avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate solomcarmendamiela

Activitate solomcarmendamiela

Răspuns la discuția Executare silita
Deși în insolventa, societatea nu este obligată să plătească această amendă, ? Va multumesc pentru raspuns!!!
Fiind angajat al unei firme de distribuție, am condus auto firmei in timpul și în interesul serviciului .Am fost oprit în trafic, verificat, mașina neavând ITP-ul, iar eu am fost amendat .Mentionez ca amendă a venit pe numele meu, nu al firmei pe care este înmatriculata mașina.Administratorul firmei, a spus că v-a plati această amenda; ceea ce nu s-a întâmplat.Intre timp, firma a intrat în insolventa, iar eu am primit somatie de executare silită de la ANAF.Va rog sa imi spuneti, daca exista o solutie legală, ca cel care tb sa plateasca amendă sa fie firma pe care este înmatriculata mașina , deci, deținătorul de drept, și nu eu.Va multumesc!!!
Discuție Taxe succesiune
Va rog sa imi spuneti, daca se mai plateste in 2018, taxa pentru succesiune, si care ar fi valoarea ei? Este vorba de un proces de succesiune, in urma decesului mamei, in care sunt doi mostenitori, respectiv eu , si fratele meu. Am fost convocati printr-o notificare de un birou notarial, spre a face acest proces de succesiune, si am dori sa stim daca se platesc taxe si in ce cuantum. Va multumesc!!!
Discuție Recuperare CAS
Buna ziua, vă rugăm să ne spuneți dacă angajatorul este obligat să restituie sumele virate la CAS, in cazul unui angajat la privat, care are și calitatea de pensionar militar, conform legii, adică, conform art.141, lit.b, Legea nr.227/2015? Mai exact, s-a depus la angajator,o cerere de restituire, si o notificare primită de la ANAF,( in urma unui mail trimis de către noi, pentru a confirma acest lucru) in care n-i se confirmă că este ilegala reținerea CAS, unei persoane având și calitatea de pensionar militar, pe lângă cea de angajat.Avand in vedere cele spuse, dorim să știm dacă, angajatorul, este obligat să restituie sumele CAS reținute atât de angajat cat și de angajator,de la data intrării în vigoare a acestei legi? Vă mulțumesc!!
Buna ziua,
Revin cu cateva intrebari, va rog sa imi spuneti:

- daca este vreo problema sa infiintezi o firma (SRL) care sa aiba trecute ambele coduri CAEN, si cel pentru agentie imobiliara (6831) si cel pentru activitati de consultanta si management (7022).

- daca e vreo problema ca firma sa aiba (cel putin pentru inceput) doar doi asociati, fara angajati (sau/si daca unul va fi si asociat si administrator si se considera si ca angajat ?). E posibil ca unul sa fie un asociat unic si celalat administrator? Pot fi amandoi si asociati si administratori?

- ce taxe si impozite implica asta (CAS, CASS, impozit pe venit, impozit pe profit etc)?

- ce fel de contabilitate e necesara, se poate tine o contabilitate primara sau e neaparat nevoie de contabil autorizat?

- ce declaratii fiscale vor fi in mod normal necesare si la ce termene trebuie depuse (lunar, trimestrial, anual etc) ?

- daca firma nu obtine niciun profit in perioada respectiva, cum se procedeaza referitor la acele taxe si impozite ?

- daca este necesara o casa de marcat ?

Va multumesc!!!
Va multumesc!!!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce fel de contabilitate trebuie tinuta, pentru o firma de imobiliare , care are si obiect de activitate de consultanta - cod CAEN 6831 si 7022, cu un administrator si un angajat? Este nevoie si de casa de marcat?
In cazul in care, societatea nu are profit, cum se face plata impozitului?

Va multumesc!!!
Răspuns la discuția suma plata pensie
Va multumesc!!!
Buna ziua, va rog sa imi spuneti, conform noii legi care da posibilitatea de a plati anticipat contributia la pensii, care este suma de plata, pentru o persoana care mai are trei ani pana la implinirea varstei de pensionare, dar inca nu are vechimea necesara..Exista posibilitatea de a plati anticipat contributia la pensii pentru perioada ramasa, si care este suma, aceasta suma se poate plăti eșalonat? Va multumesc!
O persoana care nu are loc de munca, si nici un alt venit, poate devenii co asigurat in cazul in care mama sa este pensionara, plateste contributii pentru sanatate, si cel putin pentru o perioada doreste sa il co asigure si pe el? Va multumesc!!