Contract munca Olanda
Buna ziua,
Daca se încheie un contract de munca cu o companie din UE ce nu este reprezentata in România si plata taxelor ramane in sarcina angajatului se poate face aste lucru utilizând declarația unica sau trebuie obligatoriu PFA/SRL?
Din cate am vazut pe site-ul ANAF in Ghidul Fiscal al Contribuabililor care au Obligația de Declarare a Veniturilor Realizate din Străinătate declarația unica se depune si de cei ce au venituri din activități independente, profesii liberare, prestări servicii, dar nu inteleg daca un angajat cu norma întreaga se poate încadra in aceste categorii.
Multumesc!
Deci are vreun sens o plangere la poliție pentru înșelăciune?
Devine tot mai clar ca si-a însușit banii si nu vrea sa ii mai returneze. Vine cu tot felul de scuze, ma plimba de pe o zi pe alta sperând sa ma plictisesc si sa renunț…daca vroia sa îmi returneze împrumutul putea sa o faca de zeci de ori!
Multumesc!
ynocentta a scris:
Se poate încadra si la înșelăciune? Pana la urma a promis restituirea, dupa a simulta niste transferi ce nu se realizau si in final liniste.
Ma gandesc ca la in România mai nimeni nu se sperie de amenințarea cu judecată, merg pe ideea ca e scump, dureaza si se pot sustrage…dar mai toti intra in panica cand sunt citați la poliție pentru explicații.
Multumesc
Bani împrumutați!
Buna ziua,
Acum ceva timp am împrumutat o persoana cu suma de 500 lei. Împrumutul s-a facut prin transfer bancar, discutie realizată prin mesaje, salvate.
Acum se pare ca persoana pe care am ajutat-o nu mai doreste sa imi returneze banii, invocând tot felul de motive.
Ce pârghii legale exista daca doresc sa “forțez” recuperarea banilor.
Chiar daca suma nu e extraordinara pentru unii aceștia sunt banii mei, ce i-am dat pentru a ajuta si mi-a-și dori sa ii primesc inapoi.
Multumesc @ynocentta!
Referitor la reapectarea pragului fonic nu poate fi garantat de nimeni si de nici o lege…un easybox functioneaza 24/7, ceea ce inseamna ca utilizatorii il pot folosi la orice ora din zi si din noapte. Cum sa poti controla trantirea usilor, sunetele de confirmare ce se aud ziua de la metri distanta, etc?…sa nu mai vorbim de cata mizerie lasa in urma simpaticii utilizatori.
latka a scris:
1.De unde știți dvs. cum se va alimenta acel automat? Eu cred ca e un Easybox și se alimentează până în ora 16. De obicei mult mai devreme.
- Se alimenteaza si noaptea, nu doar pana la ora 16:00, si nu doar curierul aduce colete…si tu poti face retur la easybox.
2.De unde știți de zgomot, ați mai avut lipit unul în același loc?
- pai mergi si foloseste unul, sau stai langa el cand e alimentat, si apoi imagineaza-ti cum se aude dupa 22, sau la 5-6 dimineata.
3. Dacă știți legea 196 din 2018, știți și faptul ca pentru orice hotărâre de acest gen, pentru a o anula, trebuie sa dați în judecată asociația?
- forumul asta e pentru intrebari si discutii, nu pentru dat cu parul…Gresesc?
4. Știți ca de fapt doar 67% dintre proprietari trebuie sa fie de acord?
- Multumesc
5. Știți ca este necesar și acordul proprietarilor direct afectați.?
- Multumesc
6.Știți care e numărul articolului care e în cauză?
38
- Multumesc mult!
Acord constructie spatiu comun
Buna ziua,
Asociatia doreste sa incheie un contract cu o companie ce urmeaza sa amplaseze langa bloc, lipit de el, un automat pentru livrari colete.
Peretele de care v-a fi lipit automatul este exact cu partea dormitoarelor, cu baie pe mijloc, iar pe laterale sunt geamurile acestora.
Un astfel de automat v-a genera foarte multa galagie, mai ales pe timpul noptii cad vor fi alimentate coletele, trafic de camioane/dube ce vor incarca si descarca, usi trantite, bip-uri la accesarea automatului, etc…si colac peste pupaza tot acest deranj nu aduce mare beneficiu asociatiei, vorbim de mai putin de 500 lei/luna.
Din cate stiam legea 198/2018(daca nu ma insel) prevede ca pentru astfel contracte cel ce inchiriaza are nevoie de acordul tuturor proprietarilor, doar ca reprezentantii asociatiei sustin ca e nevoie doar de 75% din proprietari sa fie de-acord, dorind sa demareze lucrarile.
Ce putem face pentru a bloca un astfel de contract, este adevarat ca nu mai e nevoie de 100% semnaturi/acorduri?
Multumesc!
Daca administratorul refuza sa dispuna verificarea instalatiei si stiti sigur ca pe instalatia din casa nu aveti nici o problema puteti cere ajutorul serviciului specializat din cadrul primariei printr-o petitie online. Acestia vor demara cercetari si daca se dovedeste ca vecinul a actionat asupra partilor comune de capul lui, fara a avea aprobarea scrisa a administratiei v-a fi sanctionat si obligat sa aduca instalatia la starea initiala. In cadrul Piloitie Locale exista un departament de disciplina in constructii ce se ocupa inclusiv de astfel de aspecte.
Mai puteti sa sesizati si furnizorul de apa si sa ii cereti o verificare tehnica si un punct de vedere...nu e nevoie sa va judecati, exista destule institutii a caror rol e sa va ajute in caz ca aveti astfel de probleme.
Ceea ce face administratorul este un abuz, si daca sesizati primaria sigur v-a fi sanctionat daca puteti face dovada ca ati cerut in scris verificari si acesta a refuzat.
Nu semna nimic, daca sunt atat de dornici sa te concedieze lasa-i sa o faca. Iti vor desface contractul de munca mai mult ca sigur abuziv si te vor instiinta prin mandat postal iar tu vei avea toate motivele legale sa ii dai in judecata si sa le ceri daune...vei castiga 100%.
Daca consideri ca esti abuzat, nedreptatit si ei fac chestii ilegale atunci poti instiinta ITM in scris. Acestia vor veni in control si ii vor linisti cu cateva amenzi, iar in baza raportului lor sigur vei avea dovezi sa ii dai in judecata pentru abuzul comis si sa le ceri despagubiri.
Nu mai acceptati abuzurile la locul de munca...exista o multime de cai legale prin care puteti sa-i linistiti!