avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Activitate chitaila

Activitate chitaila

Legislatie Austria chirii
Buna ziua, as dori sa aflu, va rog frumos, daca in Austria, fiind in perioada pe lockdown si fara salariu deoarece locul de munca este inchis, pot fi evacuata din locuinta unde stau cu chirie, daca nu o pot plati (nu din vina mea). Sau si mai rau, daca pot face inchisoare pentru asa ceva. Mentionez ca am cu mine si 3 pisici. Va multumesc.
In 2008, mama - vaduva, mi-a vandut mie si sotului meu, prin contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera, cota de 5/8 din apartament. Restul de 3/8 erau ale mele din succesiunea dupa tata (1/8), din renuntare din partea fratelui (1/8) si neacceptare a succesiunii surorii mele (1/8). S-a stabilit si un pret, trecut in contract, si care s-a platit la momentul respectiv, o parte mamei si o parte surorii mele ca despagubire pentru partea ei din apartament. Alte clauze nu sunt. Sora mea a fost martora. Mama si-a platit cheltuielile de intretinere. Am ingrijit-o pe mama in anii acestia, impreuna cu sotul meu am facut investitii in apartament. Acum mama are probleme mai mari de sanatate si datorita faptului ca eu am copil mic si sora mea e pensionara si are mai mult timp, ea s-a ocupat mai mult de mama in ultimul timp. De anul trecut, sotul meu a divortat de mine, dar inca nu am facut partajul. Apartamentul este pe numele amandurora. Acum mamei ii e frica ca el o va scoate din casa daca face partajul si daca doreste sa isi recupereze cheltuielile facute in apartament. Sora mea spune acum ca pentru cat se ocupa de mama, banii incasati atunci au fost prea putini fata de cat valoreaza apartamentul, ca a fost inselata, desi atunci am facut o conventie in scris in momentul in care i-am dat banii si a fost foarte multumita atunci. Mama a spus ca doreste sa renunte la acest contract si sa ii dea si surorii mele o parte din apartament, dar sa imi ramana si mie din el, deoarece asta a fost dorinta tatalui meu, ca eu sa raman in apartament. Eu si sotul meu nu am locuit niciodata acolo, a locuit doar mama singura. Ce poate face mama in situatia actuala, se poate razgandi? Sora mea poate ataca actul? Care poate fi situatia mea cu fostul sot? Va multumesc.
Răspuns la discuția Veniturile PFA intră la partaj?
Va multumesc foarte mult.
Mai am o intrebare. Dupa incheierea divortului prin Acord de mediere, in care s-a precizat custodia comuna a minorului, tatal poate deschide proces pentru obtinerea copilului?
Buna ziua, sotul meu a deschis in vara proces de divort, desi eu nu am fost de acord, ieri s-a terminat cu renuntare din partea lui, dupa un tumult teribil al lui daca sa renunte sau sa divorteze. Motivul principal a fost diferenta de caracter. La fiecare termen nu era hotarat ce sa aleaga. Intr-un final ieri a renuntat. Dupa 4 ore a venit la mine si mi-a spus ca azi deschide alt proces de divort ca vrea sa divorteze si l-am intrebat de ce nu a ales ieri acest lucru, sa nu ne mai complicam, ca i-as fi acordat divortul. A zis ca s-a gandit la copii, ca avem 2 copii. I-am sugerat sa mearga la notar de data aceasta, sa terminam mai repede. Ce ma intereseaza este: el a infiintat un PFA pe parcurusul casniciei care merge foarte bine, el este singur asociat. Banii cu care l-a constituit au fost din salariul lui de atunci. Doresc sa stiu daca veniturile obtinute intra la partaj sau nu. Banii respectivi nu i-a depus in vreun cont, ii tine "la ciorap". Din ei ne-a intretinut in toti anii acestia, deoarece eu am fost 5 ani fara serviciu, abia acum lucrez, de 2 luni din nou. Si a mai cumparat un Nissan Quasqai acum 2 ani pentru a putea merge pe teren la lucru, dar care este pe persoana fizica, nu pe firma. Cred ca o parte din banii pentru masina au fost din vanzarea unui apartament primit mostenire de catre el de la o ruda, restul din veniturile lui. Aceasta masina intra la partaj? Va multumesc.
Imi cer scuze ca revin cu subiectul demisie si relatie angajator-angajat, dar as dori sa intreb daca pot trece la motivele demisiei, daca angajatorul doreste sa le trec in cererea de demisie, articolele referitoare la comportamentul angajatorului, notarul in speta, din Legea 36/1995 republicata in 2013 - Legea notarilor publici, sectiunea A art. 73 literele g si h precum si art. 19 alin. 1 si alin. 5 si art. 26 din Codul deontologic al UNP, sau aceste articole se refera strict la relatiile dintre colegii notari si nu fata de angajati. Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri.
M-am uitat mai bine pe contract si intr-adevar scrie ca e pe perioada determinata pana in 26 noiembrie. Multumesc.
Deocamdata este pe perioada determinata, pentru perioada de proba, apoi, din 26 noiembrie, daca mai vreau sa raman si daca ei ii convine, il transforma in perioada nedeterminata.
Contractul a spus ca il socoteste pe perioada de proba de 3 luni, incepand din august.
Data de 26 noiembrie este scrisa in CIM deoarece angajatoarea spunea ca va lua in considerare doar perioada de dupa concediul ei, respectiv CFS-ul meu, deci socotind din luna august incepand. Nu si saptamana dinainte, din luna iulie.