Sunt angajator. Am un titlu executoriu pentru un angajat( datorii la primarie). Cum calculez poprirea? 1/3 din din venitul net, dar in venitul net intra si diurna externa lunara?
Adica daca el are 4000 lei salariu si diurna externa 4000 lei, proprirea o fac 1/3 din 8000 lei sau din 4000 ?
Dupa o relatie de 4 ani tatal nu a vrut sa isi recunoasca copilul.
Au reusit si au facut un test ADN si i s a confirmat ca e copilul lui ( el e cel cu dubii, eu dansa). Test adn de informare nu e legalizat.
Dupa primirea rezultatelor a inceput sa ameninte mama ca ii ia copilul.
Ar vrea sa il actioneze in instanta ptr pensie alimentara si recunoastere copil.
Mama este persoana vatamanata intr-un dosar de proxenetism.
Poate invoca in fata instantei acest motiv pentru a i se incredinta copilul?
Instanta il va incredinta?
Mama va fi decazuta din drepturi?
Buna ziua!
Vreau sa imi deschid o agentie de recrutare personal ptr strainatate, caen 7820.
Salariatii vor avea trecut in CIM salariu de 4000 lei, iar la CIM voi atasa un act aditional ce modifica salariul in functie de cat lucreaza el la clientul (firma straina).
Eu ca si agentie voi lua comison lunar din salariul angajatului.
Ce autorizatii as avea nevoie post infiintare srl si ce contributii voi plati?
Nici nu se pune problema custodiei exclusive, atât timp cât tatăl nu e dispus sa îl recunoască și nu va apărea în certificatul de naștere.
În certificat va fi linie în dreptul tatălui, iar copilul va avea doar un singur părinte, pe dvs.
Dupa ce eu scot certificat, daca el se duce la starea civila si recunoaste copilul, cum procedez?
Buna seara!
Necasatorita, o relatie de 3 ani, am ramas insarcinata. L am informat pe tatal copilului si mi a zis ca nu este al lui si nu se implica. Am o gramada de mesaje si inregistrari in care ma jigneste foarte mult.
In cazul in care sunt data in judecata pentru a avea dreprturi asupra copilului, pot sa obtin custodie exclusiva? Pot cere daune morele si care ar fi cuantumul acestora?
Am primit o cerere de chemare in judecata pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare efectuate cu victima unui accident rutier. am discutata cu cei de la spital și m am hotărât sa achit acele cheltuieli și penalitățile aferente conform decontului de la spital. Ce ar trebui sa scriu în întâmpinare pentru a nu se ajunge la proces?