avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Activitate AliDan28

Activitate AliDan28

Bună ziua
Am nevoie de ajutorul dvs ...în urma efectuării unui inventar la o societate s a descoperit un plus dar și un minus ( considerabil) , s au făcut toți pașii s au solicitat explicații gestionarului iar acum se cere comisiei de inventariere sa facă o adresă către conducerea unității cum că, nu s a constatat comiterea unei infracțiuni...
Cine constata comiterea infractiunii? Este sarcina comisiei de inventariere?
Bună seara
Ar putea sa îmi spună cineva care ar fi consecințele neaderarii la sna 2016 - 2020
Din punctul meu de vedere aderarea acum ar fi tardiva in condițiile în care era un anumit termen in care se putea adera.
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri
Bună seara
Un angajat a solicitat o adeverința pt pensionare iar acea adeverința nu poate fi completata in totalitate deoarece lipsesc state de plată din arhiva societății. S a solicitat reconstituirea statelor de plată iar acum se arunca mingea dintr-o curte in alta... Arhiva societății a pus la dispoziția biroului de resurse umane, documente regăsite in arhiva
societății ( dosare personale ale angajatului, fise de salarizare pt perioada respectiva)
Cei decla resurse umane susțin ca nu intra in atribuțiile lor sa reconstituie acele venituri...
Daca imi puteți indica o bază legala de unde sa reiasă cine trebuie sa reconstituie aceste documente.
Mulțumesc pentru răspunsuri
Au fost solicitate si instanta a dispus plata cheltuielilor

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Depinde dacă au fost solicitate de parte si dispuse de instanta prin hotărârea pronunțată sau dacă s a precizat ca se vor solicita pe cale separată.

Bună ziua
Care este procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata?
Mulțumesc
Bună ziua
Ar putea aa îmi spună cineva care este perioada de păstrare al dosarelor de executare dar si al. Dosarelor de chemare in judecata?
Menționez ca acestea sunt păstrate in arhiva societății si sunt cam vechi... Există o legislație in acest sens unde sa fie specificat termenul de păstrare al acestor documente?
Mulțumesc
Bună ziua
Spuneți-mi va rog care este baza legala pt a încheia două contracte diferite având același obiect, părțile contractelor fiind diferite
Situația este următoarea
Pe rolul tribunalului este un dosar in faza de apel pt custodia unui copil de 2 ani si 9 luni
Având în vedere ca judecătoria in prima faza nu a dat curs solicitării tatălui de a duce copilul la creșă si de a l scoate de la creșă, cei de la creșă s au gândit sa încheie si cu acesta in contract de furnizare servicii pt a-i facilita acestuia accesul la copil si implicit pt a l scoate pe acesta de la creșă neavând acordul meu scris.
Menționez ca in urma cu 3 săptămâni pe numele acestuia s a emis si un ordin de protecție pt fapte de violenta săvârșite in prezenta minorului.
Mulțumesc pentru răspunsuri
Am fost azi la medicina legala, am primit 1-2 zile îngrijiri medicale (a știut unde sa dea si cum sa dea am câteva vânătăi pe picioare si inca ceva nu foarte vizibil pe fața, in schimb imi arde scalpul cum m a tras de par), problema e ca respectivul imi trimite mesaje de pe un cont de fb, deși are ordin de protecție. Recunosc ca nu am solicitat o copie a ordinului de protecție de la politie si întrebarea mea este daca are dreptul sa îmi trimită mesaje sau sa ma contacteze telefonic?

Am înțeles acum.
Mulțumesc
IONEL ILIE a scris:

Ca in cazul in care va fi gasit vinovat pt noua/noile fapte pedeapsa pt acestea se va adauga la cea de 2 ani si 8 luni. Evident in conditii de detentie.
Altel spus: 2 ani si 8 luni + pedeapsa pt noile fapte = ? Regim Penitenciar.



Asta insemnand ce mai exact?
IONEL ILIE a scris:
Deci se va retine starea de recidiva postcondamnatorie.