Buna ziua! Am trimis notificare in SPV privind intentia de a beneficia de anularea unor obligatii fiscale (amnistitia fiscala OUG 107/2024), am primit raspuns cu Certificat de atestare fiscala, unde am suma de plata si suma ce urmeaza a fi anulata, dar in SPV gasesc doar suma intreaga de plata (nu am nicio optiune pentru suma cu discount). Cum pot face plata doar pentru aceasta suma? Multumesc!
Buna ziua,
In anul 2022 am primit o amenda de 161 euro in Slovenia, pe care am uitat sa o platesc, iar acum cateva zile am primit prin posta instiintare ca mi s-a deschis dosar penal la judecatoria sectorului 3 cu obiect: recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine SANCTIUNE PECUNIARĂ, cu sedinta in data de 24.10.2023.
Problema e ca nu pot ajunge, sunt in Olanda si imi este imposibil sa ma prezint.
Ce se intampla in acest caz? Si cum pot scapa de toata tevatura asta (daca platesc amenda, se inchide dosarul?
Buna ziua, am primit de curand o somatie pentru plata unor datorii de 3200 lei catre ANAF (impozit pe venit, contributii asigurari sociale...etc), cu continuarea masurilor de executare silita in caz de neplata.
Problema este ca in 2017 am avut un dosar penal unde mi-au fost sechestrata suma de 3000 lei, suma pe care nu am putut sa o recuperez (m-au plimbat de la unii la altii pana au ajuns la concluzia ca sunt niste datorii catre ANAF(tot acestea) si ca se vor scadea din suma sechestrata).
Acum vad ca primesc scrisoare ca am datorii, ce pot face in acest caz?
Multumesc!
Multumesc pentru promptitudine, inteleg ce inseamna reabilitarea de drept, dar eu intreb de cea judecatoreasca, cei de la serviciul de probatiune imi zic ca ma pot adresa instantei imediat dupa ce se termina aceasta suspendare de 2 ani si sa cer reabilitarea pentru stergerea cazierului (reabilitarea judecatoreasca), unde trebuie sa am un motiv intemeiat pentru a cere asta.
Buna ziua,
Pe 2 Noiembrie imi expira o suspendare de 2 ani, am inteles de la serviciul de probatiune ca dupa aceasta data pot cere reabilitarea judecatoreasca pentru a mi se sterge cazierul.
1. Ma pot reprezenta singur? Sau trebuie sa apelez la un avocat?
2. Care sunt pasii de urmat?
Multumesc!
Buna ziua,
Sunt putin confuz in legatura cu cateva aspect legate de condamnarea mea si de reabilitarea judecatoreasca:
1. Am primit 2 ani cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, acesti 2 ani vor expira in Noiembrie (2019), pot cere imediat dupa expirare reabilitarea judecatoreasca? (nu am savarsit alte infractiuni, am respectat cerintele legate de munca comunitara…etc, cheltuielile de judecata sunt platite)
2. Daca da, este o simpla cerere pe care o fac eu dupa un model si ma duc cu ea in instanta? Sau este nevoie de un avocat?
3. Am inteles de la cei de la probatiune ca am nevoie de un motiv, motivul principal este locul de munca si refuzul tuturor de a angaja o persoana cu inscrisuri in cazier. Este un motiv solid?
4. Am fost retinut (arestat preventive + arest la domiciliu) intre Mai 2017 si Octombrie 2017, in sentinta definitiva scrie ca acesti 2 ani se calculeaza potrivit art 92 alin 2 de la data cand prezenta va ramane definitive (Noiembrie 2017), dar tot acolo scrie ca instanta va deduce in baza art 72 din pedeapsa aplicata, durata retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciuliu (Mai-Octombrie 2017), deci eu termin acesti 2 ani in Noiembrie 2019, sau scad din Noiembrie acele luni (preventive + domiciliu)? Pentru ca la serviciul de probatiune insista ca in Noiembrie, ca de atunci a ramas definitive (desi nu inteleg de ce mai scrie ca se deduce perioada arestului preventive si cel de la domiciliu).