Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la "Termenul legal de plata sau perioada pentru care a fost calculata majorarea de intarziere/ dobanda/ penalitatea ",,este trecut 15/12/2010 iar la Finante mi-au zis ca tre sa achit suma de 160 ron, azi, maine urmand sa creasca aceasta suma datorita penalitatilor!
Am contactat contabilul care se ocupa de actele pfa-ului si mi-a zis ca nu tre sa platesc aceasta suma ca este doar un venit estimat si ca umeaza sa depuna declaratiile pana la inceputul lunii mai.
eu ce pot sa inteleg de aici? din moment ce mi-a fost trimisa o somatie si un titlu executor,,,,,cei de la finante ma pot da in judecata dupa termenul respectiv nu?
Buna ziua, am nevoie de lamuriri in ceea ce priveste angajarea mea ca si PFA dar si cu carte de munca.
Sunt angajata cu PFA la o firma 4 ore lucrez insa as dori sa mai lucrez in alta parte tot 4 ore insa cu carte de munca.
Cum procedez? Este legal sa lucrez astfel in 2 parti?Trebuie sa declar la finante amandoua joburile, amandoua veniturile, platesc impozit mai mare daca lucrez si cu carte de munca si PFA?
Mentionez ca in cazul de fata impozitele aferente PFA-ului sunt platite de angajator.
Va multumesc.
Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de pensia anticipata.
Mama mea in varsta de 51 de ani a lucrat 31 ani si 3 luni dintre care 5 ani la Grupa 1, as dori sa stiu cum poate iesi cu pensie anticipata.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda.
Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ani la grupa I,,,,,,,sufera de osteoporoza si hernie de disc,,,,,m-ar interesa daca poate iesi cu pensie de boala!?
Buna ziua,
Imi puteti spune care sunt actele necesare intocmirii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, si cand trebuie depus acest dosar. (precizez ca sotul meu va intra in concediu pentru crestere copil), cum trebuie anuntat angajatorul?
Buna ziua!
Doresc sa va retin atentia pentru cateva minute cu problema mea,,,sunt insarcinata si cu ajutorul lui Dumnezeu voi naste la sfarsitul lunii iunie, insa ma confrunt cu o problema referitoare la indemnizatia de maternitate. Incepand cu 1 decembrie 2008 sunt in somaj timp de 6 luni, dar dupa legislatia noua somajul se prelungeste cu inca 3 luni inseamna ca voi beneficia de somaj pana in septembrie.
In lege este precizat ca si cei care se afla in somaj timp de 12 luni beneficiaza de indemnizatia de maternitate, asta ar insemna ca ma incadrez si eu!
Precizez ca la firma de la care am intrat in somaj am lucrat doar 2 luni de zile, datorita restructurarilor facute. Am inceput sa lucrez din 2004 pana in 2007 constant, cu intrerupere in aprilie 2008 pana in decembrie 2008 (cand am reluat activitatea ptr 2 luni de zile), deci am contribuit o perioada de 3 ani la asigurari, totusi.
Pot beneficia de indemnizatie? Exista vreo alta solutie?
Va multumesc anticipat.
Iulia P., Iasi
Va multumesc ptr raspuns!
Am 7 saptamani de sarcina , deci sunt inca la inceput,,,,pb este ca eu am intrat in somaj acum, voi beneficia probabil vreo 6 luni dar in ceea ce priveste indemnizatia cred ca trebuie sa am continuitate la locul de munca, eu din aprilie -pana in prezent nu am muncit si din cate am citi eu cam asa ar trebui sa ai continuitate.
Dar am auzit ca se poate sa platesti chiar tu la asigurari contributia aferenta acestor luni nelucrate, stiti ceva despre acest subiect?
Buna ziua, dupa cautari disperate am ajuns si pe acest site in speranta ca se va gasi o persoana in masura sa imi raspunda.
Vreau sa va expun pb mea, sunt insarcinata in cateva saptamani si as dori sa stiau daca voi beneficia de vreun ajutor din partea statului dat fiind urmatoarea situatie: Am fost angajata din 11.2004-12.2007 la o firma cu carte de munca iar din decembrie 2007 am trecut la alta firma tot cu carte de munca pana in aprilie 2008 cand mi-am dat demisia. Pot beneficia de indemnizatie?sau de alt ajutor in cazul de fata?Trebuie sa precizez (poate are vreo importanta) ca in iulie 2008 am absolvit facultatea.
Exista posibilitatea sa ma angajez la o alta firma,,,,pana la implinirea celor 7 luni de sarcina cand inca mai poti misca, ,,,in acest caz as beneficia de vreun ajutor? Sau numai de somaj?