avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Raresh_81

Activitate Raresh_81

Bun gasit.
Acum mai bine de 5 luni am castigat in cadrul unui apel cu fonduri norvegiene un numar de 4 proiecte. Am anuntat conducerea universitatii, s-a facut contractarea proiectelor, s-au numit echipele de proiect cu mine director.
Dupa 5 luni, intr-o intalnire la care au participat 4 persoane (eu, sotia - si ea castigatoare a 2 proiecte in cadrul aceluiasi apel, un membru al consiliului de administratie si rectorul), acesta din urma ne-a facut incapabili sa implementam aceste proiecte si ne-a cerut direct sa renuntam la 4 din ele, altfel existand posibilitatile de a se renunta la finantare respectiv la a nu mai primi niciun fel de ajutor din partea institutiei (desi, prin procedurile existente aprobate la nivel de Minister) aceasta este obligata sa sprijine implementarea proiectelor.
Ce solutii juridice avem in cazul acestui abuz in functie? Rectorul nu a venit cu niciun fel de argumente, justificari etc.
Multumesc.
Răspuns la discuția Falsificare dosar concurs
Multumesc pentru raspuns. Nu ma intereseaza partea de raspundere penala cat mai ales cea de anulare a rezultatului concursului (partea morala/ etica, daca putem spune asa). Chiar daca dupa 6 ani, sesizam in cele din urma ca s-a comis o ilegalitate, se mai poate reveni asupra rezultatului concursului?
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri argumentate juridic pe urmatoarea speta:
Anul 2016, concurs pentru ocuparea unui post didactic, 2 candidati
Unul dintre candidati, cel cu punctaj inferior (jumatate din valoarea celui de-al doilea) comite fals si uz de fals in realizarea dosarului de concurs. Comisia de evaluare (formata din cunostinte de-ale candidatului) trece cu vederea. Candidatul obtine postul.
Cel de-al doilea candidat, cu punctaj dublu fata de primul, face contestatie in care prezinta dovezi referitoare la falsuri. Comisia de rezolvare a contestatiilor raspunde cum ca nu e treaba candidatului sa analizeze aceste falsuri si in consecinta contestatia nu este luata in considerare (mai pe scurt, degeaba vezi hotul ca te fura, ca nu e treaba ta). Candidatul nu face plangere mai departe pe motiv de presiuni din partea conducerii institutiei.
Se mai poate face ceva dupa 6 ani? S-a prescris deja fapta sau nu?
Multumesc.

{ interventie moderator - comprimat spatii libere }
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va scriu in calitate de membru al unui CA al unei scoli din TM. Ordinul de ministru referitor la testare este unul cu multe lacune. Daca dvs. nu testati copilul si il trimiteti la scoala/ gradinita, nu exista cadrul legal astfel incat acesta sa nu fie primit.
Testele, din pacate, nu au un grad de incredere mare (conform spuselor unor medici). Astfel, copilul poate avea un rezultat la testare atat fals negativ cat si fals pozitiv.
Dvs. primiti cate 2 teste/ saptamana. Daca primul test va fi neconcludent, ar trebui testat si a doua oara. Daca si al doilea va fi tot neconcludent, nu mai aveti cum sa-l testati.
Din pacate cam aceasta este situatia.
Pentru o implementare eficienta, acest OM trebui mult mai bine structurat si corelat cu alte legi/ OM.
P.S. De la scoala noastra nu a venit nicio recomandare cum ca ar trebui sa pastram testele utilizate. Plus ca aceste teste au un regim special, ar trebui colectate si depozitate conform deseurilor medicale.
Buna ziua.
Sunt cadru didactic la o universitate de stat. In cazul in care scriu un proiect si il depun la o autoritate finantatoare in calitate de director de proiect dar prin institutia la care lucrez iar acest proiect este aprobat spre finantare sunt obligat sa pun la dispozitia universitatii continutul proiectului?
Beneficiaza acesta de drepturi de proprietate intelectuala respectiv de confidentialitate in sensul de a nu da mai departe acest proiect?
Multumesc.
Răspuns la discuția 2 CIM la acelasi angajator
Multumesc pentru raspuns. Si totusi, la acelasi angajator poti fi si in concediu si in delegatie in acelasi timp? Mai ales ca unele delegatii abordeaza ambele contracte de munca prin natura lor.
Buna ziua,
Lucrez intr-o Universitate. Am 2 CIM: unul ca si cadru didactic (functie de baza - 8 ore/zi), al doilea contract e pentru functia de administrator patrimoniu responsabil cu gestionarea proiectelor internationale (4 ore/zi).
De pe pozitia de cadru didactic plec in delegatii (1/ luna) pentru participari la proiecte, conferinte, alte evenimente academice.
Ce se intampla cu al doilea CIM pe durata delegatiei? Unii mi-au sugerat sa solicit concediu fara plata pentru al doilea CIM pe durata delegatiei. E normal?
Multumesc.
Buna ziua,
In urma unui concurs am fost declarat necastigator fara a se argumenta decizia.
E ok asa? Nu e normal sa se argumenteze de ce am pierdut eu si nu contracandidatul? Exista in legislatie dreptul la a primi motivarea deciziei?
Multumesc.
Buna ziua,
Ieri am participat la un concurs pentru un post de profesor. La concurs am fost 2 candidati. Comisia a fost formata din 4 membrii din care 3 au mentionat in sedinta publica ca il cunosc pe contracandiatul meu.
Exista dovezi ca acesti membrii ai comisiei nu au verificat/ corectat erorile din dosarul de concurs al contracandidatului. Exista date false in dosarul contracandidatului, date care l-au ajutat sa creasca in punctaj. Mai mult, comisia a fost aleasa la sugestia unui consiliu din care contracandidatul face parte.
Doresc sa mentionez ca am avut aproape dublul punctajului contracandidatului meu.
Intrucat in urma concursului, comisia a fost clar de partea celuilalt contracandidat (care a si castigat de altfel concursul) am sanse sa contest rezultatul pe lipsa de egalitate de sanse, transparenta etc.?
Multumesc.
Buna ziua,
Sunt cadru universitar. Am fost invitat sa particip la 2 evenimente stiintifice in strainatate. La noi in Institutie, pentru a putea pleca, se intocmeste o cerere de deplasare (delegare in strainatate).
In document trebuie mentionat cine ma va suplini pentru orele didactice. Intrebarea mea este: daca nu exista o alta persoana care sa ma poate inlocui, iar eu sunt plecat in interes de serviciu, trebuie recuperate aceste ore? In strainatate stiu ca se poate da de lucru la studenti pentru acasa.
In afara de aceasta, pe langa aceasta cerere, document oficial al Institutiei, imi mai este solicitata de catre directorul de departament, inca o cerere pentru aprobare in care sa mentionez ce ore am, cu cine etc. Acest document nu este unul oficial.
Eu am impresia ca directorul de departament intra la abuz in serviciu. Refuzul de a semna delegatii cred ca intra in aceasta categorie, neavand o baza legala de respingere a cererii.

Multumesc.
Rares