am nevoie urgentă de avocat pt caz penal si caz civil, situații f grave. Am contactat mai multi avocati care nu se cunosc intre ei si inițial sunt interesați si sunt de acord sa ma reprezinte dar abandonează unul dupa altul stiind ca e vorba de Tribunal Ilfov de unde aparțin si unde inteleg ca lucrurile "merg" medieval. In plus le este frica, am observat.
2 intrebari:
- prin gradul sau "de i a mers faima" de corupție și blocaje în demersurile legale firești, instanta Ilfov imi impiedica dreptul la o judecata corecta. CUM POT CERE SA IES DE SUB OBLIGATIA DE A PREZENTA CAZURILE INSTANTEI ILFOV?
- Care sunt măsurile pentru cazurile repetate de avocați care refuză să mă reprezinte legal? Am dreptul legal sa mi aleg avocatul sau nu? Cum imi este garantat acest drept in situatia mea?

Multumesc
Buna ziua

Sunt reclamant Am o înaintare în instanță cu apel la data de 03 02 2020. Am pierdut în instanță in 16 01 iar cei 6 avocați din oficiu apărând 6 părati pe care i am adus în instanță s a decis ca se cuvine să fie plătiți de către mine cu 3000 de lei.
Sentința suna asa
Art 2 alin1 pct1 lit o avansarea onorariilor din fondurile Min Justitiei
După care, următoarea frază:
Art 18 OUG 51/2008 obliga reclamanta la plata catre stat a 3000 lei onorariile aparatorilor din oficiu

Eu una nu inteleg cum e posibil asa ceva. Imi poate explica si mie cineva va rog? După stiinta mea avocații din oficiu sunt platiti din oficiu!!

Multumesc
Răspuns la discuția Ordin de protectie
Nu mi s a permis la Parchet sa depun nici o sesizare. M au intors inapoi la Judecătoria care mă trimisese la Parchet. Parchetul s a spălat pe mâini zicând ca nu e de competenta lor ca Judecatoria m a trimis gresit. La Judecatorie m au incadrat gresit la ordin de protectie, am pierdut in fata instanței si sunt obligată să plătesc 6 avocați din oficiu, 3000 de lei, pt cei 6 părati care m au văzut infranta in fata Justitiei si care devin din ce in ce mai agresivi.
Poliția nu are cum sa ii aresteze pe agresori?
Atunci de fapt ce poate face Poliția in acest caz?
Ca din cauza incompetenței enorme in procesarea situației mele eu am pagube fizice psihice si materiale majore.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

V-au sfătuit gresit cei de la poliție asa cum v-am spus ordinul de protectie nu se aplica.Faceti o plângere în scris în care descrieti cum s au petrecut lucrurile și o depuneti direct la parchet.Chemati politia daca se mai repeta agresiunilor.Oricum astfel de fapte nu duc la reținerea agreserilor asa ca nu va așteptați la minuni.

Răspuns la discuția Ordin de protectie
GermanAlex a scris:

Nu am inteles la ce fel de agresiuni ati fost supusa. V-au batut vecinii?!

Da. O vecina si un vecin au sarit si m au lovit iar fiica minora a femeii mi a talharit telefonul din mana ca sa nu pot chema Politia. Am o noapte de spitalizare de urgenta, expertiză Mina Minovici. La 2 zile după asta alti vecini au sărit cu pumnii pe usa mea urlând "O omor, sa mi bag..." usa mea de metal a ap are infundaturi de pumni, 2 bărbați au lovit o repetat. Poliția nu a săltat pe nimeni si mi.a recomandat sa obtin ordin de protecție de la Judecătoria Ilfov. La Judecătoria am fost trimisă la Parchet. La Parchet am fost umilită ca sunt prost informată nu am ce cauta acolo. La Judecatorie m am intors si m au incadrat la ordin de protectie "familie si minori" care nu este potrivit pt mine

Ce fel de ordin poate fi obținut pt protecția personala si a proprietatii, din partea Judecătoriei locale? Nu sunt membru de familie agresat si protejat prin ordin de protecție legat de violență domestică, sunt o locatara agresata de vecini deci nu stiu inca unde ma încadrez.

Multumesc pt raspuns
Buna ziua

Locuiesc intr un bloc nou construit care nu are asociatie de locatari.

Exista 2 persoane in bloc nemandatate legal sa strângă banii de la locatari pt plata facturii de apa (pausal) si a facturii servicii gunoi.

Aceste persoane acționează fără tabele pe care sa le semnam, fără chitantiere, fără contabilitate, fără a ne arata dovezile de plata a serviciilor. Ei hotărăsc cate persoane sunt cele la care se împarte factura, deși nr real de locatari in bloc NU ne este cunoscut.

Personal am sistat plata pt gunoi si apa, punându ma intr o situație de criză in bloc.

As dori sa fie verificată si reglementata legal situatia si ca banii platiti in plus sa mi fie restituiti.
Carei autorități ma pot adresa? Politia imi spune ca nu e de competența lor sa verifice nr real de locatari și nici să controleze persoanele care strâng bani în bloc.

Multumesc
Care este termenul legal de intentare a actiunii judecatoresti pentru calomnie, umilire publica si eliminare abuziva de la un curs de perfectionare?

Am auzit de o perioada de 3 ani, la ce conditii se refera?