Solicit o parere avizata cu privire la urmatoarea situatie: inainte de aplicarea legii de salarizare unice, o persoana a fost incadrata pe o functie de executie cu indemnizatie de conducere. In momentul implementarii legii unice (care prevede functii de executie si functii de conducere, diferentiate), angajatul respectiv ar trebui incadrat pe functie de executie, sau pe functie de conducere ? Mentionez ca in momentul in care a fost dat examenul de angajare, subiectele au fost date pentru functia de executie (la care s-a adaugat indemnizatia de conducere pe fluturas).
Va multumesc.
Va multumesc pentru mesajele dvoastra. As fi vrut ca astazi sa va spun ca s-a aplanat conflictul, insa astazi a luat putina amploare. Angajatul problema si-a luat concediu fara plata, directorul institutiei nu a dispus nici o sanctiune pana acum (zicand "ne vedem saptamana viitoare, facem o sedinta si vedem ce facem"). In dimineata aceasta angajatul problema a publicat un articol, pe prima pagina, aducand acuze la adresa mea si aducandu-mi prejudicii grave de imagine, prin postarea incontinuu a diverselor comentarii calomnioase (pe pagina web a ziarului care a publicat articolul) si cu aceasta ocazie (din ziar) am aflat ca a depus plangere si la politie. Reprezentantii ordonatorului de credite m-au rugat sa imi pastrez calmul si sa am rabdare ca se va rezolva, insa imi vine foarte greu sa nu fac nimic, cu poza si acuze aduse la adresa mea pe prima pagina a ziarului judetean, care distribuie la toate primariile din judet si nu numai. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept decizia ordonatorului de credite, sau sa nu mai astept un semn de la politie si sa initiez cu un avocat procedura in instanta, pentru calomnie, prejudicii de imagine etc.? Cu ziarul respectiv, care nu m-a contactat pentru a solicita si parerea mea, ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Buna ziua,
As dori va rog ceva pareri de specialitate cu privire la un caz. Este vorba despre relatia de munca dintre un sef serviciu si un subordonat. Subordonatul refuza sa realizeze sarcinile de serviciu, calitatea serviciilor prestate este submediocra, paraseste institutia atunci cand pofteste (inainte de finalizarea porogramului), spunand sfidator ca nu accepta ordine de la acest sef serviciu si ca ea si-a terminat treaba pe ziua de azi. I-au fost facute 2 referate in care a fost prezentata situatia si a fost solicitata taierea zilelor respective (in care a parasit institutia inainte de finalizarea activitatii). Acum cateva zile, subordonatul a fost trimis sa realizeze o alta sarcina de serviciu, moment in care a adresat sefului de serviciu cuvinte jignitoare, completate de fraza ca nu accepta sa i se spuna ce sa faca si ce nu. Mai apoi, seful de serviciu a mers in sala angajatului si i-a spus ca nu-i face cinste un asemenea limbaj si ca doreste sa i se spuna ce varianta prefera pentru aplanarea conflictului, dupa care a parasit sala. La 30 de minute, subordonatul a anuntat Politia Locala si parintii, pe motiv ca a fost agresata ?! sau hartuita verbal ?!, parintele subordonatului sunand personal la seful politiei locale pentru a trimite pe cineva (deoarece intr-un interval de o ora nu a venit nimeni). Parintii, care au venit in institutie, in momentul in care au vazut seful de serviciu i-au spus "ce, tu ai fata de sef ca sa-i spui fetei mele ce sa faca si ce sa nu faca?". Au trecut 3 zile in liniste, iar astazi subordonatul si-a adus concediu medical.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca seful de serviciu poate fi sanctionat in vreun fel pentru o asemenea situatie creata de subordonat, sau daca subordonatul poate fi sanctionat. Care ar putea fi rezolvarea acestui caz.
Mentionez ca seful de serviciu are martori atat pentru cuvintele jignitoare care i-au fost aduse de subordonat, pentru cuvintele umilitoare care i-au fost aduse de parintele subordonatului, cat si pentru atitudinea neadecvata si sfidatoare a subordonatului din timpul serviciului, iar subordonatul nu are nici un martor pentru ce afirma acesta (pentru ca nici n-a avut loc nici un astfel de incident).
