Bună ziua,
Un polițist local, a refuzat soluționarea unei petiții, amenințând petiționarul că îi va face dosar penal pentru ultraj (fără a exista motive).
Există probe împotriva polițistului.
Acesta, nu vrea să primească documentele probatorii ce susțin petiția, deoarece ar însemna să afle despre abuzuri săvârșite de funcționari din Primărie (acesta fiind în subordinea primăriei).
La ce faptă penală se încadrează acest polițist local și care sunt articolele de lege care îl incriminează ?
Unde se înregistrează plângerea penală împotriva acestui polițist local ?
Act al familiei, detinut de o terta persoana.
Buna ziua,
Un titlu de proprietate al familiei mele, in original, se afla la o persoana ce nu face parte din familie si nu vrea sa-l restituie.
Ce se poate face ?
Multumesc !
Dacă trebuie să existe obligatoriu un act de proprietate pe numele promitentului-vânzător.
În cazul în care terenul stipulat in antecontract nu este al vânzătorului promitent, ci aparține mai multor moștenitori, promitentul-vânzător avea dreptul să facă antecontractul pentru întreg terenul, fără știrea tuturor moștenitorilor ?
Notarul a încheiat un atecontract pe baza unui PV de punere în posesie emis promitentului-vânzător doar pe numele lui, de către membrii din Comisia Locală de Fond Funciar, apoi folosit la încheierea antecontractului, ulterior fiind emis TP pentru acest teren pe numele tuturor moștenitorilor....
Menționez că toate documentele cerute de Legea 18/1991 (cerere + hotărâre comisie județeană + adeverința) sunt pe numele tuturor moștenitorilor.
Apoi, a apărut acest PV de punere în posesie pe numele unui singur moștenitor....folosit DOAR la notar, pentru acest antecontract !
Ulterior a fost emis un alt PV de punere în posesie pe numele tuturor moștenitorilor, care a stat la baza emiterii TP pe numele tuturor moștenitorilor.
OCPI - recunoaște acest PV ultim, cu toți moștenitorii. Despre celălalt, afirmă că nu există vreun TP emis în baza aceluia.
Cam asta ar fi speța.
Beneficiarul antecontractului este un fost consilier local la vremea aceea.
Actualmente beneficiind fiica acestuia (el fiind decedat) - care este funcționar public exact la Biroul Fond Funciar tot la aceeași Primărie.... Aceasta a deschis un proces solicitând pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act de proprietate pentru terenul din antecontract.
Ce ar fi de făcut ?
Aș vrea informații de la persoane autorizate....avocați, dacă e posibil.
Acte necesare la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare
Bună ziua,
Aș avea rugămintea să-mi spuneți și mie unde anume găsesc ce acte sunt necesare la întocmirea unui antecontract de vânzare-cumpărare, prevăzute în legislație înainte de anul 2000.
Buna ziua,
În baza carei prevederi legale s-au emis Procesele verbale de punere in posesie , pe Legea 18/1991 sau următoarele, până în luna Mai-2000 ?
Cine emitea aceste PV si in baza caror documente ? (rog sa fie menționate in ordine cronologica)
Pot exista două Procese verbale de punere în posesie, ambele pt aceeasi suprafată de teren, dar unul pentru un moștenitor și altul pentru toți moștenitorii ? În acest caz, cine a greșit, cine a încălcat legea ?
Buna ziua,
Pe mine ma intereseaza daca este legal ca judecatorul sa califice întâmpinarea, ca cerere reconventionala si norma legala care i-ar permite.
Va multumesc !
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:
Buna seara,
Trebuie asigurat timbrajul, aferent pretentiilor din cererea recoventionala.
Trei instanțe, pentru o contestatie ?
Buna seara !
Am contestat un PV de constatare - pt viteza peste limita.
Pe fond, mi-a respins actiunea....
În apel, mi-a admis apelul, Anulează sentința. Ia act de renunțarea la judecata plângerii. Cu recurs.
Precizez ca:
- s-a judecat în lipsa mea,în alt județ și nu știu detaliile încă.
- fapta a fost la 07.06.2022.
- contestația înregistrată la 16.06.2022
- în Apel, s-a pronunțat azi,10.12.2024.
Întrebări:
1 - Cine și de ce a solicitat renunțarea la judecata plângerii ?
2 - Daca s-a judecat pe fond și în apel, mai este necesar Recursul ? Prevede legea așa ceva ? La ce articol ?
Bună ziua,
O cerere având ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală - pretenții”, a fost soluționată printr-o sentință.
Instanța de fond (Tribunalul) a menționat ”Cu drept de RECURS...”
Întrebare: Este legal să dispună dreptul la recurs, fără a mai trece prin APEL ?
Mulțumesc !
Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.
Bună ziua,
Doresc să denunț ca fals un Proces verbal de punere în posesie,în timpul procesului civil, odată cu depunerea întâmpinării.
Pot dovedi că acest înscris este rezultatul unui fals intelectual, săvârșit de membrii Comisiei Locale de Fond Funciar.
Fapta penală sigur s-a prescris, dar voi cere Anularea acelui PV.
Întrebarea,ar fi: Trebuie să chem în judecată Comisia Locală de Fond Funciar și Primăria respectivă, printr-o cerere de chemare în judecată a altor persoane, sau cerere reconvențională ? Sau nu trebuie chemați ?
Vă mulțumesc !