avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Vln. Mada

Activitate Vln. Mada

Bună-seara!
Am nevoie de un răspuns neaparat. Pot veni executări silite unu bătrân, din cauza amenzilor de circulație a nepotului doar pt ca au același domiciliu!? Este normal ca acesta sa fie somat sa plătească o suma într-un cont în termen de 15 zile dat fiind ca nu dansul este persoana care a primit amenzile??
Menționez ca tânărul are și salariu și mașina pe numele sau deci se putea pune propire fără sa se mai ajungă la alte rude..
Cine este vinovat pentru aceasta întâmplare? Primăria din comuna sau?
Va mulțumesc mult!
Bună-seara!
Am nevoie de un răspuns neaparat. Pot veni executări silite unui bătrân, din cauza amenzilor de circulație a nepotului doar pt ca au același domiciliu!? Este normal ca acesta sa fie somat sa plătească o suma într-un cont în termen de 15 zile dat fiind ca nu dansul este persoana care a primit amenzile??
Menționez ca tânărul are și salariu și mașina pe numele sau deci se putea pune propire fără sa se mai ajungă la alte rude..
Cine este vinovat pentru aceasta întâmplare? Primăria din comuna sau?
Va mulțumesc mult!
Ma gandeam eu.. alta cale banuiesc ca nu am. Sunt constienta ca am gresit necontestand atunci, pacat ca persoanele care trebuiau sa ma indrume au facut fix opusul.
Sa stiu pe viitor.. in ianuarie nasc, intru in suprapunere CCCI din ziua nasterii sau dupa 42 de zile? Macar acum sa ma asigur ca voi contesta. Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Cornel Vasile a scris:

Este tardiv sa depuneti o contestatie acum.

E vorba de luni bune.. am ramas de atunci cu inima stransa ca nu am facut-o. Dar fiind cu un nou nascut mi - a foat greu sa merg direct la dansii asa ca am sunat sa ma asigur ca pot depune contestatie ca sa nu bat drum degeaba. Insa mi s-a "inchis gura" la momentul acela. Acum am dat peste cineva in aceeasi situatie ca mine care a luat din ziua nasterii si va dati seama ca mi-am reamintit si nu mi-a cazut bine..

Cornel Vasile a scris:

Cand ati primit decizia de la AJPIS?

Eram studenta, in lege scrie ca se da din ziua nasterii in cazul persoanelor care nu au beneficiat de CM, daca dosarul se depune in termen de 60 de zile, si din a 43-a zi persoanelor care au beneficiat de acel CM.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Ati beneficiat de concediul maternal, pre si postnatal?
Oricum, erati obligata sa stati cel putin 42 de zile in concediul postnatal, de lauzie si cred ca de acolo rezulta ca ati primit indemnizatia incepand cu ziua 43.

Buna-ziua! Daca nu s-a depus contestatie in acel termen de 30 de zile de la decizia pentru indemnizatie se mai poate face ceva? Mai este vreo cale? Aveam dreptul din ziua nasterii, dar am primit din ziua 43 dupa nastere. La momentul acela am fost convinsa de catre un domn de la juridic ca nu am de ce sa depun si sa mai citesc legile. Cu timpul am inceput sa regret ca nu am depus contestatie si realizez ca mi-a fost facuta o nedreptate. Este vorba de suma de 1700-1800 de lei care mi se cuveneau. Nu este foarte mare, dar pentru un nou nascut.. sunt atatea si atatea necesare. Mi-ar fi prins bine atunci.. Va multumesc mult! Apreciez intodeauna timpul acordat pentru a mi se raspunde!
Va multumesc mult! O zi frumoasa!
Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in Ianuarie, acum sunt in crestere copil (care va avea 1 an si 5 luni pe atunci).
Primesc indemnizatie deoarece eram studenta in anul 3, anul acesta am terminat anul 4.
Pot primi indemnizatie si pentru al doilea copil avand in vedere ca eu am terminat facultatea intre timp?
La dosar va fi nevoie de documente de la universitate iar?
Sotul, care nu a beneficiat de luna de concediu pentru primul copil, poate lua din Ianuarie lunile pentru amandoi sau macar luna pentru al doilea?
Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil.

Dansul a precizat ca din acea lege reiese cum ca eu ar fi trebuit sa beneficiez de concediu... si ca asta nu mai este atributia dansilor, tine de CAS. Desigur dansul era vizibil deranjat de indrazneala mea de a cere o explicatie si nu s-a exprimat chiar asa. Asta am inteles eu. Va multumesc mult pentru timpul acordat! Pacat ca nu am avut cu cine sa ma inteleg si la AJPIS
Cornel Vasile a scris:

OUG 158/2005 nu are nicio legatura cu indemnizatia pentru CCC.

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil.
Mda, Domnul de pe juric de la AJPIS mi-a intors replica spunandu-mi ca mai bine verific eu oug 158(parca) din 2005...

Cornel Vasile a scris:

Sunt 30 de zile de la comunicare si nu de la emitere pentru contestatie.