avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate carabela_anca

Activitate carabela_anca

Răspuns la discuția Infiintare Asociatie
As mai avea o intebare...In cazul in care sediul social este declarat intr o casa...care totusi are pereti comuni ...e necesar acordul vecinilor?
multumesc
Buna ziua, Stiu ca in cazul in care sediul social al unei Asociatii este declarat in cadrul unui apartament, e necesar sa obtin acordul scris de la vecinii cu peretii comuni si de la Asociatia de Proprietari. Intrebare: Acest acord trebuie autentificat la notar ? Multumesc
am inteles :) Multumesc mult de ajutor
Nu inteleg totusi logica inregistrarii pe 628/708, a includerii montajului in cifra de afaceri. Eu nu obtin profit decat din vanzarea efectiva a kitului. Nu ar fi totusi mai corecta utilizarea lui 658/758?
Societatea X vinde lui Y un kit hidraulic. Intrucat Y doreste si montajul acestui kit pe masina sa, X apleaza la Z pentru a realiza in numele sau montajul lui Y. X nu dispune de resurse necesare pentru efectuarea prin forte proprii a montajului.
Z ii emite factura de servicii montaj lui X. Acesta emite catre Y o factura care contine doua pozitii:
- kit hidraulic
- refacturare montaj kit

Mentionez ca montajul este facturat catre Y la aceeasi valoare primita de la Z.

Nu sunt foarte sigura cum ar trebui facute inregistrarile pentru factura primita de la Z (de montaj) si refacturarea montajului catre Y.
Ar fi corect sa o trec pe contul 461 si sa nu o includ in cifra de afaceri?

Multumesc
Am o firma care achizitioneaza din UE diferite produse. Acestea ajung in depozitul nostru ambalate in cutii si paleti din lemn. Stiu ca pentru aceste ambalaje se plateste o taxa la Fondul de mediu. Noi am incheiat un contract cu o firma pentru preluarea responsabilitatii de valorificare si reciclare. Ce nu imi este inca clar este ce trebuie sa declar acum pe 25 la Fondul de Mediu? Numai cantiatea de ambalaje intrata in tara sau se calculeaza si se declara si taxa?

Multumesc mult pentru ajutor
As dori sa stiu daca in cazul unei majorari de capital prin aport de numerar (euro) in decizia asociatilor de majorare a capitalului, cursul valutar pentru a stabili echivalentul in lei al capitalului poate fi un curs mediu sau este obligatoriu sa fie mentionat cursul valutar BNR din data deciziei asociatilor?

De ex. La data deciziei asociatilor cursul BNR afisat este de 4,2568 lei/euro.
Asociatii in decizia de majorare mentioneza un curs euro de 4,000 lei/euro.

Este ok aces lucru?

Multumesc mult
As dori sa trimit catre Ungaria niste marfa. Nu vreau insa sa apelez la un transportator pentru ca pot sa transport marfa cu masina de pe firma. Mentionez ca nu am in obiectul de activitate servicii de transport.
Pot sa intocmesc un CMR, in aceste conditii iar la transportator sa trec numarul masinii de la firma?
Este acceptat un asemenea CMR pt justificare livrare intracomunitara?

Multumesc
Registrul Comertului din Romania poate elibera la cerere un certificat constatator pentru o firma din OIanda care este asociata la o societate din Romania? Mentionez ca aceasta firma din Olanda nu isi are sediul in Romania.
Poate da asa ceva Reg Comertului din Romania sau trebuie cerut in Olanda?

Multumesc
Stie cineva daca este prevazut, in mod obligatoriu, in legislatie, angajarea la fiecare societate comerciala a unui inspector resurse umane sau a unui specialist in resurse umane?

Multumesc