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa va prezint o situatie si sa ma sfatuiti va rog ce ar trebui sa fac. Am (sau am avut, veti vedea de ce zic asa) un abonament la telefonia mobila, dar care l-am dat in folosinta unei persoane (cartela SIM), eu fiind titularul contractului, la mine venind factura. Din luna februarie a acestui an m-am trezit cu o datorie de 330 Ron. Cand am intrebat ce reprezinta aceasta datorie, mi s-a spus de la informatii clienti ca este taxa de reziliere a contractului inainte de termen. Ce s-a intamplat de fapt: persoana care folosea numarul de telefon si-a portat numarul la alta retea. Intrebrea si marea problema este cum a putut sa modifice un contract, daca persoana nu era titular de abonament, cum i s-a acceptat portarea daca nu a prezentat nici un buletin a persoanei titulare, eu fiind plecat la peste 600 km de locul unde s-a facut portarea, si daca tot i-a facut portare, n-a luat in considerare ca abonamentul este a altcuiva, atunci de ce nu i-a imputat lui taxa de reziliere a contractului. Deci ei se joaca cu contractul meu, fara ca eu sa stiu ceva, sa-mi dau acordul sau macar sa fiu intrebat, trece numarul in alta retea, pe alt nume, dar taxa de reziliere mi-a pune mie pe factura (ca doar de... e contractul meu, cand e vorba de plati). Iar acum am primit telefon ca daca nu-mi platesc datoria voi fi transferat la o companie de recuperare a dotoriilor, asta in conditiile in care am facut peste 5 sesizari la ambele companii de telefonie (si cea care a portat numarul si cea care a primit numarul), iar toti au fost amabili, au zis ca rezolva si ma suna inapoi, si nimeni nu a mai spus nimic, iar dupa 1 luna, iar ma suna alt consultant si o luam de la capat, si tot asa. eu unul nu as astepta sa ma dea ei in judecata, i-as da eu in judecata si le-as cere si daune morale si materiale. ce parere aveti?
Multumesc pentru sugestii si chiar le voi lua in considerare. Toata stima, si imi voi permite sa va mai deranjez in cazul in care vor mai aparea alte probleme. Zi frumoasa.
Doresc sa donez un autoturism (fabricatie 2004) unei Asociatii culturale, cu care am colaborat in ultima perioada. Spuneti-mi va rog daca in cazul de fata, taxa de prima inmatriculare se returneaza.
As dori daca ma puteti ajuta in urmatoarul caz:
- am inchiriat un apartament in iarna anului trecut
- contractul de inchiriere a aparut din partea proprietarilor abea in fabruarie anul acesta (la aprox. 4 luni dupa inchiriere, in ciuda solicitarii unui contract, in primul rand pentru viza de resedinta).
- in momentul in care proprietarii mi-au prezentat contractul (un contract practic cu nici un articol: obligatii, drepturi, etc.) am vazut ca suma declarata este de 150 RON (iar suma care mi a fost solicitata este de 250 Euro). Am propus un alt contract (obtinut de la un avocat) si am solicitat declararea sumei reale, proprietarii refuzand, spunandu-mi ca daca nu mi convine pot sa plec si imi lasa lucrurile la usa. Unde as fi putut sa plec in luna februarie, "pe nepusa masa", iarna, student fiind in primul an. Am semnat contractul si am sperat ca totul va fi bine).
- luna aceasta am decis sa renunt la prezentul contract si sa incerc pe timpul verii, pana la toamna, sa-mi gasesc alta varianta.
- proprietarii au inceput cu amenintari, ca ma scot afara in ziua urmatoare daca nu le dau inca 250 Euro ca garantie pentru cheltuielile ce vor urma (intretinerea fiind decalata cu doua luni), urmand sa plateasca din acestia ei cheltuielile, si daca va mai ramane ceva sa-mi returneze "cand ne vom intalni". Nu am acceptat acest lucru, avand in vedere ca intretinerea pe luna nu vine mai mult de 100 RON (pentru doua luni, aprox. 200 RON), lumina, nu mai mult de 25-30 RON pe luna (pe doua luni aprox. 60 RON), iar gazul nu-l folosesc, factura venind de doar 2 RON pe luna. Asta ar insemna un total de aprox. 265 RON pe care am fost dispus sa ii las ca "garantie" pe cheltuielile ce vor veni. Proprietarii nu au fost de acord si continua presiunile si amenintarile. Nu-mi miroase a bine si nu stiu ce pot face.
- In plus, proprietarii cauta nod in papura, pentru a scoate cat de poate de mult de pe urma mea, punandu-mi in spate fiecare "zgarietura" care i se pare ca pe perete sau pe chiuveta nu era, iar acum exista.
Astept o sugestie din partea dvoastra.
Va multumesc.