avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters57756

Activitate ContSters57756

Răspuns la discuția art.65 alin.1 c.m
mimi ionescu a scris:

URGENT!!!!!! urmaresc de mai mult timp raspunsurile dumneavoastra si va rog sa ma ajutati si pe mine intrucat sunt intr-o situatie absolut disperata. Lucrez de cativa ani la un hotel, la mare , ca sef receptie . Am primit de la administratorul hotelului o hartie prin care eram anuntata ca incepand cu 3 septembrie, societatea isi inceteaza activitatea iar pana pe 10 septembrie ma aflu in cencediu de odihna, fara ca eu se cer asta. De asemenea m-a informat ca am previz de 20 de zile iar mai apoi imi va inceta contractul de munca in baza art.65 alin.1 c.m.
Sunt inca in stare de soc si va rog sa-mi spuneti daca este legal sa fiu data afara pentru ca vine iarna si nu sunt turisti ?.
Daca societatea isi inceteaza activitatea pe 3 cum ma aflu in concediu de pe 3 pana pe 10? Contabila va pati acelasi lucru daca societatea si-a incetat activitatea? Iarna nu primeam nici un ban cu toate ca am contract de munca pe durata nedeterminata . Ce ar trebui sa fac ? Ce sa solicit societatii?


Vara asta s-au scos bani frumosi pe litoral. 100.000 de vizitatori saptamanal asa a spus la PROTV . Ti-ai facut planul pe anul asta.:closedtopic:
Răspuns la discuția TAXARE INVERSA
maria3000 a scris:

Am o proleba legata de contul 4092;
este vorba de o fact (mai multe de fapt) din grecia de la o doamna arhitect ptr. societatea la care eu fac conta primara sub indrumarea doamnei contabil sef.
Pe factura scrie asa: "design structural-arhitectural", asa suna traducerea din greaca in rom. in mod normal nu este problema mea dar vreau sa STIU!
eu am inteles de la mai multe persoane ca aceasta factura intra la prestari servicii cont 4092, dar....doamna contabila mi-a spus ca este factura de consultanta si nu are cum sa fie in 4092 dar nici nu imi explica de ce. Pe factura nu scrie nici "consultanta" si nici " servicii design........".
Va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie facuta inregistrarea corect!
Va multumesc anticipat pentru ajutor.:help: nu stiu cine are dreptate si sunt in ceata
P.S.- doamna contabila mi-a spus doar ca nu este avans si de aceea nu merge 4092 dar......ce are avansul cu 4092? :help:




Maria lipsesc specialistii, dar avocatii se pot pronunta caci ei le stiu pe toate :-/pot :foottap:
Răspuns la discuția HELP!
alexa23 a scris:

Sincer....am ramas fara cuvinte dupa ce am citit cele de mai sus. Ma simt mult mai fericita si sunt sigura ca o sa reusesc mai devreme sau mai tarziu sa imi indeplinesc visele.
Va multumesc foarte mult pentru ceea ce mi-ati scris si pentru timpul acordat :).





Alexa asta este forum de nota 20. =D>:ohyes:
Răspuns la discuția mostenire
maria3000 a scris:

cu parere de rau trebuie sa recunosc urmatoarele:
1- mi-e teama sa o trec pe numele lui deoarece nu am incredere ca va mai exista. ma gandisem si eu la varianta asta dar...
2- mama nu stie ce sa faca (asa o simt eu). chiar daca din noi doi eu sunt cea care are grija de ea si de casa si sa fie totul ok iar el vine doar sa ia de la noi, mama ar vrea sa faca in asa fel sa nu ramana unul cu mai putin sau eu stiu ce gandeste....ea vrea sa fie bine. i-am spus varianta ta dar vad ca sta pe ganduri. de aceea am intrebat ce drept are el aici daca nu are domiciliul la aceasta adresa. el oricum sta in casa pe care i-am cumparat-o ptr. ca eu nu ma duc acolo si a zis ca nu e nevoie sa imi dea semnatura ca....ramane asa...eu aici,el acolo,doar ca.....nu-l cred.


De unde dai, de acolo vei primii inzecit. :thumbup: Maria, sangele apa nu se face. :hugall:Eu sunt fericit cant fac pe altii fericiti.:yeah:
maria3000 a scris:

pai m-au tot pus pe drumuri. acum merg luni sa vedem cum rezolv...ca trebuie sa rezolv.
Multumesc mult Ghola pentru ajutor!


Lupta, vei rezolva problema.:coffee:
Răspuns la discuția HELP!
Bravo SEFU !!! imi place ce ai scris.
"Intreaba-ti inima si ea iti va raspunde fara gres. Nimeni nu te sfatuieste mai bine decat inima ta. "

Răspuns la discuția Contract de munca
marian.isvoranu a scris:

Incetarea contractului individual de munca
Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.

Demisia
Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.





Un vot in plus pentru corectitudine.=D>
Răspuns la discuția nu am nici un venit
AVLIL a scris:


Multa sanatate!

P.S. Nu inteleg de ce nu aveti nici pensie de boala si nici loc de munca, e important pentru caz...


Nu vezi ca este o cacialma? Ma mir ca nu ai observat, doar esti o avocata foarte buna.=D>
admin a scris:

:rofl:. ce face si celebritatea asta :"> :D


Chiar m-am convins ca este o manarie in rating. Daca vreti sa va convingeti luati un consultant de la mijloc si votati-l si ve-ti vedea ce manarie este.X-(:hammer:
Răspuns la discuția firme asigurare-unita-mizerabili
cioan a scris:

In marea majoritate a accidentelor rutiere exista atat invinuit(i) cat si victima(e). Pentru stabilirea adevarului trebuie cunoscute punctele de vedere ale tuturora. Ori, in cazul acestui accident nu s-a luat in considerare decat punctul de vedere a unei singure parti. Prin aceasta, dupa parerea mea, nu s-a facut o judecare echitabila, ceea ce contravine drepturilor omului.
Sentinta pronuntata este incompleta in sensul ca stabileste ca soferul autobuzului nu este vinovat dar nu stabileste cine este este vinovatul. Asa cum este redactata sentinta se lasa loc la interpretari.



D-nule Cioan cand dati consultanta , nu va ganditi la viata copiilor dumneavoastra, a mamei sau sotiei?:-/
Daca soferii n-ar bea .........si ar constientiza.......:-/:rtfm: