Buna seara. Mama mea a facut un credit in 2016 la otp bank. Din anumite motive nu a putut plati un timp rata creditului ,asa ca a fost dat dosarul unui executor.In ultima hartie care ia venit este specificata casa bunicii la care mama a primit donatie ,dar dupa moartea ei . Acest teren intra in sechestru sau nu?
exista vreo cale de atac al unei hotarari judecatoresti de urgenta.Este vorba despre un tata agresiv psihic si verbal la adresa copiilor.Asistenta sociala spune ca nu ne poate ajuta din cauza acestei hotarari
Doresc sa deschid o noua cauza in instanta,se poate ca eu sa solicit ca un anume judecator sa imi judece cazul ? Specific ca nu ne cunoastem personal ,dar am vazut ca este foarte minutios in ceea ce priveste cazurile de minori.
Buna ziua.Am si eu o intrebare ,cat este valabil un timbru judiciar?
Am divortat de tatal minorilor, iar acestia activeaza intr-un ansamblu folcloric, luna viitoare au prima plecare inafara tarii. Tatal nu este de acord cu aceasta plecare, pentru ca nu este informat indeajuns si spune ca eu vreau sa fug cu ei desi eu nu ii voi insotii. Ce trebuie sa fac sa poata copii activa in continuare in acest domeniu, fara ca tatal lor sa ii impiedice?
Desigur ca voi inainta recursul, desigur ca voi cere ajutor autoritatilor competente, dar pana se vor sesiza, dureaza, iar noi va trebui sa respectam hotararea. Mie teama de "bubele" lor psihice, ale copiilor. Si ma doare ca parinte ce sa ocupat in exclusivitate de ei ca nu isi pot vedea in liniste de copilarie, scoala si extrascolare si proiecte de volutariat la care ei sunt activi.
Programul lui de vizita este urmatorul si specific faptul ca inca nu este definitiva, eu avand dreptde recurs in 30zile, aceasta fiindu-mi inmanata pe 21 august: In prima si a treia saptamana de vineri ora 17 pana sambata ora 17 in fiecare luna, doua saptamani in vacanta de vara, in anii impari de sarbatorile legale si in anii pari de zilele lor de nastere. In data de 28 august la ziua de nastere a celui mic, a venit cu jandarmii la poarta mea, invocand faptul ca eu nui dau copilul asa cum prevede hotararea. Jandarmii au venit la un apel al lui la 112,iau explicat programul din hotarare si ca acesta nu are dreptul sai ia si au plecat, el facand scandal la poarta mea, speriind copii, iar jandarmii nu au inyervenit deloc, am hotarat cu copii ca ar fi bine sa mearga totusi a doua zi, fiind o zi importanta, explicandule ca si el este parinte si poate vrea si el sa se bucure cu ei. L-au vizitat pe tatal lor a doua zi luandui de la poarta cu taxi, el personal, insa intoarcerea copiilor la domiciliu a fost cu taxiul singuri la aproape 11 noaptea. Am filmat sosirea lor cand am observat asta. De altfel am inregistrat copii cand povesteau cum au fost tratati cu indiferenta de acesta, el vazandu-si de alte persoane din curte, cum ar fi actuala sotie si copii acesteia, cat si de treburile casnice, copii mei fiind ignorati total. Desigur ca inaintea povestirii acestia au avut un episod groaznic de plans din cauza tratatiei tatalui lor.
Mai rog un raspuns, in cazul in care copii nu vor sa mearga la el, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca, acestia sunt obligati sa mearga si sa respecte programul? Ce autoritate poate impune acest lucru copiilor? In hotarare sunt impuse niste ore, daca el intarzie consistent, adica cateva ore bune, sunt obligata sa ii dau?Cu el nu ma pot intelege amiabil in nici o privinta.
copii au 13 ani, si 10 ani, minorii care rezulta din aceasta casatorie, iar mezinul un an. care este din relatia anterioara
As dori sa punctez la vreo autoritate ca copii sunt afectati emotional atunci cand merg la el, si mai ales cand vine cu autoritatile la poarta. De asemenea copii fiind dansatori, ii disturba din cadrul activitatilor astfel, le vorbeste inainte de spectacole, ceea ce eu nu pot impiedica, iar acestia intra pe scena demoralizati, necajiti si dezamagiti. Specific faptul ca la tot ceea ce copii au ca activitati scolare si extrascolare copii sunt exemplu, si nu o spun ca sunt copii mei, ci pentru ca asa este.