avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate giacris

Activitate giacris

Buna ziua,
In conditiile in care toti angajatii vor fi liberi de 16 august, trebuie fiecare sa isi faca cerere de concediu de odihna, sau este suficienta o decizie interna prin care se specifica faptul ca in 16 august toti angajatii vor avea concediu?
Multumesc
Titularul postului este persoana care se afla in CCC.
Daca persoana angajata pe durata determinata ramane insarcinata in aceasta perioada, contractul va inceta de drept la expirarea termenului pentru care a fost incheiat.
Discuție CIC luna tata
Buna,
Cum se procedeaza cu luna de CIC a tatalui in cazul in care copilul 2 se naste la 2 luni dupa incetarea CIC pt primul copil? Trebuie sa stea inainte de terminarea CIC pt primul copil, sau poate sta pentru amandoi de-o data la finalul CIC pt copil 2?
Multumesc
Discuție CIC copil 2
Buna ziua,
Daca unei persoane ii inceteaza CIC pt copil 1 cu 2 luni inainte de nastere copil 2, trebuie facuta decizie de incetare suspedare si apoi sa intre in concediu de maternitate, sau se poate si fara revenire in activitate sa intre in maternal?
De asemenea, tatal trebuie sa intre acum in CIC pt copil 1, sau poate intra pt ambii copii de-o data ?
Multumesc de lamuriri
Discuție CIC luna tata
Buna ziua,
Avem o salariata in CCC al carei sot in prezent nu lucreaza, insa a realizat venituri supuse impozitului in perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016 ( in jur de 1 an fara 2 saptamani).
In acest caz, tatal beneficiaza de luna de CCC, chiar daca acum nu lucreaza?

Multumesc de raspuns
Buna ziua,
In cazul in care o persoana se afla in CCC pana in luna septembrie 2016, iar in august 2016 urmeaza sa nasca al -2-lea copil, trebuie sa depuna cerere de incetare a suspendarii pentru a beneficia de concediu de maternitate, sau poate intra direct din CCC1 in CCC2, fara a fi necesara perioada de 42 de zile de lauzie?

Multumesc
Buna ziua,
Ce pot face daca termenul de 126 de zile de concediu de maternitate a unei angajate expira inaintea epuizarii celor 42 zile obligatorii de concediu postnatal ?
Cum emit decizia de suspendare a CIM ?
Multumesc in avans pentru raspuns
Multumesc :)
Buna ziua,

Avem 1 angajat care si-a depus dosarul pentru pensie anticipata partiala.
In data de 18.03.2016 am primit de la Casa de pensii decizia de acordare a drepturilor de pensie cu incepere din 06.01.2016.
Cu ce data se face decizia de incetare a CIM ?
Cu data la care am luat cunostinta despre acest fapt ?

Va multumesc mult
Multumesc mult pentru raspuns :)