Buna ziua. Tatal meu este in Italia si va veni in Romania pentru reinnoirea cartii de identitate care expira in martie. As dori sa stiu daca ar putea face o procura pentru a-i ridica eu buletinul, deoarece doreste sa plece imediat dupa depunerea actelor. O alta intrebare este daca se poate emite un act/document cu care poate calatori spre italia, pana va primi noua carte de identitate. Va multumesc! O zi frumoasa!
In 5 ani de zile a contribuit doar cu pensia. Nu și cu prezenta sau implicare. Abia de a văzut-o de maxim 4 ori când am avut nevoie de pașaport sau alte documente. De aceea am și primit acordul lui. Pentru ca nu se implica în viata ei decât cu pensia alimentara.
Bună ziua. Am o fetita de 5 ani, si custodie comuna cu fostul soț. As dori sa stiu, dacă este posibil, cu acordul fostului sot, sa obțin custodie exclusiva asupra copilului. As dori de asemenea sa știu dacă acest lucru se face prin tribunal. Am citit tot felul de răspunsuri pe diferite siteuri, însă nu sunt complet convinsa. Si inca un aspect, care este perioada maxima pentru o procura pentru ieșire fin tara? Menționez ca as vrea sa plec cu ea în străinătate pentru un viitor mai bun. Nu sunt alte motive la mijloc. Multumesc! O zi frumoasa!
Buna ziua. In cazul in care as dori sa ies din tara cu fetita minora, si m-am recasatorit, iar in procura de la tatal fetitei este numele meu de dinaintea casatoriei, trebuie sa reinnoiesc procura? sau este valabila? Va multumesc!
exista vreo posibilitate sa primesc acest acord intr-o luna de zile? adica permisiunea din partea instantei de a parasi tara pentru perioada asta de 2 saptamani in ciuda impotrivirii paratului?
Pensia este platita luna de luna, in schimb faptul ca el ar fi fost in stare sa imi acorde custodia totala, in schimbul renuntarii la pensie, ar trebui sa exprime destul de bine interesul acestuia pentru fetita (la fel ca si in comert, imi dai banii, iti dau copilul). Interesul acestuia este sa "scape de o cheltuiala", nicidecum sa isi vada fetita.